Prilej de sărbătoare: Zilele comunei Bretea Română

Manifestarea, aflată la cea de-a patra ediţie, s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute şi s-a bucurat de un real succes

primar bretea

Locuitorii comunei Bretea Română au avut parte de un spectacol folcloric de excepţie, la finele săptămânii trecute, cu ocazia celei de-a patra ediţii a Zilelor Comunei. Cum era de aşteptat, nu au lipsit nici micii sau berea, însă cel mai puternic „condiment” au fost cele două interprete de muzică populară, respectiv Nicoleta Voica şi Felicia Stoian, care au făcut deliciul publicului.

Atmosferă deosebită

Atmosferă nemaipomenită, la sfârşitul săptămânii trecute, în comuna Bretea Română. Locuitorii acestei zone au lăsat treburile gospodăreşti la o parte şi preţ de câteva ore s-au destins ascultând muzică populară, cu ocazia Zilelor Comunei. „Este o zi importantă pentru noi toţi. Este sărbătoarea comunei, care a ajuns la cea de-a patra ediţie. Organizăm acest eveniment, pentru că este un prilej bun de întâlnire a consătenilor, plus că foarte multe persoane care sunt plecate din comună în alte judeţe sau în străinătate. Pentru ei încercăm ca, măcar o dată pe an, să organizăm o astfel de întâlnire, pentru a-i reuni pe toţi. Nu este uşor, pentru că avem şi noi probleme financiare, dar măcar două zile pe an trebuie să avem grijă şi de aceste lucruri”, a declarat primarul comunei Bretea Română, Ioan Jurj. Edilul şef este de părere că tradiţiile locului încep să se piardă, însă prin astfel de evenimente şi tinerii au posibilitatea de a le promova şi de a le cunoaşte.

bretea

Nicoleta Voica şi Felicia Stoian au smuls ropote de aplauze

Se ştie că la ţară oamenii abia prididesccu muncile câmpului, însă măcar o dată pe an trebuie să se destindă puţin. Astfel, locuitorii acestei comune, cu mic cu mare au participat la spectacol. „Suntem foarte bucuroşi că domnul primar a organizat acest eveniment, că şi aşa muncim destul tot anul, ne mai trebuie şi puţină distracţie. Am venit să le ascultăm pe cele două interprete de muzică populară, din Banat, dar ne bucurăm că au urcat pe scenă şi tineri talentaţi”, a spus un locuitor al acestei comune. După ce au aşteptat câteva ore, Nicoleta Voica şi Felicia Stoian au urcat pe scenă, încântându-i pe breteni cu muzica lor. „Mă aflu pentru prima dată în această comună, iar din ce am văzut până acum, oamenii sunt foarte calzi şi se vede că iubesc folclorul românesc. Sper să nu fie pentru ultima dată când cânt aici şi domnul primar să mă mai invite”, a precizat Nicoleta Voica. La acest eveniment, bretenii, indiferent de vârstă, au avut parte de distracţie. Dacă cei mici s-au plimbat cu poneii ori s-au dat pe tobogane, cei mai mari au ales să savureze, pe lângă muzica de calitate, şi câte un mic şi-o bere.

 

bretea 1

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei