Primarul din Crişcior sprijină redeschiderea mineritului

Ovidiu Ilie Furdui a spus acest lucru în emisiunea „De prin sate adunate”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV

criscior primar

 

Cea mai mare problemă întâlnită în toată ţara este cea a locurilor de muncă. De acest adevărat flagel nu scapă nici tinerii şi nici cei aflaţi în floara vârstei şi care nu au un servici. Acest aspect îi preocupă, cu precădere, pe primarii din localităţile rurale.

Probleme cu locurile de muncă

Multe dintre comunele hunedorene nsunt situate în apropierea unor localităţi urbane, care, până în urmă cu un sfert de secol, erau mai mult decât industrializate. Mai mult unele dintre aceste oraşe erau monoindustriale, iar oprirea activităţilor din domeniu i-a afectat nu doar pe cei care trăiesc în localităţile respective, ci şi pe cei din comunele învecinate. Un caz concret în acest sens îl întâlnim în comuna Crişcior. Oamenii din Crişcior, cu precădere bărbaţii, lucrau la exploatările miniere din comună sau din zonele adiacente municipiului Brad, şi, odată cu închiderea activităţii acestora, problema locurilor de muncă s-a acutizat. „Întradevăr, lipsa locurilor de muncă este cea mai grea cu care ne confruntăm. În zonă erau 6.000 de locuri de muncă în minerit, şi acestea au dispărut. Nu este prima dată când afirm că voi face tot ce-mi stă în putere pentru redeschiderea mineritului în Crişcior. Acest lucru va aduce nu doar locuri de muncă, ci şi venituri suplimentare la buget. Există posibilitatea de creere de locuri de muncă şi în industria uşoară, aici mai mult pentru femei, multe dintre concetăţenele mele lucrând în acest domeniu şi acum. Din păcate, problema este la bărbaţi. Este firesc să îmi doresc creerea de locuri de muncă pentru aceştia, pentru că există posibilitatea ca bărbaţii să plece în străinătate, să-şi ia familiile cu ei şi, astfel, comuna să se depopuleze, iar eu nu-mi doresc acest lucru. Şi, deşi în comună sunt ceva locuri de muncă, dar nu pentru toată lumea, prioritatea mea numărul unu va rămâne reluarea activităţii din minerit”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Promovarea comunei

O primă etapă în rezolvarea problemei locurilor de muncă în comuna Crişcior este promovarea localităţii. În acest sens, reprezentanţii administraţiei publice locale din această frumoasă comună din Ţara Zarandului au făcut deja primii paşi. „Prioritar pentru noi, în acest an, este deschiderea Centrului de Informare Turistică. Ne dorim, astfel, să promovăm nu doar comuna, ci şi întreaga zonă. Practic, până a nu ne asocia, 13 comune, în Grupul de Acţiune Locală Ţara Zarandului”, zona nu a fost promovată. Noi, în Crişcior, avem o reţea de infrastructură bine pusă la punct, recent reuşind finalizarea unui proiect cu finanţare europeană ce a cuprins, printre altele, introducerea apei şi canalizării sau asfaltări de drumuri, iar prin promovarea zoneine putem face cunoscuţi. Putem promova nu doar frumuseţea locurilor ori monumentele istorice, de exemplu, ci putem să arătăm şi oprtunităţile pe care le putem oferi potenţialilor investitori, lucru care ar duce, în mod firesc, şi la creere de locuri de muncă”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crişcior, în emisiunea „De prin sate adunate…” de la HUNEDOARA TV.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gest oribil al unor copii: au ucis un câine aruncându-l de pe bloc         Patru mașini distruse pe un bulevard din Deva, de șoferul unui bolid. Tânărul de 19 ani s-a făcut apoi nevăzut         Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare