Optimism ponderat al administrației din Vălișoara

Primarul Mircea Ion Rovinar are planuri realiste în ceea ce privește dezvoltarea localității pe care o administreazăprimar-valisoara

Așezările rurale din Țara Zarandului sunt situate, așa cum știe toată lumea, în zone aflate la altitudini mai mari, unde se ajunge mai greu. Pentru primarii acestor comune o prioritate rămâne modernizarea căilor de acces spre respectivele localități.

Modernizarea drumurilor

Așa se întâmplă și în comuna hunedoreană Vălișoara, unde primarul Mircea Ion Rovinar și echipa sa s-au preocupat de starea drumurilor de la preluarea primului mandat în fruntea așezării, în vara anului 2008, “Consider că starea drumurilor din comună este una destul de bună. De  la preluarea mandatului și  până în 2010 am derulat un program mai amplu de pietruiri și, din al doilea mandat ne-am axat mai mult pe modernizarea acestora prin asfaltare. Astfel, în acest an, în baza Ordonaței 28, fosta Hotărâre de Guvern 577, am reușit asfaltarea drumului comuna dintre Vălișoara și Crăciunești, sat aparținător de Băița, pe raza localității noastre. De asemenea, s-a asfaltat și strada Furnicești, din centrul de comună, până la biserică. Mi se pare normal ca drumurile din centrul de comnună să fie asfaltate, pentru a facilita accesul spre școală sau biserică. Și pe viitor ne dorim să ne axăm pe modernizarea acestui segment al rețelei de infrastructură. Un exemplu concret în acest sens este drumul principal din satul aparținător Săliștioara, la început în centrul localității. În satul Dealu Mare se derulează o investiție majoră a Consiliului județean Hunedoara, care a început în acest an. Este vorba despre modernizarea Drumului Județean 763 B, pe o lungime de 9 km, dintre care 6 sunt pe raza localității noastre. Această arteră rutieră face legătura între comunele Vălișoara și Luncoiu de Jos, asigurându-se o variantă ocolitoare pentru aglomerația de pe Drumul Național 76”, a declarat Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălișoara, în emisiunea „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

Poate și gaz metan

Și la țară oamenii doresc să beneficieze de condiții de viață cât mai apropiate de cele de la oraș. În mod firesc, această dorință o întâlnim și la Vălișoara. Și, chiar dacă este vorba despre o comună cu păduri în apropiere, se dorește introducerea rețelei de gaz metan. „Gazul metan este o problemă în zonă, chiar dacă nu suntem foarte departe de Deva. Situația din Brad este cunoscută, nici municipiul nefiind racordat la rețea. S-a ajuns la un consesns, cu toți factorii responsabili, pentru tragerea unei conducte de la Mintia până la Ștei, în Bihor. Prima fază a proiectului o reprezintă o conductă între Mintia și Brad, pe o lungime de 34,5 km, care va trece și prin Vălișoara. Detaliile tehnice nu cunosc, dar Consiliul Județean a dat avizul de urbanism pentru acest proiect major pentru zona noastră”, a mai spus Mircea Ion Rovinar, primarul din Vălișoara, în emisiunea mai sus menționată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu