Primarul din Râu de Mori, în dialog televizat cu concetăţenii săi

Niculiţă Mang a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV

primar-rau-de-mori-Niculita-Mang

Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

În aşteptarea unor hotărâri judecătoreşti

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Râu de Mori, primarul Niculiţă Mang răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Cum Râu de Mori este o localitate rurală, cei care trăiesc aici dau o mare importanţă agriculturii şi creşterii animalelor, dar şi pădurilor, având ceva probleme în aceste domenii. „La Unciuc, Ohaba Sibişel şi Ostrov suprafaţa de păşune comunală este destul de redusă, datorită retrocedării terenurilor sau a altor obligaţii, iar crescătorii de animale din aceste sate întâmpină probleme în acest sens. La aceste aspecte se mai adaugă şi unele procese, de lungă durată, că aşa este, din păcate, în România, în care sunt parte moştenitori ai familiei Kendeffy, Academia Română şi asociaţii de crescători de animale din Ţara Haţegului, şi aceştia din urmă având drept de păşunat în comuna Râu de Mori. Există situaţii în care un teren este revendicat de trei sau persoane, fizice sau juridice, care se prezintă în instanţă în calitate de proprietari. O situaţie relativ similară în ceea ce priveşte statutul de proprietar o întâlnim şi în cazul pădurilor. Aici există un litigiu de durată între moştenitorii familiei Kendeffy şi Academia Română. Mai mult, în zona Gura Zlata, de exemplu, revendicăm şi noi, Primăria comunei Râu de Mori, unele terenuri, la fel ca şi cei de la Romsilva. Această situaţie complicată am prezentat-o personal la ministerul de resort, însă răspunsul primit a fost acela că trebuie să lăsăm instanţele de judecată să îşi spună cuvântul”, a declarat, la emisiunea „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV, Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Criza a lovit şi în fotbal

Şi în Râu de Mori, ca peste tot în lume, fotbalul rămâne „sportul – rege”. În comună exista, până în sezonul trecut, o echipă de liga a IV-a, Retezatul, cu evoluţii destul de apreciate, dar care, din păcate, s-a retras din competiţie, iar acum nu mai evoluează în nicio divizie. „Retragerea echipei din campionat, unul cu deplasări lungi, s-a datorat, în principal, crizei financiare. În plus, la nivel de Liga a IV-a există obligativitatea existenţei unei echipew de juniori, în comună neavând suficienţi tineri pentru a o forma, ca să nu mai amintesc şi aspectul financiar. Noi, deşi avem un buget bunicel pe hârtie, avem probleme majore cu încasarea impozitelor de la marii agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei. Oricum, nu vom renunţa la echipă, pe care, cu siguranţă, din sezonul viitor, o vom reînscrie în Liga a V-a, gândindu-ne încă de pe acum la un buget pentru campionatul 2014-2015”, a mai spus Niculiţă Mang, primarul din Râu de Mori, în emisiunea „De prin sate adunate…”

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic