Aleargă la ultramaraton. „Şoimul din Parâng”, Toma Coconea, intră din nou în cursă

Toma Coconea va lua startul uneia dintre cele mai frumoase competiţii cu caracter umanitar din lume. Acesta recunoaşte că vedeta TV Mihaela Rădulescu este cea care i-a lansat provocarea şi l-a convins să se înscrie la cea de a 14-a ediţie a maratonului „No finish line!”.

 

coconea Toma Coconea s-a înscris deja în competiţia ce va avea loc între 16 şi 24 noiembrie şi la care participă ultramaratonişti din toată lumea. Potrivit datelor oficiale, super-maratonul “No finish line” adună anual mii de oameni care vor să alerge spre a fi de folos semenilor lor. Practic, fiecare kilometru parcurs de oricine se transformă într-un euro donat pentru diverse cauze umanitare. “Cursa e deschisă oricui. E un spectacol uman cum n-am mai văzut, de la tineri, copii, bătrâni, persoane cu handicap sau în fotolii rulante…, toţi vin şi aleargă cât pot (sau se deplasează cum pot), spre a dona efortul lor, dar există şi o secţiune pentru profesionişti, unde vin cei mai buni 50 de sportivi de ultramaraton. Se aleargă 7 zile, zi şi noapte, după cum rezistă fiecare, iar în a 8-a zi mai există o competiţie – cine aleargă mai mulţi kilometri în 24 de ore. Toma a vrut să-l înscriu la amândouă cursele, deci va alerga 8 zile”, a explicat Mihaela Rădulescu pe pagina sa de pe o reţea de socializare. Anul acesta, Toma Coconea ar vrea să bată două recorduri. Astfel, în cursa de 7 zile, recordul la bărbaţi este de 1.041 kilometri. În cursa de 24 de ore, recordul este de 248 kilometri. E un maraton extrem de greu. Se aleargă într-o buclă de 1,3 kilometri, între 2 borne care contorizează electronic trecerea fiecăruia. Camionul nostru, Toma Coconea, este aşteptat cu braţele deschise de organizatorii competiţiei. “Anul trecut s-au strâns 275 795 Euro, pentru şcoli şi cabinete medicale necesare copiilor din Senegal şi Nepal. 275.795 euro înseamnă numărul de kilometri parcurşi de toţi participanţii, la un loc. Pentru 2013, organizatorii din Monaco spera să ajungă la 300 000 de kilometri şi mi-au spus că sunt onoraţi să aibă în cursa un vicecampion mondial RedBull X Alps – motiv pentru care i-au pus la dispoziţie, gratis, o rulotă super-modernă pentru acea săptămână”, a mai spus Mihaela Rădulescu.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu