Proiect important pentru comuna General Berthelot

Reprezentanții administrației publice locale din așezarea situată în Țara Hațegului speră să poată reabilitat, cât mai curând, căminul cultural din satul de reședință

primar berthelot

Atragerea de fonduri europene a început să devină o prioritate pentru mai toți primarii, în special pentru cei din zonele rurale, acest lucru este valabil și pentru județul Hunedoara.

Birocrația, bat-o vina!

O localitate unde, de mai multă vreme, se pune un accent deosebit pe accesarea de fonduri europene, în vederea dezvoltării localității, este comuna hunedoreană General Berthelot, situată în mirifica Țară a Hațegului. „Așa cum se știe, comuna face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor. Prin acest GAL am depus un proiecy, în valoare de 60.000 de euro, din care 15.000 reprezintă cota noastră de cofinanțare, în vederea reabilitării căminului cultural din centrul de comună, în prezent așteptând sosirea a diferite avize. Noi ne axăm pe fonduri europene deoarece avem un buget foarte mic. În plus, birocrația ne pune multe piedici. Bunăoară, la proiectul ce privește amenajarea unei stații de epurare la noi în comună, lucrare derulată din puținele fonduri proprii pe care le avem la dispoziție, a fost depusă o contestație. Am reușit, în schimb, să evităm o mare harabură birocratică, în ceea ce privește proiectul integrat pe care l-am depus în baza măsurii 322. Pentru acest proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, și care prevede modernizarea uliţelor din satele comunei,  reabilitarea clădirii Centrului After school, amenajarea unui spaţiu public de recreere și promovarea culturii tradiţionale, prin organizarea organizarea festivalului Nedeea Berthelotului, am cerut plata defalcată pentru Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA). Am făcut acest lucru pentru a evita o încărcare prea mare cu costul dobânzilor spre finalul proiectului, atunci când, așa cum se obișnuiește, de obicei, se cere și plata TVA. În acest mod ne vom descurca mai bine cu proiectul”, a declarat Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot.

Primărița microbist

Comuna General Berthelot este una dintre doar cele două localități din județul Hunedoara, cealaltă fiind Cârjiți, o altă așezare din mediul rural, care are în frunte o femeie. Cu toate acestea, Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot, se implică activ, și mai eficient chiar ca unii bărbați, iar acest lucru se poate verifica ușor, în bunul mers al echipei de fotbal locale Unirea. După ce în sezonul trecut fotbaliștii de la Unirea General Berthelot au ocupat poziția a treia în cadrul seriei I a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara, pentru acest  campionat, început recent, se așteaptă o comportare la fel de bună.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Al 22-lea pacient cu coronavirus, decedat în județul Hunedoara: un bărbat de 83 de ani         Acțiuni ample de dezinfecție în Deva și Hunedoara         Scandal uriaș în Vulcan. Doi oameni au amenințat că se aruncă de pe bloc, „de foame”         Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România