Proiect important pentru comuna General Berthelot

Reprezentanții administrației publice locale din așezarea situată în Țara Hațegului speră să poată reabilitat, cât mai curând, căminul cultural din satul de reședință

primar berthelot

Atragerea de fonduri europene a început să devină o prioritate pentru mai toți primarii, în special pentru cei din zonele rurale, acest lucru este valabil și pentru județul Hunedoara.

Birocrația, bat-o vina!

O localitate unde, de mai multă vreme, se pune un accent deosebit pe accesarea de fonduri europene, în vederea dezvoltării localității, este comuna hunedoreană General Berthelot, situată în mirifica Țară a Hațegului. „Așa cum se știe, comuna face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor. Prin acest GAL am depus un proiecy, în valoare de 60.000 de euro, din care 15.000 reprezintă cota noastră de cofinanțare, în vederea reabilitării căminului cultural din centrul de comună, în prezent așteptând sosirea a diferite avize. Noi ne axăm pe fonduri europene deoarece avem un buget foarte mic. În plus, birocrația ne pune multe piedici. Bunăoară, la proiectul ce privește amenajarea unei stații de epurare la noi în comună, lucrare derulată din puținele fonduri proprii pe care le avem la dispoziție, a fost depusă o contestație. Am reușit, în schimb, să evităm o mare harabură birocratică, în ceea ce privește proiectul integrat pe care l-am depus în baza măsurii 322. Pentru acest proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, și care prevede modernizarea uliţelor din satele comunei,  reabilitarea clădirii Centrului After school, amenajarea unui spaţiu public de recreere și promovarea culturii tradiţionale, prin organizarea organizarea festivalului Nedeea Berthelotului, am cerut plata defalcată pentru Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA). Am făcut acest lucru pentru a evita o încărcare prea mare cu costul dobânzilor spre finalul proiectului, atunci când, așa cum se obișnuiește, de obicei, se cere și plata TVA. În acest mod ne vom descurca mai bine cu proiectul”, a declarat Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot.

Primărița microbist

Comuna General Berthelot este una dintre doar cele două localități din județul Hunedoara, cealaltă fiind Cârjiți, o altă așezare din mediul rural, care are în frunte o femeie. Cu toate acestea, Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot, se implică activ, și mai eficient chiar ca unii bărbați, iar acest lucru se poate verifica ușor, în bunul mers al echipei de fotbal locale Unirea. După ce în sezonul trecut fotbaliștii de la Unirea General Berthelot au ocupat poziția a treia în cadrul seriei I a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara, pentru acest  campionat, început recent, se așteaptă o comportare la fel de bună.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși