Primarul din Râu de Mori, în dialog televizat cu concetăţenii săi

143

Niculiţă Mang a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV

primar-rau-de-mori-Niculita-Mang

Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

În aşteptarea unor hotărâri judecătoreşti

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Râu de Mori, primarul Niculiţă Mang răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Cum Râu de Mori este o localitate rurală, cei care trăiesc aici dau o mare importanţă agriculturii şi creşterii animalelor, dar şi pădurilor, având ceva probleme în aceste domenii. „La Unciuc, Ohaba Sibişel şi Ostrov suprafaţa de păşune comunală este destul de redusă, datorită retrocedării terenurilor sau a altor obligaţii, iar crescătorii de animale din aceste sate întâmpină probleme în acest sens. La aceste aspecte se mai adaugă şi unele procese, de lungă durată, că aşa este, din păcate, în România, în care sunt parte moştenitori ai familiei Kendeffy, Academia Română şi asociaţii de crescători de animale din Ţara Haţegului, şi aceştia din urmă având drept de păşunat în comuna Râu de Mori. Există situaţii în care un teren este revendicat de trei sau persoane, fizice sau juridice, care se prezintă în instanţă în calitate de proprietari. O situaţie relativ similară în ceea ce priveşte statutul de proprietar o întâlnim şi în cazul pădurilor. Aici există un litigiu de durată între moştenitorii familiei Kendeffy şi Academia Română. Mai mult, în zona Gura Zlata, de exemplu, revendicăm şi noi, Primăria comunei Râu de Mori, unele terenuri, la fel ca şi cei de la Romsilva. Această situaţie complicată am prezentat-o personal la ministerul de resort, însă răspunsul primit a fost acela că trebuie să lăsăm instanţele de judecată să îşi spună cuvântul”, a declarat, la emisiunea „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV, Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Criza a lovit şi în fotbal

Şi în Râu de Mori, ca peste tot în lume, fotbalul rămâne „sportul – rege”. În comună exista, până în sezonul trecut, o echipă de liga a IV-a, Retezatul, cu evoluţii destul de apreciate, dar care, din păcate, s-a retras din competiţie, iar acum nu mai evoluează în nicio divizie. „Retragerea echipei din campionat, unul cu deplasări lungi, s-a datorat, în principal, crizei financiare. În plus, la nivel de Liga a IV-a există obligativitatea existenţei unei echipew de juniori, în comună neavând suficienţi tineri pentru a o forma, ca să nu mai amintesc şi aspectul financiar. Noi, deşi avem un buget bunicel pe hârtie, avem probleme majore cu încasarea impozitelor de la marii agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei. Oricum, nu vom renunţa la echipă, pe care, cu siguranţă, din sezonul viitor, o vom reînscrie în Liga a V-a, gândindu-ne încă de pe acum la un buget pentru campionatul 2014-2015”, a mai spus Niculiţă Mang, primarul din Râu de Mori, în emisiunea „De prin sate adunate…”

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *