Noutăţi de la Blăjeni

Încet, dar sigur, reprezentanţii administraţiei publice locale din comună pun în parctică câteva proiecte ce vizează dezvoltarea acestei localităţi din Ţara Zarandului

primar-blajeni

În judeţul Hunedoara sunt destule localităţi care nu sunt situiate la „drumul mare”, aşa cum se spune, indiferent de zona în care se află.

Dezvoltarea reţelei de infrastructură

Printre comunele relativ izolate din Ţinutul Zarandului este şi Blăjeniul. Cu toate acestea, reprezentanţii administraţiei publice locale dion comună depun toate duiligenţele necesare pentru ca aşezarea pe care o administrează să se dezvolte. „Dezvoltarea reţelei de infrastructură, una destul de precară, reprezintă o prioritate pentru noi. Cu paşi mici, ţinând cont de situaţia economico-financiară actuală, reuşim acest lucru. De exemplu, în prezent continuă asfaltarea drumului comunal ce face legătura între Reţ şi Dragu Brad, investiţia fiind finanţată în baza fostei Hotărâri de Guvern 577. De asemenea, în această lună vom depune, pe Sistemul Electronic de Achiziţi Publice (SEAP), caietul de sarcini în vederea achiziţionării unui tractor multifuncţional, ce ne va fi extrem de util la lucrările edilitar gospodăreşti din comună. Valoarea utilajului este de 100.000 de euro, banii provenind de la Grupul de Acţiune Locală „Ţara Zarandului”, entitate prin care am derulat un proiect în vederea achiziţionării utilajului”, a declarat Horia Flavius Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Posibile locuri de muncă

Nici componenta socială nu lipseşte de pe agenda de lucru a edililor din Blăjeni, care dau şi câteva veşti bune concetăţenilor lor. „Am reuşit să mărim bursele sociale pentru elevii care provin din famili cu venituri mici şi asuntem la zi cu plata acestora, spre deosebire de anii trecuţi, când erau întârzieri mari sau lipseau cu desăvârşire. Tot pentru şcoli s-a asigurat deja materialul lemnos necesar încălziri din sezonul rece. Având avizul ministerului de resort, am trecut în administrarea Consiliului Local Blăjeni clădirea fostei şcoli primare din satul Criş. Acest imobil intenţionăm să-l închiriem unui investitor, care va fi dispus să deschidă o afacere şi să creeze, astfel, câteva locurti de muncă în comuna noastră. În acest sens, purtăm deja discuţi cu mai mulţi oameni de afaceri, care şi-au arătat interesul de a deschide o întreprindere la Criş. Nu în  ultimul rând doresc să mai fac câteva precizări şi despre stema comunei noastre. Aşa cum se ştie, aceasta va cuprinde, printre altele, elementele de tradiţie ale comunei Blăjeni, respectiv tulnicul, cireşul şi calul alb. Practic, stema este gata, urmând ca în aceste zile să o depunem, în vederea obţinerii avizului favorabil, la Comisia de Haraldică din minister. Sper ca până la sfârşitul anului acest aviz să ne sosească şi să ne putem mândri cu noua noastră stemă, precum şi cu steagul, element care este prins tot în cadrul acestui proiect”, a mai spus primarul comunei Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști