Vară rodnică la Crişcior

În comună se derulează mai multe proiecte pe fonduri europene, administraţia locală fiind chiar premiată pentru acest lucru

 

primar criscior

Cine a luat în serios atragerea de fonduri europene a avut doar de câştigat, indiferent că este vorba despre persoane fizice sau juridice.

Distincţie

Cu siguranţă că în localităţile în care primăriile s-au străduit să atragă cât mai multe fonduri europene acest lucru se vede, dovadă fiind gradul de dezvoltare al acestor aşezări. Creşterea gradului de dezvoltare şi, implicit, ridicarea gradului de confort al oamenilor se vede, în principal, în localităţile situate în zonele rurale ale ţării noastre. Un exemplu concret în acest sens îl dă o localitate rurală din judeţul Hunedoara, comuna Crişcior în speţă. Aşezarea hunedoreană din legendara Ţară a Moţilor, una cu un trecut încărcat de istorie, este, la ora actuală, printre cele mai moderne comune din judeţ, acest lucru datorându-se, în principal, folosirii inteligente a fondurilor europene pe care administraţia publică locală din Crişcior a reuşit să le atragă, acest lucru a fost recunoscut şi la nivel naţional. „Se pare că avem o vară rodnică, cel puţin din punct de vedere al proiectelor. Nu de mult am fost onorat să primesc, în numele comunităţii, un premiu la cea de-a doua ediţie a Târgului Internaţional de Investiţii „Împreună reconstruim România”. Cu această ocazie s-au acordat mai multe premii în cadrul Proiectului Naţional de Dezvoltare şi Promovare „Cartea Primăriilor din România”, fiind distinse şi patru administraţii publice locale din judeţul Hunedoara. Noi am primit o diplomă de excelenţă pentru dezvoltarea locală realizată prin atragerea de fonduri europene, fiind singura comună din judeţ, dar şi printre puţine din ţară, care am primit o astfel de distincţie”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior. De asemenea, tot recent, întâiul gospodar din Crişcior, a participat, în calitate de prim vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, la Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova. Cu această ocazie, Ovidiu Ilie Furdui a purtat câteva discuţii în vederea stabilirii unei relaţii de înfrăţire dintre localitatea hunedoreanăşi o comună din Republica Moldova.

Continuă investiţiile

Şi, pentru a da o mai mare greutate premiului, în Crişcior continuă mai multe proiecte, care au ca bază de finanţare fondurile europene. „Suntem aproape de finaşizare cu lucrările cuprinse în cadrul proiectului depus pe măsura 322, care cuprinde asfaltarea mai multor străzi în centrul de comună şi în aşezarea aparţinătoare Valea Arsului, bună parte din aceste operaţiuni fiind finalizate, achiziţionarea unui utilaj multifuncţional, ce va fi folosit, în general, la întreţinerea drumurilor, şi dotarea căminului cultural din satul Gurabarza cu instrumente muzicale şi mobilier, aceste piese intrând deja în posesia noastră. Tot în cea de-a doua jumătate a anului se va finaliza un alt proiect ce beneficiază de finanţare europeană, depus, pe măsura 313, care vizează înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în centrul de comună”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament