Proiect important pentru comuna General Berthelot

Reprezentanții administrației publice locale din așezarea situată în Țara Hațegului speră să poată reabilitat, cât mai curând, căminul cultural din satul de reședință

primar berthelot

Atragerea de fonduri europene a început să devină o prioritate pentru mai toți primarii, în special pentru cei din zonele rurale, acest lucru este valabil și pentru județul Hunedoara.

Birocrația, bat-o vina!

O localitate unde, de mai multă vreme, se pune un accent deosebit pe accesarea de fonduri europene, în vederea dezvoltării localității, este comuna hunedoreană General Berthelot, situată în mirifica Țară a Hațegului. „Așa cum se știe, comuna face parte din Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor. Prin acest GAL am depus un proiecy, în valoare de 60.000 de euro, din care 15.000 reprezintă cota noastră de cofinanțare, în vederea reabilitării căminului cultural din centrul de comună, în prezent așteptând sosirea a diferite avize. Noi ne axăm pe fonduri europene deoarece avem un buget foarte mic. În plus, birocrația ne pune multe piedici. Bunăoară, la proiectul ce privește amenajarea unei stații de epurare la noi în comună, lucrare derulată din puținele fonduri proprii pe care le avem la dispoziție, a fost depusă o contestație. Am reușit, în schimb, să evităm o mare harabură birocratică, în ceea ce privește proiectul integrat pe care l-am depus în baza măsurii 322. Pentru acest proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, și care prevede modernizarea uliţelor din satele comunei,  reabilitarea clădirii Centrului After school, amenajarea unui spaţiu public de recreere și promovarea culturii tradiţionale, prin organizarea organizarea festivalului Nedeea Berthelotului, am cerut plata defalcată pentru Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA). Am făcut acest lucru pentru a evita o încărcare prea mare cu costul dobânzilor spre finalul proiectului, atunci când, așa cum se obișnuiește, de obicei, se cere și plata TVA. În acest mod ne vom descurca mai bine cu proiectul”, a declarat Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot.

Primărița microbist

Comuna General Berthelot este una dintre doar cele două localități din județul Hunedoara, cealaltă fiind Cârjiți, o altă așezare din mediul rural, care are în frunte o femeie. Cu toate acestea, Marina Huzoni, primarul comunei General Berthelot, se implică activ, și mai eficient chiar ca unii bărbați, iar acest lucru se poate verifica ușor, în bunul mers al echipei de fotbal locale Unirea. După ce în sezonul trecut fotbaliștii de la Unirea General Berthelot au ocupat poziția a treia în cadrul seriei I a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara, pentru acest  campionat, început recent, se așteaptă o comportare la fel de bună.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Proces cu miză uriașă: despăgubiri de două milioane de lei pentru pietrele de râu din drumul spre Sarmizegetusa Regia         RMN nou la spitalul din Hunedoara         Accident soldat cu patru răniți. Două mașini s-au ciocnit frontal         Pensionar înșelat de falși angajați de la Deratizare         Spaima bulevardelor din Hunedoara: un tânăr beat la volanul unui BMW a făcut praf mașina și și-a băgat prietenii în spital         Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural