Pe 13 octombrie „Fiii satului” se reîntâlnesc la Totești

Evenimentul se va desfășura în spațiul special amenajat pentru târg, iar participanții, comercianți sau simpli vizitatori vor avea parte de surprize plăcute

Tibi-Pasconi-Primar-Totesti

Perioada de criză economico-financiară prin care trece întreaga țară este resimțită peste tot în România. Reprezentanții administrațiilor publice locale, mai ales cei din mediul rural, fac cu greu față acestei situații, afirmația de mai sus nefiind un mare secret pentru nimeni, și asta de multă vreme.

 Lipsă acută de fonduri

Cu greu se obțin fonduri, de la stat, în special, pentru realizarea unor investiții absolut necesare dezvoltării comunităților rurale de la țară. Și, cu toate aceste impedimente, unii primarii din zonele rurale hunedorene reușesc să depășeacă criza. Un astfel de exemplu îl întâlnim și în comuna hunedoreană Totești.”Ne confruntăm cu o lipsă acută de fonduri. Acest fapt ne împiedică să ducem la bun sfârșit unele investiții, pe care le derulăm de ceva vreme, acestea având un termen de finalizare pe care nu îl vom putea respecta, independent de voința noastră. O investiție ce are de suferit din cauza fondurilor insuficiente este cea privind reabilitarea căminului cultural din satul aparținător Cârneşti. Primăria Toteşti a început reparaţiile şi modernizarea acestei clădiri, însă ele au fost sistate pentru că s-au terminat banii. Investiţia este realizată cu surse finaciare de la bugetul local şi are o valoare de 300.000 de lei, din care 200.000 de lei deja au fost folosiţi. Mai avem nevoie de 100.000 de lei, iar aceste fonduri sperăm să le obținem la rectificarea bugetară din toamnă pentru a putea termina reabilitarea căminului cultural”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești.

 Cu speranțe de mai bine

Deși se confruntă cu mari probleme financiare, primarul din Totești este optimist, ca și alți omologi de-ai săi din zonele rurale ale județului Hunedoara, în ceea ce privește evoluția ulterioară a localității pe care o administrează. Tiberiu Pasconi, cu sprijinul acordat de Consiliul Local al comunei Totești, a reușit să mai facă unele lucruri benefice pentru comună, pentru realizarea acestora apelând, atunci când a fost nevoie, și la patreneriate public – privat. „Unitățile de învățământ din comună au început nopul an școlar în bune condișiuni. S-au făcut igienizări și reparații, iar lemnele necesare încălzirii în sezonul rece au fost asigurate în mod îndestulător, și nu doar la școli, ci și la celelalte instituții publice care funcționează în comună. În schimb, însă, cu toate greutățile financiare cu care ne confruntăm, mă bucur să anunț faptul că reușim, și în acest an, să organizăm o nouă ediție a manifestării „Fiii satului”, acíțune care se desfășoară deja de trei ani și a devenit o tradiție în comună. Evenimentul va avea loc duminică, 13 octombrie, și va fi realizat în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Ovine din Țara Hațegului, în spațiul special amanajat, cu destinație de târg, de la intrarea în Totești dinspre Hațeg. Pe lângă târgul de animale, nefiind vorba doar despre ovine aici, vor fi comercializate, într-un cadru decent, și alte produse alimentare ori industriale, iar spre final va fi organizat și un concert foșcloric, cu invitați cunoscuți, unii dintre aceștia fiind în premieră în zona noastră. Vă așteptăm cu darg la această sărbătoare”, a lansat o invitațíe de nerefuzat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic