Sfârşit de an cu lucruri bune la Crişcior

După implementarea mai multor proiecte cu finanţare externă, importante pentru comunitate, locuitorii comunei din Ţara Zarandului se pregătesc de Sărbători

primar-criscior

Accesarea de fonduri europene, în această perioadă de criză, este una dintre puţinele surse de finanţare poentru dezvoltarea localităţilor din mediul rural, lucru valabil şi pentru comunele din judeţul Hunedoara.

Dezvoltare pe fonduri europene

Una dintre comunele „fruntaşe pe ramură” în acest domeniu este şi frumoasa aşezare zărăndeană Crişcior, aici, în acest an, fiind finalizată implementarea unui proiect integrat, cu finanţare europeană. „Valoarea totală a acestui proiect a fost de 2,5 milioane de euro. Prin implementarea lui am reuşit să realizăm mai multe lucruri importante pentru comunitate. Astfel, au fost asfaltaţi aproximativ 15 kilometri de drumuri, iar reţeaua de străzi interioare este, în prezent, modernizată aproape în totalitate. Practic, cam 15 la sută din drumuri au rămas nemodernizate, dar dorim să le asfaltăm şi pe acestea, anul viitor, tot prin fonduri europene, noi neratând nicio oportunitate în acest sens. Tot în baza acestui proiect integrat a fost dotat, cu mobilierr şi instrumente muzicale, căminul cultural din Zdrapţi. Fac o paranteză aici şi menţionez că noi, având formaţie şi instrumente, am încheiat un parteneriat cu Primăria comunei Luncoiu de Jos, unde este un grup de dansatori, pentru a avea un ansamblu artistic comun. De asemenea, în proiect a mai fost inclus şi un program After School, pe care l-am realizat. Legat de fonduri europene, vreau să mai spun că, în baza măsurii 313, vom înfiinţa şi un Centru de Informare Turistică în satul aparţinător Gurabarza, acesta urmând a deveni funcţional în primul trimestru al anului viitor”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior.

Pentru tineri

Deşi este la al treilea mandat, Ovidiu ilie Furdui se numără printre cei mai tineri primari din judeţ. Astfel, nici nu este de mirare preocuparea sa pentru generaţia tânără din comuna pe care o administrează. „Este ştiut că suntem, alături de Ilia şi Ghelari, una dintre cele trei comuna hunedorene în care funcţionează un liceu, respectiv Grupul Şcolar „Crişan” de la Gurabarza. Pentru liceu am reuşit, în acest an, să înlocuim vechea centrală termică, energofagă, cu una nouă, ce ne va permitem să facem economii importante la buget. Această economie o estimăm la o valoare de circa 50.000 de lei anual. De asemenea, tot pentru tineretul din comună, dar nu numai, vom organiza câteva acţiuni în preajma Sfintelor Sărbători de Iarnă. Bunăoară, chiar duminică, 15 decembrie, am pornit iluminatul ornamental de Sărbători, instalaţiile fiind montate în toate cele patru sate ale comunei. Nu în ultimul rând vreau să amintesc că pe 25 Decembrie, de Crăciun, conform tradiţiei, vom organiza „Balul colindătorilor”, manifestare la care vă aşteptăm cu mult drag. Pentru viitor îmi doresc, ca primar, să avem un 2014 cât mai bogat în proiecte finanţate, iar concetăţenilor mei le urez Sărbători fericite şi „La mulţi ani” cu sănătate”, a mai spus Ovidiu ilie Furdui, primarul din Crişcior.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei