Noutăţi de la Blăjeni

Încet, dar sigur, reprezentanţii administraţiei publice locale din comună pun în parctică câteva proiecte ce vizează dezvoltarea acestei localităţi din Ţara Zarandului

primar-blajeni

În judeţul Hunedoara sunt destule localităţi care nu sunt situiate la „drumul mare”, aşa cum se spune, indiferent de zona în care se află.

Dezvoltarea reţelei de infrastructură

Printre comunele relativ izolate din Ţinutul Zarandului este şi Blăjeniul. Cu toate acestea, reprezentanţii administraţiei publice locale dion comună depun toate duiligenţele necesare pentru ca aşezarea pe care o administrează să se dezvolte. „Dezvoltarea reţelei de infrastructură, una destul de precară, reprezintă o prioritate pentru noi. Cu paşi mici, ţinând cont de situaţia economico-financiară actuală, reuşim acest lucru. De exemplu, în prezent continuă asfaltarea drumului comunal ce face legătura între Reţ şi Dragu Brad, investiţia fiind finanţată în baza fostei Hotărâri de Guvern 577. De asemenea, în această lună vom depune, pe Sistemul Electronic de Achiziţi Publice (SEAP), caietul de sarcini în vederea achiziţionării unui tractor multifuncţional, ce ne va fi extrem de util la lucrările edilitar gospodăreşti din comună. Valoarea utilajului este de 100.000 de euro, banii provenind de la Grupul de Acţiune Locală „Ţara Zarandului”, entitate prin care am derulat un proiect în vederea achiziţionării utilajului”, a declarat Horia Flavius Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Posibile locuri de muncă

Nici componenta socială nu lipseşte de pe agenda de lucru a edililor din Blăjeni, care dau şi câteva veşti bune concetăţenilor lor. „Am reuşit să mărim bursele sociale pentru elevii care provin din famili cu venituri mici şi asuntem la zi cu plata acestora, spre deosebire de anii trecuţi, când erau întârzieri mari sau lipseau cu desăvârşire. Tot pentru şcoli s-a asigurat deja materialul lemnos necesar încălziri din sezonul rece. Având avizul ministerului de resort, am trecut în administrarea Consiliului Local Blăjeni clădirea fostei şcoli primare din satul Criş. Acest imobil intenţionăm să-l închiriem unui investitor, care va fi dispus să deschidă o afacere şi să creeze, astfel, câteva locurti de muncă în comuna noastră. În acest sens, purtăm deja discuţi cu mai mulţi oameni de afaceri, care şi-au arătat interesul de a deschide o întreprindere la Criş. Nu în  ultimul rând doresc să mai fac câteva precizări şi despre stema comunei noastre. Aşa cum se ştie, aceasta va cuprinde, printre altele, elementele de tradiţie ale comunei Blăjeni, respectiv tulnicul, cireşul şi calul alb. Practic, stema este gata, urmând ca în aceste zile să o depunem, în vederea obţinerii avizului favorabil, la Comisia de Haraldică din minister. Sper ca până la sfârşitul anului acest aviz să ne sosească şi să ne putem mândri cu noua noastră stemă, precum şi cu steagul, element care este prins tot în cadrul acestui proiect”, a mai spus primarul comunei Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan