Pregătiri de Sărbători la Sarmizegetusa

În acest sfârşit de an locuitorii comunei din Ţara Haţegului vor avea parte de câteva surprize extrem de plăcute

MAIN primar sarmi medalion

Chiar dacă Sărbătorile de Iarnă bat la uşă, unii dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din comunele hunedorene derulează mai multe programe de investiţii.

Investiţii utile

Un astfel de exemplu îl întâlnim şi în comuna Sarmizegetusa din Ţara Haţegului, localitate plină de istorie, care a fost capital Daciei Romane. “Pe fonduri proprii continuăm lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a satelor Sarmizegetusa, Hobiţa – Grădişte şi Breazova. Am reuşit să montăm conduca principal, investiţia fiind finalizată în proporţie de peste 50 la sută, finalul lucrărilor fiind prevăzut pentru anul viitor. De asemenea, am finalizat lucrările de renovare de la Corpul 2 al Primăriei, care adăposteşte principalele birouri ale instituţiei”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Concert Costel Busuioc!

Şi aici, la Sarmizegetusa, se fac pregătiri pentru Sărbători. “Pe  6 decembrie am aprins luminiţele din bradul pe care l-am instalat în faţa primăriei. Bradul are o înălţime apreciabilă, de 13 metri, iar în zona central din Sarmizegetusa am montat 36 de piese de iluminat ornamental, specific sărbătorilor. În data de 20 decembrie vom oferi pachete tuturor copiilor din comună, inclusive celor care încă nu au vârsta şcolară. Pe această ocazie doresc să anunţ că pe 21 decembrie, la căminul cultural din Sarmizegetusa (probabil cel mai modern din judeţul Hunedoara, n.r.), va avea loc un concert extraordinar de colinde susţinut de cunoscutul tenor Costel Busuioc. Cel care a reuşit să-l convingă pe interpret să vină la noi este preotul doctor Ionel Popescu, vicar episcopal al Episcopiei Timişoarei, care este originar din comună, mai exact din Hobiţa – Grădişte, părintele scriind şi o monografie a satului său natal. Vicarul episcopal va veni împreună cu corul de la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul timişorean Iosefin, pe care îl va şi dirija, urmând a fi prezentate colinde strămoşeşti. Invitaţii nostri vin ca şi magii de odinioară, ca să aducă mesajul sfânt al Naşterii Mântuitorului în peştera sărăcăcioasă de la Bethleem, şi, împreună cu toţi credincioşii din comună, să intrăm în atmosfera frumoasă a Sărbătorilor. Tot cu această ocazie ne vor colinda şi copii din comună, iar noi vă aşteptăm cu drag la acest eveniment. Doresc tuturor Sărbători fericite, “La mulţi ani” şi un 2014 plin de realizării şi bucurii”, a mai spus Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile