Vară rodnică la Crişcior

În comună se derulează mai multe proiecte pe fonduri europene, administraţia locală fiind chiar premiată pentru acest lucru

 

primar criscior

Cine a luat în serios atragerea de fonduri europene a avut doar de câştigat, indiferent că este vorba despre persoane fizice sau juridice.

Distincţie

Cu siguranţă că în localităţile în care primăriile s-au străduit să atragă cât mai multe fonduri europene acest lucru se vede, dovadă fiind gradul de dezvoltare al acestor aşezări. Creşterea gradului de dezvoltare şi, implicit, ridicarea gradului de confort al oamenilor se vede, în principal, în localităţile situate în zonele rurale ale ţării noastre. Un exemplu concret în acest sens îl dă o localitate rurală din judeţul Hunedoara, comuna Crişcior în speţă. Aşezarea hunedoreană din legendara Ţară a Moţilor, una cu un trecut încărcat de istorie, este, la ora actuală, printre cele mai moderne comune din judeţ, acest lucru datorându-se, în principal, folosirii inteligente a fondurilor europene pe care administraţia publică locală din Crişcior a reuşit să le atragă, acest lucru a fost recunoscut şi la nivel naţional. „Se pare că avem o vară rodnică, cel puţin din punct de vedere al proiectelor. Nu de mult am fost onorat să primesc, în numele comunităţii, un premiu la cea de-a doua ediţie a Târgului Internaţional de Investiţii „Împreună reconstruim România”. Cu această ocazie s-au acordat mai multe premii în cadrul Proiectului Naţional de Dezvoltare şi Promovare „Cartea Primăriilor din România”, fiind distinse şi patru administraţii publice locale din judeţul Hunedoara. Noi am primit o diplomă de excelenţă pentru dezvoltarea locală realizată prin atragerea de fonduri europene, fiind singura comună din judeţ, dar şi printre puţine din ţară, care am primit o astfel de distincţie”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior. De asemenea, tot recent, întâiul gospodar din Crişcior, a participat, în calitate de prim vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, la Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova. Cu această ocazie, Ovidiu Ilie Furdui a purtat câteva discuţii în vederea stabilirii unei relaţii de înfrăţire dintre localitatea hunedoreanăşi o comună din Republica Moldova.

Continuă investiţiile

Şi, pentru a da o mai mare greutate premiului, în Crişcior continuă mai multe proiecte, care au ca bază de finanţare fondurile europene. „Suntem aproape de finaşizare cu lucrările cuprinse în cadrul proiectului depus pe măsura 322, care cuprinde asfaltarea mai multor străzi în centrul de comună şi în aşezarea aparţinătoare Valea Arsului, bună parte din aceste operaţiuni fiind finalizate, achiziţionarea unui utilaj multifuncţional, ce va fi folosit, în general, la întreţinerea drumurilor, şi dotarea căminului cultural din satul Gurabarza cu instrumente muzicale şi mobilier, aceste piese intrând deja în posesia noastră. Tot în cea de-a doua jumătate a anului se va finaliza un alt proiect ce beneficiază de finanţare europeană, depus, pe măsura 313, care vizează înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în centrul de comună”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu