Pe 13 octombrie „Fiii satului” se reîntâlnesc la Totești

112

Evenimentul se va desfășura în spațiul special amenajat pentru târg, iar participanții, comercianți sau simpli vizitatori vor avea parte de surprize plăcute

Tibi-Pasconi-Primar-Totesti

Perioada de criză economico-financiară prin care trece întreaga țară este resimțită peste tot în România. Reprezentanții administrațiilor publice locale, mai ales cei din mediul rural, fac cu greu față acestei situații, afirmația de mai sus nefiind un mare secret pentru nimeni, și asta de multă vreme.

 Lipsă acută de fonduri

Cu greu se obțin fonduri, de la stat, în special, pentru realizarea unor investiții absolut necesare dezvoltării comunităților rurale de la țară. Și, cu toate aceste impedimente, unii primarii din zonele rurale hunedorene reușesc să depășeacă criza. Un astfel de exemplu îl întâlnim și în comuna hunedoreană Totești.”Ne confruntăm cu o lipsă acută de fonduri. Acest fapt ne împiedică să ducem la bun sfârșit unele investiții, pe care le derulăm de ceva vreme, acestea având un termen de finalizare pe care nu îl vom putea respecta, independent de voința noastră. O investiție ce are de suferit din cauza fondurilor insuficiente este cea privind reabilitarea căminului cultural din satul aparținător Cârneşti. Primăria Toteşti a început reparaţiile şi modernizarea acestei clădiri, însă ele au fost sistate pentru că s-au terminat banii. Investiţia este realizată cu surse finaciare de la bugetul local şi are o valoare de 300.000 de lei, din care 200.000 de lei deja au fost folosiţi. Mai avem nevoie de 100.000 de lei, iar aceste fonduri sperăm să le obținem la rectificarea bugetară din toamnă pentru a putea termina reabilitarea căminului cultural”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești.

 Cu speranțe de mai bine

Deși se confruntă cu mari probleme financiare, primarul din Totești este optimist, ca și alți omologi de-ai săi din zonele rurale ale județului Hunedoara, în ceea ce privește evoluția ulterioară a localității pe care o administrează. Tiberiu Pasconi, cu sprijinul acordat de Consiliul Local al comunei Totești, a reușit să mai facă unele lucruri benefice pentru comună, pentru realizarea acestora apelând, atunci când a fost nevoie, și la patreneriate public – privat. „Unitățile de învățământ din comună au început nopul an școlar în bune condișiuni. S-au făcut igienizări și reparații, iar lemnele necesare încălzirii în sezonul rece au fost asigurate în mod îndestulător, și nu doar la școli, ci și la celelalte instituții publice care funcționează în comună. În schimb, însă, cu toate greutățile financiare cu care ne confruntăm, mă bucur să anunț faptul că reușim, și în acest an, să organizăm o nouă ediție a manifestării „Fiii satului”, acíțune care se desfășoară deja de trei ani și a devenit o tradiție în comună. Evenimentul va avea loc duminică, 13 octombrie, și va fi realizat în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Ovine din Țara Hațegului, în spațiul special amanajat, cu destinație de târg, de la intrarea în Totești dinspre Hațeg. Pe lângă târgul de animale, nefiind vorba doar despre ovine aici, vor fi comercializate, într-un cadru decent, și alte produse alimentare ori industriale, iar spre final va fi organizat și un concert foșcloric, cu invitați cunoscuți, unii dintre aceștia fiind în premieră în zona noastră. Vă așteptăm cu darg la această sărbătoare”, a lansat o invitațíe de nerefuzat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.