Planuri mari la Toteşti

Primarul comunei, Tiberiu Pasconi, doreşte ca, în acest an, să finalizeze mai multe investiţii

Comuna Toteşti, liptă, practic, de oraşul Haţeg, pe drumul către Sarmizegetusa şi mai încolo, spre Caransebeş şi alte localităţi din judeţul învecinat Caraş Severin, este una dintre cele mai îngrijite aşezări rurale hunedorene.

primar totesti

Cultură şi educaţie

Acest aspect este întărit de drumurile care sunt într-o stare foarte bună, curăţenia pe care o găsim în comună ori de şcolile sau căminele culturale modernizate. Dar, ca peste tot, orice lucru este perfectibil. “Pentru acest an ne propunem, printre altele, să facem unele lucrări la şcolile din comună. Astfel, am depus un proiect pe fonduri europene pentru continuarea lucrărilor la şcoala primară din Cârneşti. Aceasta a fost reabilitată anii trecuţi şi acum dorim să achităm lucrările executate şi, în plus, să reaşlizăm împrejmuirile şi reabilitatea aleilor de acces, costul total al celor expuse fiind în jur de 250.000 de lei. Totodată, reamintesc că, anul trecut, am preluat, în administrare, de la Consiliul Judeţean Hunedoara, fosta Şcoală Specială de la Păclişa. Pentru aceasta am obţinut o finanţare guvernamentală de 400.000 de lei, în vederea realizării de diverse investiţii, până în prezent finalizându-se lucrările la acoperiş, la împrejurimi şi la calea de acces, separată de cea a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă, care funcţionau în aceeaşi incintă. Pentru capitolul cultură şi educaţie încercăm să accesăm fonduri europene. În acest sens am depus un proiect, pentru modernizarea căminelor culturale din Toteşti şi Cârneşti, valoarea acestuia fiind de 40.000 de euro. Proiectul a întrunit punctajul maxim şi aşteptăm alocarea fondurilor pentru începerea lucrărilor propriu – zise”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei hunedorene Toteşti.

Dezvoltarea reţelei de infrastructură

De asemenea, reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Toteşti pun accent şi pe dezvoltarea reţelei de infrastructură din aşezarea situată în Ţara Haţegului. “Aşa cum se ştie, după ce proiectul pe fonduri europene ne-a fost respins pe motive politice, de anul trecut, cu finanţare guvernamentală, am început lucrările la racordarea comunei la reţele de alimentare cu apă şi canalizare. Prima tranşă de finanţare a fost primită, iar lucrările executate până acum au fost deja decontate. Valoarea totală la aceste două utilităţi absolut fireşti pentru o localitate componentă a Uniunii Europene este de 2, 2 milioane de euro. Avem, însă, şi avantajul apropierii de Haţeg, urmând ca reţeaua de la noi să fie legată la staţia de epurare a oraşului. În plus, de săptămâna viitoare vor începe lucrările la stadionul şi la baza sportivă multifuncţională din Păclişa. Valoarea acestui proiect, care are finanţare europeană, este de 44.000 de euro”, a mai spus Tiberiu Pasconi, primarul din Toteşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian