Speranţe de mai bine la Luncoiu de Jos

 

Reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna zărăndeană speră ca 2014 să fie mai fructuos decât anul trecut

luncoi-primar

 

Primarii care, anul trecut, au luptat pentru a obţine fonduri europene au tras cartea câştigătoare, cum se mai spune. Printre primarii care au reuşit să atragă astfel de finanţări comunitare nerambursabile se numără şi cel al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.

Dezvoltare pe bani europeni

În 2013, reprezentanţii administraţiei publice locale din Luncoiu de Jos au reuşit să acceseze fonduri europene pentru implementarea a douăproiecte, toate vizând dezvoltarea localităţii şi creşterea gradului de confort al locuitorilor acestei pitoreşti comune situate în partea de nord a judeţului Hunedoara. „Cronologic vorbind, primul proiect cu finanţare europeană a fost cel legat de achiziţionarea unui utilaj multifuncţional, implementat prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Zarandului”, din care face parte şi comuna Luncoiu de Jos. A urmat, apoi, finanţarea obţinută pentru realizarea unui Centru de Informare Turistică în localitatea de reşedinţă, care va avea sediul în imediata apropiere a primăriei. Anul trecut am mai reuşit să facem şi mai multe investiţii cu bani de la bugetrul local, cum ar fi lucrări la drumuri sau şcoli, dar şi finanţările europene ne-au fost de mare folos”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos.

Posibile finanţări

Pentru anul în curs sunt speranţe, chiar de la început, să mai fie atrase şi alte fonduri europene în comuna Luncoiu de Jos. Acestea vizează, în principal, modernizarea căminelor culturale din comună. „Noi am depus, la Compania Naţională de Investiţii, proiecte pentru modernizarea a patru cămine culturale din comună. Luna trecută am primit notificări de la această instituţie, prin care am fost anunţaţi că proiectele noastre au fost declarate eligibile, urmând ca, în curând, sper, să primim mai multe informaţii concrete. La unul dintre aceste cămine, cel din Podele, am început deja lucrările de reabilitare, acestea fiind, însă, întrerupte în această perioadă de iarnă, operaţiunile urmând a se relua de îndată ce se va încălzi. Sincer, m-aş bucura ca măcar două dintre proiectele depuse să fie acceptate şi la finanţare, deşi va fi foarte greu, fiind depuse numeroase dosare de gen la nivel naţional. Dacă vom primi aceste finanţări, noi va trebui să suportăm o cotă parte de cofinanţare, de 10 procente din valoarea proiectului. Nu exclud, însă, nici varianta de a mai face modernizări la un cămin cultural tot din fonduri proprii, în acest caz lucrările urmând a fi de mai lungă durată, din cauza limitărilor impuse de buget”, a mai spus Călin Dorin Dud, primarul din Luncoiu de Jos.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice