Perioadă bună pentru administrația din Răchitova

În prezent se așteaptă câteva avize pentru a se da startul lucrărilor unui proiect ce beneficiază de finanțare europeană

primar rachitova

A trecut, iată, un an de când primarii și-au preluat noile mandate, în județul Hunedoara majoriatea acestora fiind realeși.

Dezvoltarea rețelei de infrastructură

Un caz de primar reales l-am întâlnit și în comuna Răchitova, primarul Eugen Dorel Băiconi fiind reales de către concetățenii săi. “Principala preocupare în acest an de mandat a fost cea legată de punerea în practică a unui proiect integrat, depus pe măsura 322, ce beneficiază de finanțare europeană. Astfel, a fost semnat deja contractul cu firma declarată câștigătoare a licitației. Practic, noi așteptăm doar acordul de la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) Timișoara pentru începerea lucrărilor la rețelele de apă și canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boița și Vălioara. La acestea mai adaug un lucru: pentru alimentarea cu apă, noi am forat deja un puț, cu o adâncime de 70 de metri, care asigură un debit de 2,5 litri pe secundă. Noi așteptăm rezultatul analizelor trimise la Apele Române Târgu Mureș, care sunt convins că vor fi bune, și, apoi, să mai forăm un astfel de puț. Proiectul integrat mai prevede reabilitarea căminelor culturale din satele Răchitova și Ciula Mare și înființarea unui centru After School în localitatea de reședință ”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Modernizări

În comuna Răchitova, în anul trecut de la precedentele alegeri locale, s-au mai realizat și alte investiții. Astfel, a fost depus, tot la APDRP Timișoara, un alt proiect, de această dată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor, din care face parte și Răchitova, care vizează modernizarea sediului primăriei, Eugen Dorel Băiconi fiind optimist și spunând că în perioada imediat următoare va fi semnat și contractul. De asemenea, au fost executate mai multe operațiuni de renovare la biserica ortodoxă din Ciula Mare, fiind restaurate picturile și montându-se parchet și uși, în prezent lucrându-se la tencuiala exterioară și la amenajarea de alei pietonale în jurul lăcașului de cult, urmând ca la finalizarea acestora să fie organizată și o slujbă de sfințire. Mai mult, chiar în această lună a fost finalizată o altă lucrare importantă pentru comunitatea locală din Răchitova. În acest caz este vorba despre renovarea parțială interioară a școlii generale cu clasele I-VIII din satul de reședință.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători