Primarul din Crişcior sprijină redeschiderea mineritului

Ovidiu Ilie Furdui a spus acest lucru în emisiunea „De prin sate adunate”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV

criscior primar

 

Cea mai mare problemă întâlnită în toată ţara este cea a locurilor de muncă. De acest adevărat flagel nu scapă nici tinerii şi nici cei aflaţi în floara vârstei şi care nu au un servici. Acest aspect îi preocupă, cu precădere, pe primarii din localităţile rurale.

Probleme cu locurile de muncă

Multe dintre comunele hunedorene nsunt situate în apropierea unor localităţi urbane, care, până în urmă cu un sfert de secol, erau mai mult decât industrializate. Mai mult unele dintre aceste oraşe erau monoindustriale, iar oprirea activităţilor din domeniu i-a afectat nu doar pe cei care trăiesc în localităţile respective, ci şi pe cei din comunele învecinate. Un caz concret în acest sens îl întâlnim în comuna Crişcior. Oamenii din Crişcior, cu precădere bărbaţii, lucrau la exploatările miniere din comună sau din zonele adiacente municipiului Brad, şi, odată cu închiderea activităţii acestora, problema locurilor de muncă s-a acutizat. „Întradevăr, lipsa locurilor de muncă este cea mai grea cu care ne confruntăm. În zonă erau 6.000 de locuri de muncă în minerit, şi acestea au dispărut. Nu este prima dată când afirm că voi face tot ce-mi stă în putere pentru redeschiderea mineritului în Crişcior. Acest lucru va aduce nu doar locuri de muncă, ci şi venituri suplimentare la buget. Există posibilitatea de creere de locuri de muncă şi în industria uşoară, aici mai mult pentru femei, multe dintre concetăţenele mele lucrând în acest domeniu şi acum. Din păcate, problema este la bărbaţi. Este firesc să îmi doresc creerea de locuri de muncă pentru aceştia, pentru că există posibilitatea ca bărbaţii să plece în străinătate, să-şi ia familiile cu ei şi, astfel, comuna să se depopuleze, iar eu nu-mi doresc acest lucru. Şi, deşi în comună sunt ceva locuri de muncă, dar nu pentru toată lumea, prioritatea mea numărul unu va rămâne reluarea activităţii din minerit”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Promovarea comunei

O primă etapă în rezolvarea problemei locurilor de muncă în comuna Crişcior este promovarea localităţii. În acest sens, reprezentanţii administraţiei publice locale din această frumoasă comună din Ţara Zarandului au făcut deja primii paşi. „Prioritar pentru noi, în acest an, este deschiderea Centrului de Informare Turistică. Ne dorim, astfel, să promovăm nu doar comuna, ci şi întreaga zonă. Practic, până a nu ne asocia, 13 comune, în Grupul de Acţiune Locală Ţara Zarandului”, zona nu a fost promovată. Noi, în Crişcior, avem o reţea de infrastructură bine pusă la punct, recent reuşind finalizarea unui proiect cu finanţare europeană ce a cuprins, printre altele, introducerea apei şi canalizării sau asfaltări de drumuri, iar prin promovarea zoneine putem face cunoscuţi. Putem promova nu doar frumuseţea locurilor ori monumentele istorice, de exemplu, ci putem să arătăm şi oprtunităţile pe care le putem oferi potenţialilor investitori, lucru care ar duce, în mod firesc, şi la creere de locuri de muncă”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crişcior, în emisiunea „De prin sate adunate…” de la HUNEDOARA TV.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu