Speranţe de mai bine la Luncoiu de Jos

 

Reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna zărăndeană speră ca 2014 să fie mai fructuos decât anul trecut

luncoi-primar

 

Primarii care, anul trecut, au luptat pentru a obţine fonduri europene au tras cartea câştigătoare, cum se mai spune. Printre primarii care au reuşit să atragă astfel de finanţări comunitare nerambursabile se numără şi cel al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.

Dezvoltare pe bani europeni

În 2013, reprezentanţii administraţiei publice locale din Luncoiu de Jos au reuşit să acceseze fonduri europene pentru implementarea a douăproiecte, toate vizând dezvoltarea localităţii şi creşterea gradului de confort al locuitorilor acestei pitoreşti comune situate în partea de nord a judeţului Hunedoara. „Cronologic vorbind, primul proiect cu finanţare europeană a fost cel legat de achiziţionarea unui utilaj multifuncţional, implementat prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Zarandului”, din care face parte şi comuna Luncoiu de Jos. A urmat, apoi, finanţarea obţinută pentru realizarea unui Centru de Informare Turistică în localitatea de reşedinţă, care va avea sediul în imediata apropiere a primăriei. Anul trecut am mai reuşit să facem şi mai multe investiţii cu bani de la bugetrul local, cum ar fi lucrări la drumuri sau şcoli, dar şi finanţările europene ne-au fost de mare folos”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos.

Posibile finanţări

Pentru anul în curs sunt speranţe, chiar de la început, să mai fie atrase şi alte fonduri europene în comuna Luncoiu de Jos. Acestea vizează, în principal, modernizarea căminelor culturale din comună. „Noi am depus, la Compania Naţională de Investiţii, proiecte pentru modernizarea a patru cămine culturale din comună. Luna trecută am primit notificări de la această instituţie, prin care am fost anunţaţi că proiectele noastre au fost declarate eligibile, urmând ca, în curând, sper, să primim mai multe informaţii concrete. La unul dintre aceste cămine, cel din Podele, am început deja lucrările de reabilitare, acestea fiind, însă, întrerupte în această perioadă de iarnă, operaţiunile urmând a se relua de îndată ce se va încălzi. Sincer, m-aş bucura ca măcar două dintre proiectele depuse să fie acceptate şi la finanţare, deşi va fi foarte greu, fiind depuse numeroase dosare de gen la nivel naţional. Dacă vom primi aceste finanţări, noi va trebui să suportăm o cotă parte de cofinanţare, de 10 procente din valoarea proiectului. Nu exclud, însă, nici varianta de a mai face modernizări la un cămin cultural tot din fonduri proprii, în acest caz lucrările urmând a fi de mai lungă durată, din cauza limitărilor impuse de buget”, a mai spus Călin Dorin Dud, primarul din Luncoiu de Jos.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”