Primarul din Hărău vrea un pod care să-i lege comuna de autostradă

Ioan Dorin Jibetean are această intenţie de anul trecut şi o va trece în planul urbanistic general (PUG) al localităţii

O dată cu lucrările la autostrada Sibiu – Nădlac, care tranzitează şi o porţiune importantă din judeţul Hunedoara, în general pe Valea Mureşului, pe lângă lucrurile bune, au apărut şi aspecte neplăcute.

harau primar

Proiect realist

Bunăoară, lucrându-se după ureche, cu hărţi întocmite pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu – Dej, proiectanţii au omis „legarea” directă a mai multor localităţi la autostradă, cea mai importantă fiind municipiul Deva şi, în subsidiar, Hunedoara. Pe lângă acestea, nici unele comune traversate de autostradă nu au acces direct la ea. Una dintre acestea este comuna Hărău, de pe Valea Mureşului, iar primarul localităţii, Ioan Dorin Jibetean, doreşte să construiască un pod care să facă legătura între localitatea pe care o administrează şi autostradă. „“Un nou pod peste Mureș, care să facă legătura între Hărău și Deva, este un vis de generații al concetățenilor mei. În mod firesc, am preluat și eu această dorință și o duc mai departe. Din păcate, însă, puterea noastră economică nu ne permitem să susținem o asemenea investiție. Însă, din 2008, de când sunt primarul comunei Hărău am făcut lobby pentru acest pod la colegi din zonă, la instituții județene ori la autorități regionale, într-un mod constant și cu bun simț. În momentul de față avem un mare atu: prin acest pod se poate face o legătură directă a Devei cu autostrada care traversează zona. Bineînțeles că, astfel, se va deschide și accesul de la Hărău către Deva, deoarece, în linie dreaptă, avem, între primăriile celor două localități, doar patru kilometri. Pentru noi ar fi un avantaj enorm datorită faptului că, odată cu acest pod, s-a deschide nu doar circulația, ci acesta ar putea deveni un suport pentru alte rețele, cum ar fi cele de apă, de gaz metan, de telefonie sau de Internet. Ar fi multe câștiguri pentru comuna Hărău. Dar, înainte de acestea, ar fi un mare câștig și pentru Deva, dar și pentru municipiul Hunedoara, care ar avea intrare directă la autostradă, evitându-se ocolul actual, pe la Șoimuș sau pe la Simeria Veche. Anul trecut, când am declarat, pentru HUNEDOARA TV şi ZIARUL HUNEDOREANULUI, acest lucru, cu podul de legătură cu autostrada, cu siguranţă că mulţi au crezut că glumesc, dar nu este deloc aşa. În aceste zile lucrăm la introducerea ultimelor detalii legate de acest pod în viitorul PUG al comunei şi cred că acest proiect nu este de nerealizat”, a spus Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei hunedorene Hărău.

S-au ferit singuri

Până atunci, însă, cei din Hărău trebuie să treacă peste alte probleme. „În primul rând ne dorim să supravieţuim cu noul buget alocat de Guvern, mai mic decât cel de anul trecut, care nu a fost deloc mare. În plus, şi o firmă care plătea taxe şi impozite importante la bugetul local are probleme financiare. Norocul nostru, dacă pot să spun aşa, este că am pututinterveni, cu forţe proprii, pentru eliminarea zăporului de pe Valea Certejului, în Bârsău, la Iazul Morii şi am evitat producerea de inundaţii”, a mai precizat Ioan Dorin Jibetean.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Primarul din Hărău vrea un pod care să-i lege comuna de autostradă

  1. miner

    Sunt 100%de acord cu podul nou intre Deva -A1-Comuna Harau.cred ca se poate realiza anul acesta.foarte buna initiativa!hai sa strangeti semnaturi d-le primar din Harau si primarul din Deva si in felul acesta fortam indeplinirea acestui minunat vis al multor generatii.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa