Sărbătoare la maxim: Zilele comunei Vețel

128

Manifestarea se află la cea de-a cincea ediție și s-a desfășurat timp de trei zile

scena

Timp de trei zile, localitatea Vețel a fost în sărbătoare: vineri, sâmbătă și dumincă s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a Zilelor comunei.

Evenimente culturale importante

Manifestările dedicate sărbătorii comunei Vețel au debutat cu două evenimente culturale importante pentru comunitatea locală. Astfel, vineri, în prima zi a manifestărilor, la școala primară din Leșnic a fost organizată o serată literară dedicată Zilei limbii române. Apoi, sâmbătă a avut loc un alt eveniment important, fiind vorba, practic, de două acțiuni. În foaierul modernului cămin cultural din Vețel fost vernisată expoziția “Vestigii arheologice din castrul Micia”, tot în aceeași locație fiind deschis și un punct muzeistic. Expoziția conține piese descoperite pe raza comunei Vețel, Micia fiind un important punct militar, dar și cel mai mare port de pe apele interioare din Imperiul Roman. La eveniment, organizat de Primăria Comunei Vețel și Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, au participat autoritățile locale și un numeros public. “Pentru prima oară această manifestare am organizat-o în cel de-al doilea an al primului meu mandat de primar. Mă bucur că am ajuns la cea de-a cincea ediție a manifestării. Cred că an de an a fost din ce în ce mai frumos, noi încercând să ridicăm ștacheta de fiecare dată. Acum, pe lângă muzica de calitate, am avut și aceste evenimente culturale, dar și alte acțiuni”, a declarat primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu.

primar oblig

Pentru toate vârstele

Cu ocazia Zilelor comunei Vețel, administrația publică a premiat cuplurile locale ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, lucru extrem de apreciat de toți cei prezenți la manifestări. De asemenea, a fost onorat și unicul veteran de război în viață din comună. Nici tinerii nu au fost uitați, fiind premiați elevii merituoși, precum și sportivii de frunte ai comunei, Vețelul având chiar un campion mondial de arte marțiale. Toți cei care au fost premiați de către primarul Ioan Hențiu au primit diplome, flori și o sumă de bani. Iar la capitolul surprize putem menționa că, după ce a înmânat mai multe distincții, primarul Ioan Hențiu a fost, la rândul său, premiat, simbolic, de către consilierii locali, cu o frumoasă icoană. Și, ca mai peste tot, de la o astfel de manifestare nu puteau lipsi meciurile de fotbal. “A fost un campionat al comunei, la care au participat echipe din patru sate, câștigătoare fiind cea din Vețel. Tot cei din Vețel s-au impus și în întrecerile juniorilor. În meciul de old-boys a fost, normal, un rezultat egal”, a spus viceprimarul Vețelului, Ioan Cancelare.

primarie

Muzică pentru toate gusturile

Bineînțeles că muzica a fost sarea și piperul ediției din acest an a “Zilelor comunei Vețel”. Seara zilei de sâmbătă a fost dedicată tineretului, pentru ei concertând, pe scena amenajată pe platoul dintre căminul cultural și primăria din Vețel, Alexandra Albu, Andrada Igna, Adnana Olariu, Alex Toader și formația Green Band, invitat special fiind Cristina Vasiu, după aceste evoluții urmând concursuri de karaoke și discotecă în aer liber. Duminica, în schimb, a fost dedicată muzicii populare, pe scenă evoluând, pe lângă tineri interpreți, instrumentiști și dansatori locali, nume cunoscute ale folclorului românesc, precum Flavia Grozav și, mai ales, Mariana Deac. „Aici, în Vețel, sunt ca și acasă. Practic, de 5 ani, de când se organizează această acțiune, fericită coincidență, mi-am cumpărat și eu o casă în Mintia. Sunt bucuroasă că particip, pentru al doilea an la rând, la acest frumos eveniment”, a afirmat Mariana Deac, prezentă la Vețel în dublă calitate: în cea de interpret de folclor autentic și în cea de director al Centrului Creației Populare al Județului Hunedoara.

mariana oblig

Cu gândul la viitoarea ediție

Alături de aceștia, pe scenă a mai urcat și Tinu Vereșezan și formația sa, care au întreținut, apoi, atmosfera și la tradiționala nedee ce a avut loc la finalul celei de-a cincea ediții a sărbătorii de la Vețel. “Mă aflu, pentru prima oară în cariera mea, în calitate de interpret în comuna Vețel. Cred că am oferit, alături de formația mea, un program pe placul numerosului public prezent la acestă sărbătoare. Îl felicit pe primar pentru inițiativă și sper să fiu invitat la această frumoasă manifestare și anul viitor”, a precizat îndrăgitul solist Tinu Vereșezan.

tinu oblig

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.