Primarul din Şoimuş, în dialog televizat cu concetăţenii săi

 Mihai Gabriel Irimie a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOATA TV

soimus primar

Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

 Branşare gratuită la canalizare

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreanăŞoimuş, primarul Mihai Gabriel Irimie răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. „Avem, pe hârtie, un buget destul de mare (al doilea din judeţ în ce priveşte localităţile rurale, n.r.), dar lucrurile nu merg foarte bine. Am preluat primăria, anul trecut, în iunie, cu destul de multe datorii, de peste 2,5 milioane de euro, noi plătind lunar restanţe de circa 120.000 de lei, la care se adaugă cheltuielile curente pentru utilităţi şi salarii, care sunt cam în acelaşi cuantum, şi, practic, banii nu prea mai ajung pentru investiţii, lucru ce nu face bine comunei”, spune primarul Irimie. Totuşi, unele programe de investiţii merg, Mihai Gabriel Irimie invitându-şi concetăţenii să depună, la Primăria comunei Şoimuş, cereri de branşare la reţeaua de canalizare, acolo unde ea există, operaţiunea urmând a fi plătită din bani de la bugetul local.

Întrebările şoimuşenilor

În schimb, însă, oameni din Bălata l-au întrebat pe primar când va fi introdusă canalizarea şi în satul lor, iar cei din Boholt se plângeau de lipsa unei reţele centralizate de alimentare cu apă potabilă. „Canalizarea din Bălata nu este începută pentru că nu este prinsă în niciun proiect. Pentru aceswt sat, dar şi pentru altele, avem pregătită documentaţia, pe care o vom depune anul viitor, pe măsura 322, odată cu deschiderea noii sesiuni de depunere de proiecte pentru accesare de fonduri europene. Legat de apă, în această vară este aştept un răspuns de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), care am convingerea că este pozitiv, urmând ca, apoi, să depunem proiectul pentru licitarea sa pe Sistemul Electronic pentru achiziţii Publice (SEAP) şi, pînî mai spre sfârşitul anului să dăm drumul la apă în Şoimuş, Bălata şi Boholt, iar în 2014 în Şoimuş Bejan şi Chişcădaga”, a spus primarul. De asemenea, locuitorii din comuna Şoimuş se mai plângeau de starea unor drumuri, dar şi de inexistenţa trotuarelor de pe Drumul Naţional (DN 76), importantă arteră rutieră, drum european chiar, pe care circulă numeroase maşini, traversând mai multe sate ale comunei. „Drumuri neasfaltate în comună sunt puţine. De un an, de când sunt primar, au fost asfaltate circa 7,5 kilometri de drumuri, pentru 2013 mai fiind prevăzuţi încă 5 pentru astfel de operaţiuni, inclusiv strada care merge spre balastiera din Bălata, singura rămasă nemodernizată din acest sat.Cu trotuarele de pe DN 76 este o problemă. Noi am vrut să le facem, le avem şi prinse într-un proiect, dar am fost informaţi că drumul, cu trotuare cu tot, va fi modernizat pe tronsonul Şoimuş – Vârfurile (judeţul Arad), dar lucrările s-au sistat, din motive pe care nu le cunoaştem. Deci, din păcate, nu putem interveni aici”, a mai spus Mihai Gabriel Irimie. Totodată, primarul din Şoimuş a mai amintit şi faptul că, de când a preluat mandatul, a reuşit să înfiinţeze un serviciu de salubritate în comunăşi că are în plan şi amenajarea unei baze sportive. „În această lună va veni gazonul sintetic, pe care îl vom monta, la şcoala din Şoimuş, iar pe perioada de iarnă terenul va fi protejat de un balon. De asemenea, la campingul din localitatea de reşedinţă avem în plan, pe locul terenului de fotbal, să ridicăm o sală de sport, pentru care vom încerca să accesăm fonduri europene”, a încheiat Mihai Gabriel Irimie, primarul din Şoimuş.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători