Primăvară plină de investiţii la Peştişu Mic

În perioada imediat următoare, în comună vor fi demarate mai multe proiecte ce vizează, în special, componente sociale

 

pestis-mar-12

 

Iarna nu mai pare a ne face probleme, iar venirea primăverii, şi din punct de vedere calendaristic, este din ce în ce mai aproape.

Pentru locuitori

Vremea bună de afară îi face încrezători pe edilii din judeţul Hunedoara, care speră că proiectele de dezvoltare pe care le au pentru localităţile ce le administrează să poată începe chiar din primele zile ale lunii martie, dacă nu şi chiar mai devreme. Aşa se va întâmpla şi în comuna hunedoreană Peştişu Mic, reprezentanţii administraţiei publice locale de aici având „pe ţeavă”, cum se spune, mai multe proiecte care vizează modernizarea aşezării. „Pentru această perioadă ne axăm pe componenta socială a vieţii cotidiene. În acest sens vor începe, cât de curând, trei proiecte, care sunt finanţate de la bugetul local. Astfel, zilele următoare vor începe lucrările la construirea unui dispensar medical în satul aparţinător Nandru. De asemenea, pe aceeaşi linie din domeniul sănătăţii, menţionez că, tot în perioada imediat următoare, vor demara şi lucrările de amenajare a unei farmacii în Peştişu Mic, localitatea de reşedinţă a comunei noastre. Totodată, în aceste zile vor începe şi operaţiunile de montare a unei centrale termice la căminul cultural din satul Almaşu Mic, acest edificiu urmând a beneficia de respectiva facilitate, ca şi alte instituţii de gen din comună. Nu în ultimul rând doresc să menţionez şi faptul că sprijinim, în limitele permise de lege, construirea altarului de vară, sau de exterior, de la Schitul cu hramul Sfântul Nectarie” de pe Valea Nandrului. Acest schit, al cărui patron spiritual, Sfântul Nectarie, este ocrotitorul celor bolnavi de cancer, a devenit, la circa un an de la edificare sa, principalul punct de atracţie al comunei. Aici vin credincioşi nu doar duminica sau de sărbători, ci în toate zilele săptămânii”, a declarat Leorean Casian Voina, primarul comunei Peştişu Mic.

Accesare de fonduri europene

Şi aici, în Peştişu Mic, accesarea de fonduri europene nerambursabile a devenit una dintre principalele priorităţi ale administraţiei publice locale din comună, în acest sens putând spune că au apărut deja şi primele rezultate concrete. „Comuna noastră, alături de mai multe localităţi rurale din judeţul Hunedoara, face parte din Grupul de AcţiuneLocală (GAL) “Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor”. Prin acest GAL noi am reuşit deja să accesăm un prim proiect ce beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă. Este vorba despre modernizarea prin asfaltare a unei străzi principale din Peştişu Mic, lucrările efective urmând a începe în perioada imediat următoare. De asemenea, tot cu fonduri atrase prin GAL se va ridica, în comună, o pensiune, lucru ce va fi benefic pentru o mai bună punere în valoare a potenţialului turistic de care beneficem, pe raza comunei putând fi vizitate, în afară de schitul „Sfântul Nectarie”, biserica de lemn din Almaşu Mic, Valea Roatei, loc foarte apreciat de practicanţii de motocros, care participă, anual, la o competiţie desfăşurată aici, peşterile de la Nandru sau fermele apicole din Josani, în acest sat fiind înregistrată cea mai mare densitate de crescători de albine din ţară”, a mai spus primarul din Peştişu mic, Leorean Casian Voina.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj