Primarul din Hărău vrea un pod care să-i lege comuna de autostradă

Ioan Dorin Jibetean are această intenţie de anul trecut şi o va trece în planul urbanistic general (PUG) al localităţii

O dată cu lucrările la autostrada Sibiu – Nădlac, care tranzitează şi o porţiune importantă din judeţul Hunedoara, în general pe Valea Mureşului, pe lângă lucrurile bune, au apărut şi aspecte neplăcute.

harau primar

Proiect realist

Bunăoară, lucrându-se după ureche, cu hărţi întocmite pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu – Dej, proiectanţii au omis „legarea” directă a mai multor localităţi la autostradă, cea mai importantă fiind municipiul Deva şi, în subsidiar, Hunedoara. Pe lângă acestea, nici unele comune traversate de autostradă nu au acces direct la ea. Una dintre acestea este comuna Hărău, de pe Valea Mureşului, iar primarul localităţii, Ioan Dorin Jibetean, doreşte să construiască un pod care să facă legătura între localitatea pe care o administrează şi autostradă. „“Un nou pod peste Mureș, care să facă legătura între Hărău și Deva, este un vis de generații al concetățenilor mei. În mod firesc, am preluat și eu această dorință și o duc mai departe. Din păcate, însă, puterea noastră economică nu ne permitem să susținem o asemenea investiție. Însă, din 2008, de când sunt primarul comunei Hărău am făcut lobby pentru acest pod la colegi din zonă, la instituții județene ori la autorități regionale, într-un mod constant și cu bun simț. În momentul de față avem un mare atu: prin acest pod se poate face o legătură directă a Devei cu autostrada care traversează zona. Bineînțeles că, astfel, se va deschide și accesul de la Hărău către Deva, deoarece, în linie dreaptă, avem, între primăriile celor două localități, doar patru kilometri. Pentru noi ar fi un avantaj enorm datorită faptului că, odată cu acest pod, s-a deschide nu doar circulația, ci acesta ar putea deveni un suport pentru alte rețele, cum ar fi cele de apă, de gaz metan, de telefonie sau de Internet. Ar fi multe câștiguri pentru comuna Hărău. Dar, înainte de acestea, ar fi un mare câștig și pentru Deva, dar și pentru municipiul Hunedoara, care ar avea intrare directă la autostradă, evitându-se ocolul actual, pe la Șoimuș sau pe la Simeria Veche. Anul trecut, când am declarat, pentru HUNEDOARA TV şi ZIARUL HUNEDOREANULUI, acest lucru, cu podul de legătură cu autostrada, cu siguranţă că mulţi au crezut că glumesc, dar nu este deloc aşa. În aceste zile lucrăm la introducerea ultimelor detalii legate de acest pod în viitorul PUG al comunei şi cred că acest proiect nu este de nerealizat”, a spus Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei hunedorene Hărău.

S-au ferit singuri

Până atunci, însă, cei din Hărău trebuie să treacă peste alte probleme. „În primul rând ne dorim să supravieţuim cu noul buget alocat de Guvern, mai mic decât cel de anul trecut, care nu a fost deloc mare. În plus, şi o firmă care plătea taxe şi impozite importante la bugetul local are probleme financiare. Norocul nostru, dacă pot să spun aşa, este că am pututinterveni, cu forţe proprii, pentru eliminarea zăporului de pe Valea Certejului, în Bârsău, la Iazul Morii şi am evitat producerea de inundaţii”, a mai precizat Ioan Dorin Jibetean.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Primarul din Hărău vrea un pod care să-i lege comuna de autostradă

  1. miner

    Sunt 100%de acord cu podul nou intre Deva -A1-Comuna Harau.cred ca se poate realiza anul acesta.foarte buna initiativa!hai sa strangeti semnaturi d-le primar din Harau si primarul din Deva si in felul acesta fortam indeplinirea acestui minunat vis al multor generatii.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara