Şoimuş: „Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul”

Elevii de la Şcoala Gimnazială din Şoimuş au plantat 14 puieţi de stejar în curtea unităţii de învăţământ. Aceştia au fost ajutaţi de reprezentanţii Romsilva care le-au explicat tinerilor, pas cu pas, ce trebuie să facă pentru a fi siguri că puieţii se prind. Acţiunea intitulată „Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul a făcut parte din calendarul evenimentelor din săptămâna „Şcoala Altfel”.

În timp ce în România, şi pe întreg globul, se defrişează păduri fără milă, tinerii iau iniţiativă şi ne dau un exemplu în ceea ce priveşte protecţia mediului.  Elevii de la Şcoala Gimnazială din Şoimuş, îndrumaţi de cadrele didactice,  au plantat,  în curtea instituţiei de învăţământ, 14 puieţi de stejar. „Este foarte important ca elevii să cunoască care este rolul şi importanţa naturii în viaţa lor şi din acest motiv am iniţiat cu cei de la Romsilva acţiunea «Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul». În acest fel, elevii ajută la protecţia mediului pentru a avea si ei o viaţă mai bună. Ne dorim ca ei să descopere frumuseţile naturii şi să înveţe să protejeze natura”, a declarat Elena Negrean, directorul Şcolii Gimnaziale Şoimuş.

 Elevii, ajutaţi de pădurari

 Arborii au fost donaţi de către Romsilva, iar pădurarii au fost alături de elevi pentru a le explica pas cu pas cum se plantează puieţii. Deşi un pic de ajutor nu strică niciodată, elevii spun că ei au învăţat deja de la părinţi şi bunici procedeul de plantare. „Prima dată săpăm vatra, adică o groapă care să nu fie nici prea mare, nici prea mică, după care punem puietul, acoperim cu pământ şi apoi îl udăm ca să crească, ne-a explicat unul dintre elevi. “Este o activitate foarte plăcută şi este bună pentru mediul înconjurător. Eu deja ştiam cum se plantează puieţii că am învăţat de la părinţi, a spus o altă elevă.

primar soimus

 Laude din partea edilului şef

 Acţiunea elevilor a fost apreciată şi de edilul şef al comunei, potrivit căruia doar acela este om care plantează măcar un pom în viaţă. „Consider că este foarte bine că se fac astfel de activităţi şi mă bucur din tot sufletul că şcoala din comuna noastră a decis să organizeze o astfel de acţiune, mai ales că eu sunt de părere că doar «acela este om, care plantează un pom». Dacă nu avem pomi, nu avem nici oxigen iar lucrurile acestea se leagă, este un circuit pe care unii nu îl înţeleg dar care trebuie respectat. De aceea mă bucur că elevii prind drag de natură şi participă la astfel de activităţi în număr atât de mare, a zis Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş.

Săptămână „Şcoala Altfel

Acţiunea elevilor de la Şcoala Gimnazială Şoimuş a făcut parte din calendarul evenimentelor derulate pe parcursul săptămânii Şcoala Altfel”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Şoimuş: „Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul”

  1. ION

    PLANTEAZA ARBORI CA A TAIAT O GRAMADA DE EI, DACA IMI ADUC AMINTE AU FOST SI PRINSI ANGAJATII IN 2012 SAU IN 2013. NU MAI RETIN EXACT.ALTI BANI ARUNCATI IN FIRMELE DE CASA ALE DOMNULUI PRIMAR

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal