Şoimuş: „Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul”

Elevii de la Şcoala Gimnazială din Şoimuş au plantat 14 puieţi de stejar în curtea unităţii de învăţământ. Aceştia au fost ajutaţi de reprezentanţii Romsilva care le-au explicat tinerilor, pas cu pas, ce trebuie să facă pentru a fi siguri că puieţii se prind. Acţiunea intitulată „Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul a făcut parte din calendarul evenimentelor din săptămâna „Şcoala Altfel”.

În timp ce în România, şi pe întreg globul, se defrişează păduri fără milă, tinerii iau iniţiativă şi ne dau un exemplu în ceea ce priveşte protecţia mediului.  Elevii de la Şcoala Gimnazială din Şoimuş, îndrumaţi de cadrele didactice,  au plantat,  în curtea instituţiei de învăţământ, 14 puieţi de stejar. „Este foarte important ca elevii să cunoască care este rolul şi importanţa naturii în viaţa lor şi din acest motiv am iniţiat cu cei de la Romsilva acţiunea «Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul». În acest fel, elevii ajută la protecţia mediului pentru a avea si ei o viaţă mai bună. Ne dorim ca ei să descopere frumuseţile naturii şi să înveţe să protejeze natura”, a declarat Elena Negrean, directorul Şcolii Gimnaziale Şoimuş.

 Elevii, ajutaţi de pădurari

 Arborii au fost donaţi de către Romsilva, iar pădurarii au fost alături de elevi pentru a le explica pas cu pas cum se plantează puieţii. Deşi un pic de ajutor nu strică niciodată, elevii spun că ei au învăţat deja de la părinţi şi bunici procedeul de plantare. „Prima dată săpăm vatra, adică o groapă care să nu fie nici prea mare, nici prea mică, după care punem puietul, acoperim cu pământ şi apoi îl udăm ca să crească, ne-a explicat unul dintre elevi. “Este o activitate foarte plăcută şi este bună pentru mediul înconjurător. Eu deja ştiam cum se plantează puieţii că am învăţat de la părinţi, a spus o altă elevă.

primar soimus

 Laude din partea edilului şef

 Acţiunea elevilor a fost apreciată şi de edilul şef al comunei, potrivit căruia doar acela este om care plantează măcar un pom în viaţă. „Consider că este foarte bine că se fac astfel de activităţi şi mă bucur din tot sufletul că şcoala din comuna noastră a decis să organizeze o astfel de acţiune, mai ales că eu sunt de părere că doar «acela este om, care plantează un pom». Dacă nu avem pomi, nu avem nici oxigen iar lucrurile acestea se leagă, este un circuit pe care unii nu îl înţeleg dar care trebuie respectat. De aceea mă bucur că elevii prind drag de natură şi participă la astfel de activităţi în număr atât de mare, a zis Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş.

Săptămână „Şcoala Altfel

Acţiunea elevilor de la Şcoala Gimnazială Şoimuş a făcut parte din calendarul evenimentelor derulate pe parcursul săptămânii Şcoala Altfel”.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Şoimuş: „Plantează un arbore, plantează-ţi viitorul”

  1. ION

    PLANTEAZA ARBORI CA A TAIAT O GRAMADA DE EI, DACA IMI ADUC AMINTE AU FOST SI PRINSI ANGAJATII IN 2012 SAU IN 2013. NU MAI RETIN EXACT.ALTI BANI ARUNCATI IN FIRMELE DE CASA ALE DOMNULUI PRIMAR

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl