Toteşti: comuna aproape integral asfaltată

 

Reprezentanții administrației publice locale din comună derulează câteva planuri de dezvoltare a așezării, nutrind speranța că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vor fi implementate și altele

poza 2

În comuna hunedoreană Totești, situată în Țara Hațegului, ca și în mai toate așezările rurale din județul nostru, principalul obiectiv al administrației locale este realizarea de cât mai multe proiecte de dezvoltare.

Sărbătoare în octombrie

În Totești, bunăoară, un mare proiect ce se află în derulare este cel privitor la modernizarea căminului cultural din satul aparținător Cârnești. „Sperăm ca acesta să fie finalizat, cel mai târziu, în cursul lunii octombrie a anului în curs. Atunci avem în plan să organizăm și manifestările dedicate zilelor comunei noastre, în cadrul cărora va avea loc și cea de-a treia ediție a unui târg-expoziție cu vânzare de ovine. Fără a ne îndepărta prea mult de ocupațiile tradiționale ale noastre, cei de la țară, agricultura și creșterea animalelor, doresc să mai precizez că, într-un alt sat aparținător al comunei Totești, respectiv Reea, s-a deschis un siloz de depozitare a cerealelor, care a creat locuri de muncă pentru localnici și, în plus, în urma încasării de taxe și impozite, aduce și venituri suplimentare la bugetul local. Ca activitate recentă amintesc că am reușit să asigurăm deja lemnele necesare încălzirii din sezonul rece ce va urma la instituțiile publice din comună, cu precădere pentru cele de învățământ. La școlile și grădinițele din comună, la serbarea de sfârșit de an, primăria a contribuit, ca de obicei, la asigurarea sumelor necesare pentru premiile decernate celor mai silitori elevi din comună. De asemenea, actul educațional fiind strict legat de viața spirituală, menționez că se lucrează, în prezent, la construirea a două case parohiale ortodoxe, în satele Cârnești și Reea, ambele fiind în diferite stadii de execuție. În ceea ce privește alte edificii din comună, precizez că am depus, prin Grupul de Acţiune Locală Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor, din care face parte și comuna Totești, un proiect pentru amenajarea unei baze sportive multifuncționale, fiind în așteptarea unui răspuns la acest demers al nostru. Tot în așteptarea unui răspuns ne aflăm și în ceea ce privește înființarea unui Centru de Informare Turistică în comună, proiectul, depus pe măsura 313, fiind declarat eligibil. În ceea ce privește introducerea rețelei de apă și canalizare în comună pot spune că, la ora actuală, licitația a fost efectuată, urmând ca în decursul lunii iulie 2013 să fie validate și firmele câștigătoare. Nu în ultimul rând doresc să reamintesc că, în toate satele, ar mai fi de asfaltat circa 200 de metri de ulițe. Astfel, după încheierea acestei operațiuni, care se va produce curând, toate străzile interioare din localitățile componente vor fi asfaltate integral”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”