Aleargă la ultramaraton. „Şoimul din Parâng”, Toma Coconea, intră din nou în cursă

Toma Coconea va lua startul uneia dintre cele mai frumoase competiţii cu caracter umanitar din lume. Acesta recunoaşte că vedeta TV Mihaela Rădulescu este cea care i-a lansat provocarea şi l-a convins să se înscrie la cea de a 14-a ediţie a maratonului „No finish line!”.

 

coconea Toma Coconea s-a înscris deja în competiţia ce va avea loc între 16 şi 24 noiembrie şi la care participă ultramaratonişti din toată lumea. Potrivit datelor oficiale, super-maratonul “No finish line” adună anual mii de oameni care vor să alerge spre a fi de folos semenilor lor. Practic, fiecare kilometru parcurs de oricine se transformă într-un euro donat pentru diverse cauze umanitare. “Cursa e deschisă oricui. E un spectacol uman cum n-am mai văzut, de la tineri, copii, bătrâni, persoane cu handicap sau în fotolii rulante…, toţi vin şi aleargă cât pot (sau se deplasează cum pot), spre a dona efortul lor, dar există şi o secţiune pentru profesionişti, unde vin cei mai buni 50 de sportivi de ultramaraton. Se aleargă 7 zile, zi şi noapte, după cum rezistă fiecare, iar în a 8-a zi mai există o competiţie – cine aleargă mai mulţi kilometri în 24 de ore. Toma a vrut să-l înscriu la amândouă cursele, deci va alerga 8 zile”, a explicat Mihaela Rădulescu pe pagina sa de pe o reţea de socializare. Anul acesta, Toma Coconea ar vrea să bată două recorduri. Astfel, în cursa de 7 zile, recordul la bărbaţi este de 1.041 kilometri. În cursa de 24 de ore, recordul este de 248 kilometri. E un maraton extrem de greu. Se aleargă într-o buclă de 1,3 kilometri, între 2 borne care contorizează electronic trecerea fiecăruia. Camionul nostru, Toma Coconea, este aşteptat cu braţele deschise de organizatorii competiţiei. “Anul trecut s-au strâns 275 795 Euro, pentru şcoli şi cabinete medicale necesare copiilor din Senegal şi Nepal. 275.795 euro înseamnă numărul de kilometri parcurşi de toţi participanţii, la un loc. Pentru 2013, organizatorii din Monaco spera să ajungă la 300 000 de kilometri şi mi-au spus că sunt onoraţi să aibă în cursa un vicecampion mondial RedBull X Alps – motiv pentru care i-au pus la dispoziţie, gratis, o rulotă super-modernă pentru acea săptămână”, a mai spus Mihaela Rădulescu.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj