Proiect important pentru comuna General Berthelot

Reprezentanții administrației publice locale din așezarea situată în Țara Hațegului speră să poată reabilitat, cât mai curând, căminul cultural din satul de reședință

primar berthelot

Atragerea de fonduri europene a început să devină o prioritate pentru mai toți primarii, în special pentru cei din zonele rurale, acest lucru este valabil și pentru județul Hunedoara.

Birocrația, bat-o vina!

O localitate unde, de mai multă vreme, se pune un accent deosebit pe accesarea de fonduri europene, în vederea dezvoltării localității, este comuna hunedoreană General Berthelot, situată în mirifica Țară a Hațegului. „Așa cum se știe, comuna face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor. Prin acest GAL am depus un proiecy, în valoare de 60.000 de euro, din care 15.000 reprezintă cota noastră de cofinanțare, în vederea reabilitării căminului cultural din centrul de comună, în prezent așteptând sosirea a diferite avize. Noi ne axăm pe fonduri europene deoarece avem un buget foarte mic. În plus, birocrația ne pune multe piedici. Bunăoară, la proiectul ce privește amenajarea unei stații de epurare la noi în comună, lucrare derulată din puținele fonduri proprii pe care le avem la dispoziție, a fost depusă o contestație. Am reușit, în schimb, să evităm o mare harabură birocratică, în ceea ce privește proiectul integrat pe care l-am depus în baza măsurii 322. Pentru acest proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, și care prevede modernizarea uliţelor din satele comunei,  reabilitarea clădirii Centrului After school, amenajarea unui spaţiu public de recreere și promovarea culturii tradiţionale, prin organizarea organizarea festivalului Nedeea Berthelotului, am cerut plata defalcată pentru Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA). Am făcut acest lucru pentru a evita o încărcare prea mare cu costul dobânzilor spre finalul proiectului, atunci când, așa cum se obișnuiește, de obicei, se cere și plata TVA. În acest mod ne vom descurca mai bine cu proiectul”, a declarat Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot.

Primărița microbist

Comuna General Berthelot este una dintre doar cele două localități din județul Hunedoara, cealaltă fiind Cârjiți, o altă așezare din mediul rural, care are în frunte o femeie. Cu toate acestea, Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot, se implică activ, și mai eficient chiar ca unii bărbați, iar acest lucru se poate verifica ușor, în bunul mers al echipei de fotbal locale Unirea. După ce în sezonul trecut fotbaliștii de la Unirea General Berthelot au ocupat poziția a treia în cadrul seriei I a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara, pentru acest  campionat, început recent, se așteaptă o comportare la fel de bună.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei