Pregătiri de Sărbători la Sarmizegetusa

În acest sfârşit de an locuitorii comunei din Ţara Haţegului vor avea parte de câteva surprize extrem de plăcute

MAIN primar sarmi medalion

Chiar dacă Sărbătorile de Iarnă bat la uşă, unii dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din comunele hunedorene derulează mai multe programe de investiţii.

Investiţii utile

Un astfel de exemplu îl întâlnim şi în comuna Sarmizegetusa din Ţara Haţegului, localitate plină de istorie, care a fost capital Daciei Romane. “Pe fonduri proprii continuăm lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a satelor Sarmizegetusa, Hobiţa – Grădişte şi Breazova. Am reuşit să montăm conduca principal, investiţia fiind finalizată în proporţie de peste 50 la sută, finalul lucrărilor fiind prevăzut pentru anul viitor. De asemenea, am finalizat lucrările de renovare de la Corpul 2 al Primăriei, care adăposteşte principalele birouri ale instituţiei”, a declarat Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

Concert Costel Busuioc!

Şi aici, la Sarmizegetusa, se fac pregătiri pentru Sărbători. “Pe  6 decembrie am aprins luminiţele din bradul pe care l-am instalat în faţa primăriei. Bradul are o înălţime apreciabilă, de 13 metri, iar în zona central din Sarmizegetusa am montat 36 de piese de iluminat ornamental, specific sărbătorilor. În data de 20 decembrie vom oferi pachete tuturor copiilor din comună, inclusive celor care încă nu au vârsta şcolară. Pe această ocazie doresc să anunţ că pe 21 decembrie, la căminul cultural din Sarmizegetusa (probabil cel mai modern din judeţul Hunedoara, n.r.), va avea loc un concert extraordinar de colinde susţinut de cunoscutul tenor Costel Busuioc. Cel care a reuşit să-l convingă pe interpret să vină la noi este preotul doctor Ionel Popescu, vicar episcopal al Episcopiei Timişoarei, care este originar din comună, mai exact din Hobiţa – Grădişte, părintele scriind şi o monografie a satului său natal. Vicarul episcopal va veni împreună cu corul de la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul timişorean Iosefin, pe care îl va şi dirija, urmând a fi prezentate colinde strămoşeşti. Invitaţii nostri vin ca şi magii de odinioară, ca să aducă mesajul sfânt al Naşterii Mântuitorului în peştera sărăcăcioasă de la Bethleem, şi, împreună cu toţi credincioşii din comună, să intrăm în atmosfera frumoasă a Sărbătorilor. Tot cu această ocazie ne vor colinda şi copii din comună, iar noi vă aşteptăm cu drag la acest eveniment. Doresc tuturor Sărbători fericite, “La mulţi ani” şi un 2014 plin de realizării şi bucurii”, a mai spus Mihai Cornel Todoni, primarul comunei Sarmizegetusa.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
MODERNIZAREA AMBULATORIULUI DIN MUNICIPIUL VULCAN         Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier