Premieră: Au început lucrările la creşa din Veţel

117

Investiţia este realizată prin fonduri europene şi este unica dintr-o localitate rurală din judeţ şi, poate, chiar şi din ţară

În această perioadă de criză financiară, care, din păcate, pare a nu se mai încheia, una dintre cele mai sigure surse de venituri este reprezentată de accesarea de fonduri europene nerambursabile.

vetel primar Ioan-Hentiu

Campioni

În judeţul Hunedoara, majoritatea reprezentanţilor administraţiilor publice locale din zonele rurale pun un accent deosebit pe imnplementarea proiectelor cu finanţare europeană. Practic, puţine mai sunt comunele din judeţul nostru care nu au implementat astfel de proiecte, care sunt benefice pentru dezvoltarea comunităţilor. Una dintre campioanele la acset capitol este administraţia din Veţel. “Am reuşit să atragem, în ultima perioadă, prin proiecte cu finanţare europeană, o sumă frumoasă, zic eu, de circa patru milioane de euro. Procedura de accesare a acestor fonduri este una destul de greoaie, actele întocmite necesitând o atenţie deosebită şi o rigurozitate maximă. La acestea se mai adaugă obişnuitele „piedici” birocratice care se pun la noi, dar merită efortul depus. Bunăoară, cu aceste fonduri noi vom implementa mai multe proiecte, prin care se va dezvolta comuna. Până la urmă, chiar dacă suntem la ţară, este firesc să ne dorim să avem condiţii de confort cât mai apropiate de cele de la oraş, mai ales că, practic, suntem lipiţi de municipiul Deva. Revenind la proiectele cu finanţare europeană din comuna noastră, pot să spun că acestea acoperă mai multe sectoare importante din viaţa cotidiană. Astfel, pe măsura 125 avem un proiect pentru modernizarea drumurilore de exploataţie agricolă. Dar cel mai important proiect este unul integrat, depus pe măsura 322. Acesta prevede introducerea reţelelor de apă şi canalizare în Veţel, Herepeia şi Leşnic, domeniu în care am făcut primii paşi, moderenizarea drumului către Căoi, unde a început să se dezvolte o frumoasă zonă de agrement, şi construirea unei creşe în centrul de comună. Această creşă este unică în zonele rurale din judeţ şi, poate, chiar şi în ţară, iar lucrările au început în această lună. Creşa, care va deservi întreaga comună, îşi va avea sediul în şcoala cu clasele I-IV din Veţel. Prin plasarea clădirii în curtea școlii, aceasta va fi mai ușor de administrat de către conducerea respectivei unități de învățământ, cu sprijinul Consiliului local. Va fi o clădire nouă, frumoasă, dotată cu tot ce trebuie”, a declarant Ioan Henţiu, primarul comunei hunedorene Veţel.

Vetel-Caminul-cultural-9860

Pregătiri de sărbători

Şi la Veţel se face simţită apropierea Crăciunului şi a Revelionului. “Ca de obicei, şi în acest an se vor organiza revelioane la căminele culturale din comună, în special la Veţel şi Mintia. Legat de cămine, aşteptăm şi noi un cadou de sărbători de la Compania Naţională de Investiţii în ceea ce priveşte lucrările de modernizare a lăcaşului de cultură din Leşnic. Sărbători fericite şi La mulţi ani”, a mai spus ioan Henţiu, primarul din Veţel.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *