Vălișoara se pregătește de Zilele comunei

La manifestare sunt invitate nume cunoscute din folclorul românesc, în frunte cu Nicoleta Voica

valisoara

Comuna hunedoreană Vălișoara trece, în prezent, printr-o perioadă bună, atât din punct de vedere al acțiunilor desfășurate de administrație, cât și în ceea ce privește posibilitățile de petrecere a timpului liber.

Contract cu finanțare europeană

Așadar, să dăm întâietate muncii, cum e și firesc, cel puțin în zonele rurale. Chiar zilele trecute, primarul comunei Vălișoara, Mircea Ion Rovinar, a semnat, în numele comunității, un contract cu finanțare europeană. „Este știut faptul că Vălișoara face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, care are în componență 13 comune din zonă. Împreună cu alți nouă primari am semnat un contract de finanțare europeană. În cazul nostru, acesta are o valoare de circa 100.000 de euro. Din acești bani va fi achiziționat un utilaj multifuncțional, care va fi folosit la activitățile utilitar – gospodărești care se vor desfășura în comună. În altă ordine de idei, doresc să amintesc că ne apropiem cu pași repezi de finalizarea unui alt proiect, fiind vorba despre modernizarea drumului comunal (DC) 20A, dintre Vălișoara și Crăciunești, sat aparținător de comuna învecinată Băița. Aici lucrările, în valoare de 300.000 de lei, din fonduri guvernamentale, sunt încheiate în proporție de peste 90%, mai fiind de finalizat rigolele”, a declarat primarul din Vălișoara, Mircea Ion Rovinar.

De toate pentru toți

După ce au și realizări, este și normal ca vălișorenii să se și distreze. Iar acest lucru se va întâmpla foarte repede, între 17 și 18 august, când va fi organizată o nouă ediție a Zilelor comunei Vălișoara. Cu această ocazie va fi inaugurat și stadionul Voința din localitatea de reședință, lucrările la acesta începând în 2008. În prezent la stadion se montează tribunele, iar de Zilele comunei, pe acest teren, se vor desfășura fazele semifinale ale Cupei Zarandului, la care participă echipe din GAL Țara Zarandului. Tot cu ocazia Zilelor Vălișoarei va fi organizată o expoziție de insigne, cu invitați din tot județul, vor fi premiate cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vor fi primiți noi membri în cadrul Societății Avram Iancu – filiala Brad, iar alții vor primi diplome de excelență, și, bineînțeles, va fi un spectacol folcloric pe cinste. Pentru vălișoreni vor cânta Nicoleta Voica, Viorel Leric, Felicia Stoian, Elena Jurjescu, Mariana Zota și alții.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători