Ribiţa va avea un Centru de Informare Turistică

Comuna din Ţara Zarandului, extrem de vizitată, adăposteşte mai multe obiective interesante care, astfel, vor fi mai bine puse în valoare

primar ribita

Ţara Zarandului este una dintre zonele judeţului Hunedoara care adăposteşte numeroase „comori” culturale, istorice sau turistice, care aşteaptă încă să fie mai bine puse în valoare.

Finalizarea, în noiembrie

Practic, se doreşte ca informaţii despre acestea să ajungă la cât mai multă lume, deşi majoritatea acestor obiective sunt foarte cunoscute. Una dintre localităţile pline cu obiective turistice, istorice sau culturale este şi comuna Ribiţa. „În comună sunt multe obiective care merită a fi vizitate. Pentru o mai bună punere a lor în valoare am insistat pentru obţinerea de finanţări europene, lucru pe care l-am şi reuşit. Astfel, am reuşit să accesăm fonduri nerambursabile în vederea promovării obiectivelor din comuna noastră, unele fiind monumente istorice, iar altele rezervaţii naturale şi vom înfiinţa un Centru de Informare Turistică. În prezent se lucrează la amenajarea acestui centru, care îşi va avea sediul în fosta şcoală primară din satul aparţinător Crişan, iar aici vor lucra două persoane care vor oferi toate datele necesare despre locurile ce pot fi vizitate în localitate, precum şi informaţii generale despre întreaga comună. Aici vor fi şi pliante şi, pentru o mai bună derulare a activităţii, vom stabili relaţii de colaborare cu agenţii de turism, precum şi cu primării din zona noastră. Până în prezent am respectat toate termenele stabilite în contract, pentru a nu fi nevoiţi să plătim penalităţi, şi sperăm ca lucrarea să fie finalizată la termen, adică în cursul lunii noiembrie din acest an”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, în emisiunea „De prin sate adunate”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV.

Planuri pentru reţele de apăşi canalizare

Ca mai peste tot în zonele rurale, nu doar în judeţul Hunedoara, un mare of al locuitorilor, dar şi al celor din administraţiile publice locale, îl reprezintă reţelele de apăşi canalizare. Acest caz este întâlnit, din păcate, şi în comuna Ribiţa. „Avem, întradevăr, o problemă cu reţelele de apăşi canalizare. Au început să sece izvoarele şi fântânile, apa din majoritatea dintre acestea nefiind potabilă. În plus, a scăzut şi nivelul apelor din râuri şi pariuri. În urmă cu şase ani, am depus, pe măsura 322, un proiect pentru apă, dar acesta nu a intrat la finanţare. În 2010 am depus, din nou, acest proiect, pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, dar a avut aceeaşi soartă, din cauza problemelor financiare. În prezent, proiectul a fost redepus, pe Hotărârea de Guvern (HG) 577, reactualizată, şi avem speranţe foarte mari ca anmul viitor, cel mai târziu, să fim prinşi la finanţare. În această situaţie, sper ca în maxim 4 ani măcar satele mari ale comunei să fie racordate la reţeaua de alimentare cu apă. De asemenea, conform asigurărilor date de Guvern, că această HG este una de succes, în aceeaşi perioadă de timp pe care am menţionat-o şi mai sus, sper ca şi problema canalizării din localitatea noastră să fie şi ea rezolvată”, a mai spus primarul din Ribiţa, Ioan Faur, la HUNEDOARA TV, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide