1.7 C
Deva
marți, martie 19, 2024

Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii la Luncoiu de Jos

Reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna zărăndeană gândesc realist viitorul aşezării pe care o administrează

Fără îndoială, Ţinutul Zarandului este una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului Hunedoara. Practic, în această zonă nu există localitate care să nu te atragă cu ceva, din punct de vedere turistic, istoric sau etnografic, una dintre aceste aşezări fiind comuna Luncoiu de Jos.

În Masterplanul pentru apă şi canalizare

Însă, ca şi peste tot, cerinţele locuitorilor, în ceea ce priveşte standardele de viaţă, în general, sunt, în mod firesc, din ce în ce mai ridicate, iar administraţia din comună încearcă să le găsească rezolovări. “Comuna Luncoiu de Jos este prinsă în Masterplanul judeţean de introducere a apei şi canalizării în aşezările rurale hunedorene, care se drelulează în perioada 2014-2018. Ceea ce am gândit noi, pe proiectul pe care l-am depus pe măsura 322 şi care, din păcate, ne-a fost respins pe considerente politice, era mult mai puţin decât în acest Masterplan. Dacă proiectul iniţial făcea referire doar la satele Luncoiu de Jos şi Stejărel, acum vorbim şi despe Luncoiu de Sus şi o parte din Podele, ceea ce e un lucru care nu poate decât să ne bucure. Sunt convins că această problemă se va rezolva, cu ajutorul fondurilor europene, care sunt alocate la acest capitol în anii următori. Sunt convins că acest proiect va fi dus la bun sfârşit”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos, în emisiunea „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de tzeleviziune HUNEDOARA TV.

primar-luncoi

Gazul metan salvează pădurile

De asemenea, aici se doreşte şi conectarea la reţeaua de gaz metan, şi doar pentru confort. “Pentru comunitatea noastră cel mai ieftin combustibil este lemnul, dar şi gazul metan ar fi util. La noi cetăţenii au proprietăţi private şi mai sunt şi asociaţiile composesorale, în care o altă parte a locuitorilor comunei sunt membri, aşa că de lipsa lemnelor nu ne putem plânge. Dar pentru noi gazul metan ar fi bun pentru că am păstra Luncoiul aşa cum este. Din fericire, noi nu avem defrişări masive de păduri, aşa cum se întâmplă prin alte părţi. Neavând aceste defrişări masive, noi suntem protejaţi. Acum, însă, să nu se creadă că nu este bine aşa cum este, mai ales că, din păcate, în ultima vreme, gazul metan s-a scumpit. Totuşi, dacă se va introduce gazul metan, ne-am păstra nealterată zona din punct de vedere al pădurilor. Pe unde mergeţi, în judeţul Hunedoara, dar nu numai, o să întâlniţi oameni care ştiu că Luncoiu de Jos şi satele aparţinătoare este o zonă ferită de inundaţii masive sau de vânturi puternice. Tocmai asta ne păzeşte pe noi, pădurile care nu sunt tăiate. Din păcate, introducerea gazului metan nu ţine de noi, de administraţia publică locală din comuna Luncoiu de Jos. Noi aderăm la proiectul cu introducerea conductei de gaz metan, către municipiul Brad, pe care l-am văzut în urmă cu un an. Eu sper ca acest proiect să se şi concretizeze. Trebuie să lăsăm urmaşilor noştri verdeaţa şi oxigenul pe care ni-l oferă aceste păduri şi, nu în ultimul rând, trebuie să mai ţinem cont şi de confort, pentru că trăim în secolul XXI”, a mai spus Călin Dorin Dud ăn emisiunea mai sus menţionată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/