Semne bune anul are la Vețel

 

Administrația publică locală a comunei din vecinătatea Devei are, și pentru 2014, noi planuri de dezvoltare și modernizare a localității

Ioan-Hentiu-Primar-Vetel

 

Anul 2014, pe care mulți îl doresc ca unul al atenuării efectelor crizei, ca pare a fi interminabilă, începe bine pentru unii primari din zonele rurale hunedorene.

Sprijin pentru culte

În câteva comune din județ se continuă unele proiecte începute anul trecut și care se derulează și în continuare, un exemplu concret în acest sens fiind întâlnit la Vețel. Aici se pune un accent deosebit pe susținerea, de către administrația locală, a vieții spirituale a locuitorilor comunei. Conform prevederilor legale, în ultimii ani, Consiliul Local (CL) Vețel a alocat sume cultelor religioase, reușindu-se ridicare a două noi biserici ortodoxe, în Leșnic și în centrul de comună, la aceste două lăcașe de cult mai trebuind a se mobila, a se face pictura și a se rezolva încălzirea. Anul trecut, lucrările făcute la aceste biserici s-au axat mai mult pentru acoperirea lor, pentru ca lucrările interioare să nu se deterioreze. În același timp, însă, administrația din Vețel a pus în programul de investiții al comunei finanțarea și construirea câtorva capele. “Finanțăm două capele care se execută la parohiile Vețel și Leșnic, pe terenul acestora, iar altele trei vor fi în administrarea CL. Una dintre acestea, cea din Herepeia, este gata, la Vulcez este în lucru, iar la Mintia urmează a se construi. La Mintia lucrările vor începe după ce se vor rezolva unele probleme legate de teren, dar acest lucru se va întâmpla foarte curând”, a spus Ioan Hențiu, primarul comunei Vețel. Întâiul gospodar din Vețel spune că aceste investiții, chiar dacă nu ne referim la ceva plăcut, sunt folositoare comunității. Ioan Hențiu a mai spus că speră ca în acest an să fie finalizate toate cele cinci capele din comună și că își dorește ca acestea să fie folosite cât mai rar.

Pregătiți de venirea iernii

Chiar dacă nu ninge, deși suntem în a doua jumătate a lui ianuarie, edilii din Vețel sunt pregătiți și de venirea iernii, care este una destul de grea în satele de munte ale comunei, dar reprezentanții administrației de aici nu se tem de posibile precipitații masive. “Avem în dotare două utilaje, care sunt echipate cu accesoriile necesare îndepărtării zăpezii. De asemenea, avem încheiat un contract cu Penitenciarul Bârcea Mare, care ne asigură persoane pentru aceste operațiuni, precum și cu furnizorii de materiale antiderapante, în cazul, nedorit, desigur, în care depășim stocul pe care noil îl avem asigurat la ora actuală”, a declarat Ioan Hențiu, primarul din Vețel. Totodată, și cei care trăiesc în zonele montane ale Vețelului sunt obișnuiți cu condițiile de viață mai aspră de acolo și, pentru a preîntâmpina unele aspecte neplăcute pe care le poate produce iarna, și-au făcut provizii cu cele necesare din timp. Și, deși pare paradoxal, la Vețel sunt așteptate precipitațiile, pentru a se asigura o bună creștere a culturilor agricole, dar și pentru faptul că nivelul apei din fântâni a scăzut cu circa un metru și jumătate. Revenind la precipitații, mai trebuie menționat că Primăria comunei Vețel mai are încheiat un contract cu o firmă care, în cazul unor ninsori abundente, poate interveni în rezolvarea transportului la cel mai apropiat doctor al urgențelor medicale.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu