Vălișoara se pregătește de Zilele comunei

La manifestare sunt invitate nume cunoscute din folclorul românesc, în frunte cu Nicoleta Voica

valisoara

Comuna hunedoreană Vălișoara trece, în prezent, printr-o perioadă bună, atât din punct de vedere al acțiunilor desfășurate de administrație, cât și în ceea ce privește posibilitățile de petrecere a timpului liber.

Contract cu finanțare europeană

Așadar, să dăm întâietate muncii, cum e și firesc, cel puțin în zonele rurale. Chiar zilele trecute, primarul comunei Vălișoara, Mircea Ion Rovinar, a semnat, în numele comunității, un contract cu finanțare europeană. „Este știut faptul că Vălișoara face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, care are în componență 13 comune din zonă. Împreună cu alți nouă primari am semnat un contract de finanțare europeană. În cazul nostru, acesta are o valoare de circa 100.000 de euro. Din acești bani va fi achiziționat un utilaj multifuncțional, care va fi folosit la activitățile utilitar – gospodărești care se vor desfășura în comună. În altă ordine de idei, doresc să amintesc că ne apropiem cu pași repezi de finalizarea unui alt proiect, fiind vorba despre modernizarea drumului comunal (DC) 20A, dintre Vălișoara și Crăciunești, sat aparținător de comuna învecinată Băița. Aici lucrările, în valoare de 300.000 de lei, din fonduri guvernamentale, sunt încheiate în proporție de peste 90%, mai fiind de finalizat rigolele”, a declarat primarul din Vălișoara, Mircea Ion Rovinar.

De toate pentru toți

După ce au și realizări, este și normal ca vălișorenii să se și distreze. Iar acest lucru se va întâmpla foarte repede, între 17 și 18 august, când va fi organizată o nouă ediție a Zilelor comunei Vălișoara. Cu această ocazie va fi inaugurat și stadionul Voința din localitatea de reședință, lucrările la acesta începând în 2008. În prezent la stadion se montează tribunele, iar de Zilele comunei, pe acest teren, se vor desfășura fazele semifinale ale Cupei Zarandului, la care participă echipe din GAL Țara Zarandului. Tot cu ocazia Zilelor Vălișoarei va fi organizată o expoziție de insigne, cu invitați din tot județul, vor fi premiate cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie, vor fi primiți noi membri în cadrul Societății Avram Iancu – filiala Brad, iar alții vor primi diplome de excelență, și, bineînțeles, va fi un spectacol folcloric pe cinste. Pentru vălișoreni vor cânta Nicoleta Voica, Viorel Leric, Felicia Stoian, Elena Jurjescu, Mariana Zota și alții.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute