Sărbătoare cu fotbal în comuna Răchitova

178

Localnicii din satele comunei Răchitova au fost invitaţi duminică la o sărbătoare câmpenească, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipa locală şi echipa din Lunca Cernii de Sus. Un alt motiv de sărbătoare al comunităţii sunt proiectele demarate în comună privind reţeaua de apă şi canalizare, pentru care primăria a obţinut fonduri europene.

Oamenii din Răchitova au motive de sărbătoare. Administraţia locală derulează în prezent un proiect care va aduce apa curentă în casele a patru din cele cinci sate ale comunei. Peste 2,5 milioane de euro vor fi investiţi în realizarea reţelei de apă şi canalizare în comuna Răchitova. Proiectul este finanţat aproape integral din fonduri de la Uniunea Europeană, prin măsura 322, iar tot cu ajutorul unor finanţări nerambursabile, în comună vor fi şi căminele culturale din Răchitova şi Ciula Mică. Oamenii au fost invitaţi duminică de primarul Dorel Eugen Băiconi, la o serbare câmpenească, pentru a marca astfel câteva dintre realizările administraţiei locale.

Meci câştigat

Ocazia sărbătorii a fost cu atât mai potrivită, cu cât în aceeaşi zi a avut loc meciul de fotbal dintre Cetate Răchitova şi Cerna Lunca Cernii. A fost un adevărat derbi al campionatului judeţean de fotbal, la finalul căruia gazdele s-au impus cu scorul de 2 – 1. Iar în urma acestui meci, echipa din Răchitova a urcat în fruntea clasamentului, în campionatul hunedorean. Jocul a fost intens disputat, iar spiritele s-au încins pe teren şi pe marginea lui, pe parcursul celei de-a doua reprize. După ce arbitrul a fluierat finalul confruntării, primarul Dorel Eugen Băiconi i-a invitat pe pe oaspeţii din Lunca Cernii de Jos, în frunte cu primarul Liviţuc Lupulescu, să se relaxeze alături de localnici, la un pahar de suc şi în acompaniamentul muzicii populare. La serbare au participat şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor şi Tiberiu Balint.

Proiect integrat

„Proiectul care se derulează în comuna Răchitova a fost depus pe măsura 322 şi vizează înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare şi a unei staţii de epurare în patru dintre cele cinci sate ale comunei Răchitova, respectiv Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălioara. Este un proiect integrat, care mai cuprinde şi reabilitarea celor două cămine culturale şi realizarea unui proiect educaţional, tip afterschool. Pentru comuna noastră faptul că vom avea apă curentă şi canalizare este o foarte important şi consider că este o realizare importantă, mai ales că finanţarea proiectului integrat vine de la Uniunea Europeană”, a declarat primarul Dorel Eugen Băiconi. El a precizat că le mulţumeşte localnicilor că au avut răbdare şi au trecut peste disconfortul creat pe durata lucrărilor stradale. Oamenii din satele comunei Răchitova s-au arătat mulţumiţi proiectele care vizează modernizarea comunei. „S-a lucrat pe străzi şi ne-a fost un pic greu să trecem cu tractoarele pe lângă şantier, dar ni se făcea loc. Aşteptăm rezultatul lucrărilor, care sunt bune pentru noi”, spune Miron Petrescu, un localnic din Ciula Mică. „Suntem mândri că lucrurile se mişcă într-o direcţie bună în comună şi sperăm să avem cât mai curând apă la robinete”, a spus Sorin Olărescu, un alt sătean. Rezultatele proiectului se vor vedea peste un an, potrivit primarului Dorel Eugen Băiconi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Dorin Gligor, i-a mulţumit primarului Eugen Băriconi pentru invitaţia la întâlnirea cu localnicii şi l-a felicitat pentru modul cum conduce administraţia locală. „Sunt momente, astăzi, importante pentru România. Avem şansa, după 25 de ani, de a rupe politica aceasta bazată doar pe vorbe şi pe ură între români şi sper că această şansă nu va fi ratată de români”, le-a spus Dorin Gligor oamenilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *