Primarul din Șoimuș, la jumătate de mandat

148

Mihai Gabriel Irimie, unul dintre cei mai tineri edili din județ, este la prima sa legislatură

În iunie 2012 aveam alegeri locale. O bună parte dintre primarii care erau atunci în funcție și-au păstrat mandatele, dar, în mod firesc, în spiritul democrației, unele localități au, de atunci, edili noi.

soimus-primar

Debutant în funcție

La această oră putem spune că toți primarii aleși în 2012, fie că sunt cu ștate vechi de servicii în această funcție, fie sunt debutanți, pot face bilanțul unei jumătăți de mandat. Unul dintre primarii aflați la prima legislatură și care își face un bilanț a doi ani de mandat este Mihai Gabriel Irimie, unul dinte cei mai tineri edili din județ, care a fost ales, în iunie 2012, să administrez comuna Șoimuș. „Păstrez și acum pe birou broșura mea electorală din 2012, cu care am ieșit în fața cetățenilor din comuna Șoimuș. Aici este trecut programul meu de administrare al comunei și în baza acestor promisiuni am fost ales ca primar. Eu o numesc „Biblia mea” și bifez pe ea toate promisiunile îndeplinite. Bineînțeles că acolo unde nu este bifat înseamnă că găsesc un lucru pe care nu l-am realizat, lucru pe care îl știu și concetățenii mei. Aș începe cu neralizările, una fiind crerarea locuruilor de muncă, dar sunt optimist și sper că voi rezolva și această problemă. De asemenea, mă zbat, în continuare, pentru înființarea unei asociații agricole, care poate crea și locuri de muncă, dar, din păcate, este greu de lucrat la mentalitatea oamenilor, care se gândesc că ar fi vorba despre colectivizare. Apoi, într-o ordine aleatorie, voi trece la realizări. În primul rând aș aminti partea de infrastructură. La drumuri stăm foarte bine, mai existând foarte puțin de asfaltat. De asemenea, se lucrează pe Drumul Național (DN) 76, la lărgirea acestuia, după finalizarea acestei lucrări urmând să amenajăm trotuare și zone verzi. La apă și canalizare se lucrează intens, urmând ca anul viitor să finalizăm acest proiect în șase dintre satele componente ale comunei. Școlile sunt bine puse la punct, iar căminele culturale au fost modernizate sau sunt, în prezent, în curs de renovare, cum este cazul celui de la Sulighete. Tot la partea de cultură amintesc că am reușit să susținem și să păstrăm tradițiile comunei și am înființat și un ansamblu folcloric „Șoimușiana”. Totodată, am pus bazele unei asociații a pensionarilor, care are aproximativ650 de membri”, a declarat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzat pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Ce mai urmează

Cum până la finalul mandatului mai sunt încă aproape doi, în Șoimuș ar mai fi de realizat câteva lucruri, conform promisiunilor electorale ale lui Mihai Gabriel Irimie. „Pe parte sportivă s-au amenajat două terenuri cu gazon sintetic. Urmează amenajarea unui teren de fotbal și construirea unei săli de sport, proiectul acesteia intrând la finanțare. Estimez că, în cei doi ani de mandat, am realizat, în proporție de 80%, ce am promis în campania electorală și sunt mulțumit de acest lucru”, a mai spus Mihai Gabriel Irimie, primarul din Șoimuș.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *