Primarul din Luncoiu de Jos, în dialog televizat cu concetăţenii săi

Călin Dorin Dud a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOATA TV

luncoi primar

Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.

De la probleme punctuale…

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Luncoiu de Jos, primarul Călin Dorin Dud, alături de viceprimarul Ramona Maria Benea-Leba şi consilierul local Alin Boldura, răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV. Pentru început s-a răspuns unor solicitări punctuale. Astfel, legat de problema curentului electric la o gospodărie din Stejărel, în care locuieşte singură o octogenară, aceasta a fost deja rezolvată, iar extinderea reţelei de iluminat public din sat va fi făcută cât de curând. De asemenea, la solicitarea privind dotarea cabinetului de informatică de la şcoala din centru de comună, pentru început se va căuta găsirea unei căi legale în vederea alocării de fonduri pentru achiziţionarea de calculatoare şi programe noi.

…la proiecte majore

Au urmat, apoi, răspunsuri la întrebări ce vizează reţeaua de infrastructură a comunei. „Să începem cu un proiect depus, în 2009, pe măsura 322, care ne-a fost respins din motive politice. Acesta prevedea asfaltarea unor drumuri, înclusiv a celui din Podele, de la căminul cultural la biserică. Am mutat proiectul pe Hotărârea de Guvern (HG) 577, şi din discuţiile purtate la Bucureşti pe această temă am primit semnale pozitive în ceea ce priveşte finanţarea, mai ales căşi Uniunea Europeană (UE) a transmis că se vor suplimenta fondurile, din 2014, pentru dezvoltarea reţelelor de infrastructură din zonele rurale. Legat de artere rutiere, mai precizez şi că drumul de la Podele spre Vălişoara, care a devenit unul judeţean, va fi modernizat. Acesta reprezintă o bună variantă ocolitoare pentru Drumul Naţional (DN) 76, care este într-o stare destul de prostă, şi am promisiuni de la Consiliul Judeţean Hunedoara că se vor aloca fonduri pentru această investiţie. În ce priveşte apa şi canalizarea, situaţia este similară cu cea a drumurilor, fiind vorba despre acelaşi proiect, mutat pe HG 577. Se ştie că, în ultimii ani, din cauza secetei, au secat fântânile, iar pompierii au făcut numeroase transporturi cu apă în comună, iar canalizarea actualelor fose protejează mediul, dar şi aceste probleme vor fi rezolvate începând cu anul viitor. Privitor la gazul metan, am primit, recent, o vizită de la distribuitor, care ne-a arătat proiectul, conducta urmând a fi prelungită de la Bejan la Brad, fiind prevăzut ca ea să treacăşi prin comuna noastrăşi ne vom lega şi noi la reţeaua de gaz metan”, a spus Călin Dorin Dud. De asemenea, primarul din Luncoiu de Jos a mai afirmat că una dintre priorităţi este construirea unei capele în centrul de comună, lucru cerut de locuitori, dar şi urmând a fi impus de UE din 2014.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute