Un nou premiu a ajuns la Densuş

84

„Casa vulcanilor”, care îşi are sediul în comuna din Ţara Haţegului, a devenit cel mai premiat proiect al „Geoparcului Dinozaurilor” în 2014

Promovarea localităţilor prin punerea în valoare a obiectivelor turistice, arheologice sau istorice este un lucru, fără îndoială, pozitiv.

densus trofeu

300 de voluntari

Una dintre localităţile hunedorene în care, prin asocierea între mai mulţi factori, se realizează o promovare reală, este comuna Densuş, din Ţara Haţegului. Astfel, Asociaţia Drag de Haţeg, au umplementat un proiect, intitulat proiectul „Casa Vulcanilor – punct de vizitare și educație nonformală în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului”, în care parteneri principali sunt Fundaţia pentru Parteneriat şi o companie petrolieră, prin programul Spaţii verzi, precum şi Asociația Socială Satul de Lut, Școala Gimnazială Densuș, Primăria Comunei Densuș, Asociația Pro Edu Densușianu și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. Prin implicarea a 300 de voluntari, Asociația Drag de Hațeg a reușit să realizeze, pe parcursul a 200 de zile, o construcție din lemn și cob (amestec de pământ galben, nisip, paie și apă), un nou punct de vizitare, interpretare și educație nonformală pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Universitatea din București. Săptămâna trecută, proiectul mai sus menţionat a obținut premiul ”Arii naturale protejate” 2014. Aceasta este cea de-a treia distincţie primită de proiectul din Densuş, primele două fiind Premiul Publicului decernat în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor 2014 și Premiul I în cadrul concursului educațional ”Ora de voluntariat” inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și un producător de ciment.

densus-primar

Obiective atractive

În altă ordine de idei, trebuie menţionat faptul că Ţara Haţegului este cunoscută ca un veritabil “magnet” care atrage turiştii ce vizitează judeţul Hunedoara, iar comuna Densuş, din această zonă, este un principal pol de atracţie din acest punct de vedere, dacă nu chiar cel mai important. Reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Densuş au conştientizat acest lucru şi au făcut mai multe demersuri pentru promovarea comunei din punct de vedere turistic. Astfel, în decursul anului trecut, mai spre finalul acestuia, s-a reuşit, după trecerea peste toate hăţişurile birocratice întâlnite în România, parcă mai multe ca oriunde, inaugurarea unui Centru de Informare Turistică, situate în imediata apropiere a Primăriei comunei densuş, care a beneficiat de finanţare europeană, în baza unui proiect depus pe măsura 313. “Turiştii care vi la Centru primesc informaţii despre comună, dar şi despre Ţara Haţegului. Revenind strict la localitatea noastră, reamintesc faptul că pe raza sa găsim mai multe lăcaşe de cult cu o vechime impresionantă, cel mai important fiind, fără îndoială, biserica de piatră din Densuş, imaginea sa fiind cunoscută nu doar în întreaga Românie, ci şi peste hotare. De asemenea, în comuna Densuş mai pot fi văzute Valea Fierului, Tăul fără fund, Movila de la Peşteana şi multe alte obiective, pe care vă invităm, cu drag. Să le vizitaţi, în orice perioadă a anului”, a spus Traian Bugari, primarul comunei hunedorene Densuş.

DENSUS

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.