Perspective favorabile pentru comuna Vorţa

În această lună începe construirea unui Centru de Informare Turistică în localitatea de reşedinţă

primar vorta

În judeţul Hunedoara, ca şi prin alte părţi din ţară, există mai multe localităţi situate în zone considerate defavorizate. Acest lucru, însă, poate fi transformat, la o adică, şi într-un mic avantaj.

Dezvoltare pe fonduri europene

Una dintre localităţile dintr-o zonă defavorizată este şi comuna hunedoreană Vorţa, care, ca şi număr de populaţie, cu 863 de locuitori, conform datelor oficiale de la recensământul din 2011, este a patruzecişişaptea ca mărime din cele 55 de aşezări rurale din judeţ, dar acest lucru nu-i împiedică pe reprezentanţii administraţiei publice locale de aici să facă toate demersurile pentru dezvoltarea aşezării pe care o administrează, acest lucru realizându-se şi prin accesare de fonduri europene. „Am depus, pe măsura 313, un proiect pentru realizarea unui Centru de Informare Turistică (CIT) în localitatea de reşedinţă. Aşa cum se ştie, noi suntem într-o zonă mai izolată, cu aer curat şi cu locuri foarte frumoase pentru amatorii de drumeţii, în comună mai fiind şi mai multe biserici din lemn, dar şi alte locuri ce merită a fi văzute. Pentru acest CIT au venit toate avizele necesare şi, în cursul acestei luni, vor începe lucrările efective, care vor fi finanţate prin fonduri europene. Centrul îşi va avea sediul într-un corp de clădire al fostei şcoli generale din Vorţa, care va fi modernizat în acest sens, ca şi întreg imobilul de altfel. De altfel, dacă tot a venit vorba despre şcoli, la cele două unităţi de învăţământ care funcţionează, în prezent, pe raza comunei noastre noastre, pe perioada de vacanţă a elevilor se execută obişnuitele lucrări de întreţinere şi reparaţii curente. Revenind la fondurile europene, vreau să spun că noi mai dorim să le accesăm. În acest sens, am depus, zilele trecute, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sargeţia, din care face parte şi comună noastră, un proiect pentru amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în comună, care să fie dotată cu gazon sintetic, vestiare sau instalaţie de nocturnă. Valoarea proiectului este de 50.000 de euro şi sperăm ca acesta să fie aprobat, pentru ca atât tineretul din localitate, dar şi turiştii pe care-i aşteptăm cu drag, să aibă o modalitate în plus de petrecere a timpului liber, noi fiind, la ora actuală, cam deficitari la acest capitol”, a declarat primarul comunei Vorţa, Radu Emil Bureană.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune