Aleargă la ultramaraton. „Şoimul din Parâng”, Toma Coconea, intră din nou în cursă

Toma Coconea va lua startul uneia dintre cele mai frumoase competiţii cu caracter umanitar din lume. Acesta recunoaşte că vedeta TV Mihaela Rădulescu este cea care i-a lansat provocarea şi l-a convins să se înscrie la cea de a 14-a ediţie a maratonului „No finish line!”.

 

coconea Toma Coconea s-a înscris deja în competiţia ce va avea loc între 16 şi 24 noiembrie şi la care participă ultramaratonişti din toată lumea. Potrivit datelor oficiale, super-maratonul “No finish line” adună anual mii de oameni care vor să alerge spre a fi de folos semenilor lor. Practic, fiecare kilometru parcurs de oricine se transformă într-un euro donat pentru diverse cauze umanitare. “Cursa e deschisă oricui. E un spectacol uman cum n-am mai văzut, de la tineri, copii, bătrâni, persoane cu handicap sau în fotolii rulante…, toţi vin şi aleargă cât pot (sau se deplasează cum pot), spre a dona efortul lor, dar există şi o secţiune pentru profesionişti, unde vin cei mai buni 50 de sportivi de ultramaraton. Se aleargă 7 zile, zi şi noapte, după cum rezistă fiecare, iar în a 8-a zi mai există o competiţie – cine aleargă mai mulţi kilometri în 24 de ore. Toma a vrut să-l înscriu la amândouă cursele, deci va alerga 8 zile”, a explicat Mihaela Rădulescu pe pagina sa de pe o reţea de socializare. Anul acesta, Toma Coconea ar vrea să bată două recorduri. Astfel, în cursa de 7 zile, recordul la bărbaţi este de 1.041 kilometri. În cursa de 24 de ore, recordul este de 248 kilometri. E un maraton extrem de greu. Se aleargă într-o buclă de 1,3 kilometri, între 2 borne care contorizează electronic trecerea fiecăruia. Camionul nostru, Toma Coconea, este aşteptat cu braţele deschise de organizatorii competiţiei. “Anul trecut s-au strâns 275 795 Euro, pentru şcoli şi cabinete medicale necesare copiilor din Senegal şi Nepal. 275.795 euro înseamnă numărul de kilometri parcurşi de toţi participanţii, la un loc. Pentru 2013, organizatorii din Monaco spera să ajungă la 300 000 de kilometri şi mi-au spus că sunt onoraţi să aibă în cursa un vicecampion mondial RedBull X Alps – motiv pentru care i-au pus la dispoziţie, gratis, o rulotă super-modernă pentru acea săptămână”, a mai spus Mihaela Rădulescu.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament