Perspective favorabile pentru comuna Vorţa

În această lună începe construirea unui Centru de Informare Turistică în localitatea de reşedinţă

primar vorta

În judeţul Hunedoara, ca şi prin alte părţi din ţară, există mai multe localităţi situate în zone considerate defavorizate. Acest lucru, însă, poate fi transformat, la o adică, şi într-un mic avantaj.

Dezvoltare pe fonduri europene

Una dintre localităţile dintr-o zonă defavorizată este şi comuna hunedoreană Vorţa, care, ca şi număr de populaţie, cu 863 de locuitori, conform datelor oficiale de la recensământul din 2011, este a patruzecişişaptea ca mărime din cele 55 de aşezări rurale din judeţ, dar acest lucru nu-i împiedică pe reprezentanţii administraţiei publice locale de aici să facă toate demersurile pentru dezvoltarea aşezării pe care o administrează, acest lucru realizându-se şi prin accesare de fonduri europene. „Am depus, pe măsura 313, un proiect pentru realizarea unui Centru de Informare Turistică (CIT) în localitatea de reşedinţă. Aşa cum se ştie, noi suntem într-o zonă mai izolată, cu aer curat şi cu locuri foarte frumoase pentru amatorii de drumeţii, în comună mai fiind şi mai multe biserici din lemn, dar şi alte locuri ce merită a fi văzute. Pentru acest CIT au venit toate avizele necesare şi, în cursul acestei luni, vor începe lucrările efective, care vor fi finanţate prin fonduri europene. Centrul îşi va avea sediul într-un corp de clădire al fostei şcoli generale din Vorţa, care va fi modernizat în acest sens, ca şi întreg imobilul de altfel. De altfel, dacă tot a venit vorba despre şcoli, la cele două unităţi de învăţământ care funcţionează, în prezent, pe raza comunei noastre noastre, pe perioada de vacanţă a elevilor se execută obişnuitele lucrări de întreţinere şi reparaţii curente. Revenind la fondurile europene, vreau să spun că noi mai dorim să le accesăm. În acest sens, am depus, zilele trecute, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sargeţia, din care face parte şi comună noastră, un proiect pentru amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în comună, care să fie dotată cu gazon sintetic, vestiare sau instalaţie de nocturnă. Valoarea proiectului este de 50.000 de euro şi sperăm ca acesta să fie aprobat, pentru ca atât tineretul din localitate, dar şi turiştii pe care-i aşteptăm cu drag, să aibă o modalitate în plus de petrecere a timpului liber, noi fiind, la ora actuală, cam deficitari la acest capitol”, a declarat primarul comunei Vorţa, Radu Emil Bureană.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva