Planuri mari la Toteşti

Primarul comunei, Tiberiu Pasconi, doreşte ca, în acest an, să finalizeze mai multe investiţii

Comuna Toteşti, liptă, practic, de oraşul Haţeg, pe drumul către Sarmizegetusa şi mai încolo, spre Caransebeş şi alte localităţi din judeţul învecinat Caraş Severin, este una dintre cele mai îngrijite aşezări rurale hunedorene.

primar totesti

Cultură şi educaţie

Acest aspect este întărit de drumurile care sunt într-o stare foarte bună, curăţenia pe care o găsim în comună ori de şcolile sau căminele culturale modernizate. Dar, ca peste tot, orice lucru este perfectibil. “Pentru acest an ne propunem, printre altele, să facem unele lucrări la şcolile din comună. Astfel, am depus un proiect pe fonduri europene pentru continuarea lucrărilor la şcoala primară din Cârneşti. Aceasta a fost reabilitată anii trecuţi şi acum dorim să achităm lucrările executate şi, în plus, să reaşlizăm împrejmuirile şi reabilitatea aleilor de acces, costul total al celor expuse fiind în jur de 250.000 de lei. Totodată, reamintesc că, anul trecut, am preluat, în administrare, de la Consiliul Judeţean Hunedoara, fosta Şcoală Specială de la Păclişa. Pentru aceasta am obţinut o finanţare guvernamentală de 400.000 de lei, în vederea realizării de diverse investiţii, până în prezent finalizându-se lucrările la acoperiş, la împrejurimi şi la calea de acces, separată de cea a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă, care funcţionau în aceeaşi incintă. Pentru capitolul cultură şi educaţie încercăm să accesăm fonduri europene. În acest sens am depus un proiect, pentru modernizarea căminelor culturale din Toteşti şi Cârneşti, valoarea acestuia fiind de 40.000 de euro. Proiectul a întrunit punctajul maxim şi aşteptăm alocarea fondurilor pentru începerea lucrărilor propriu – zise”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei hunedorene Toteşti.

Dezvoltarea reţelei de infrastructură

De asemenea, reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Toteşti pun accent şi pe dezvoltarea reţelei de infrastructură din aşezarea situată în Ţara Haţegului. “Aşa cum se ştie, după ce proiectul pe fonduri europene ne-a fost respins pe motive politice, de anul trecut, cu finanţare guvernamentală, am început lucrările la racordarea comunei la reţele de alimentare cu apă şi canalizare. Prima tranşă de finanţare a fost primită, iar lucrările executate până acum au fost deja decontate. Valoarea totală la aceste două utilităţi absolut fireşti pentru o localitate componentă a Uniunii Europene este de 2, 2 milioane de euro. Avem, însă, şi avantajul apropierii de Haţeg, urmând ca reţeaua de la noi să fie legată la staţia de epurare a oraşului. În plus, de săptămâna viitoare vor începe lucrările la stadionul şi la baza sportivă multifuncţională din Păclişa. Valoarea acestui proiect, care are finanţare europeană, este de 44.000 de euro”, a mai spus Tiberiu Pasconi, primarul din Toteşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare