Vălișoara se pregătește de Zilele comunei

La manifestare sunt invitate nume cunoscute din folclorul românesc, în frunte cu Nicoleta Voica

valisoara

Comuna hunedoreană Vălișoara trece, în prezent, printr-o perioadă bună, atât din punct de vedere al acțiunilor desfășurate de administrație, cât și în ceea ce privește posibilitățile de petrecere a timpului liber.

Contract cu finanțare europeană

Așadar, să dăm întâietate muncii, cum e și firesc, cel puțin în zonele rurale. Chiar zilele trecute, primarul comunei Vălișoara, Mircea Ion Rovinar, a semnat, în numele comunității, un contract cu finanțare europeană. „Este știut faptul că Vălișoara face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, care are în componență 13 comune din zonă. Împreună cu alți nouă primari am semnat un contract de finanțare europeană. În cazul nostru, acesta are o valoare de circa 100.000 de euro. Din acești bani va fi achiziționat un utilaj multifuncțional, care va fi folosit la activitățile utilitar – gospodărești care se vor desfășura în comună. În altă ordine de idei, doresc să amintesc că ne apropiem cu pași repezi de finalizarea unui alt proiect, fiind vorba despre modernizarea drumului comunal (DC) 20A, dintre Vălișoara și Crăciunești, sat aparținător de comuna învecinată Băița. Aici lucrările, în valoare de 300.000 de lei, din fonduri guvernamentale, sunt încheiate în proporție de peste 90%, mai fiind de finalizat rigolele”, a declarat primarul din Vălișoara, Mircea Ion Rovinar.

De toate pentru toți

După ce au și realizări, este și normal ca vălișorenii să se și distreze. Iar acest lucru se va întâmpla foarte repede, între 17 și 18 august, când va fi organizată o nouă ediție a Zilelor comunei Vălișoara. Cu această ocazie va fi inaugurat și stadionul Voința din localitatea de reședință, lucrările la acesta începând în 2008. În prezent la stadion se montează tribunele, iar de Zilele comunei, pe acest teren, se vor desfășura fazele semifinale ale Cupei Zarandului, la care participă echipe din GAL Țara Zarandului. Tot cu ocazia Zilelor Vălișoarei va fi organizată o expoziție de insigne, cu invitați din tot județul, vor fi premiate cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vor fi primiți noi membri în cadrul Societății Avram Iancu – filiala Brad, iar alții vor primi diplome de excelență, și, bineînțeles, va fi un spectacol folcloric pe cinste. Pentru vălișoreni vor cânta Nicoleta Voica, Viorel Leric, Felicia Stoian, Elena Jurjescu, Mariana Zota și alții.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani