O nouă ediţie a târgului de toamnă de la Pui

Crescători de animale, producători agricoli şi comercianţi s-au întâlnit, din nou, ieri, în cea mai mare comună din judeţul Hunedoara

Ca de obicei, şi în această toamnă, ca de foarte mulţi ani încoace, pe data de 14 octombri, de hramul Cuvioasei Paraschieva, în comuna hunedoreană Pui s-a desfăşurat un mare târg.

main pui 2

Cu mare priză la public

Manifestarea de la Pui este cea mai mare de profil din această zonă a ţării, iar la târgul de toamnă din aşezarea din Ţara Haţegului au participat o sumedenie de crescători de animale, producători agricoli şi alţi comercianţi. „De când mă ştiu, şi sunt născut şi crescut aici, în Pui, nu am văzut atât de multă lume prezentă la târgul tradiţional detoamnă de la noi. Mă bucură, în mod normal, afluxul mare de vânzători şi de cumpărători şi sper că s-au făcut tranzacţii reuşite pentru toată lumea. Un plus pentru acerst eveniment a fost acela că s-a ridicat restricţia de vânzare a animalelor, impusă de apariţia bolii „limbii albastre”. Le mulţumesc tuturor celor care au participat la târg, precum şi celor care au ajutat la desfăşurarea manifestării, cu precădere primarului Victor Tiberiu Stoica, care a lipsit motivat de la eveniment, fiind plecat într-o deplasare”, a declarat viceprimarul comunei Pui, Doinel Creciunesc. Şi la târg, cum toată lumea ştie, ca la piaţă, dealtfel, dealtfel, se poartă negocieri pentru preţul produselor, iar unii, în urma tocmelilor, s-au arătat mulţumiţi de afacerile încheiate, iar alţii nu şi-au prea vândut marfa.

main pui 3

Semnal de alarmă

Cu toate acestea, cei obişnuiţi să participe la târguri, în special crescătorii de animale, trag şi un semnal de alarmă, legat de apariţia unor diverse boli în rândul animalelor, fapt ce a dus la blocarea exporturilor. Mai mult, chiar dacă preţurile au fost mici, comparativ cu perioade nu prea îndepărtate, vânzările de animale la târgul de la Pui au fost afectate masiv de teama ca acestea să nu fie atinse de diferite boli. Iar unul dintre crescătorii de animale recunoscut, care nu a ascuns niciodată această pasiune a sa, este preşedintele Consilului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, care a tras câteva concluzii legate de târgul de la Pui. „Cred că sistemul veterinar ar trebui să fie foarte atent aici, în ceea ce priveşte tratamentul animalelor. Ar trebui să se ajungă şi la aplicarea de amenzi pentru cei care nu respectă legislaţie în vigoare din domeniu pentru că, dacă animalele sunt vaccinate şţi tratate aşa cum trebuie, nu avem niciun fel de problemă ”, a spus Mircea Ioan Moloţ. Cu toate acestea, lumea s-a simţit bine, cei prezenţi, vânzători sau cumpărători, au putut să-şi desfete papilele giustative cu mici şi bere, dar şi cu produse specifice zonei Ţării Haţegului, precum virşlii şi vinarsul. În comuna Pui se organizează, anual, două mari târguri, cel de ieri şi cel care se desfăşoară de Armindeni, pe 1 Mai.

MAIN pui 4

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României