Noutăţi de la Blăjeni

Încet, dar sigur, reprezentanţii administraţiei publice locale din comună pun în parctică câteva proiecte ce vizează dezvoltarea acestei localităţi din Ţara Zarandului

primar-blajeni

În judeţul Hunedoara sunt destule localităţi care nu sunt situiate la „drumul mare”, aşa cum se spune, indiferent de zona în care se află.

Dezvoltarea reţelei de infrastructură

Printre comunele relativ izolate din Ţinutul Zarandului este şi Blăjeniul. Cu toate acestea, reprezentanţii administraţiei publice locale dion comună depun toate duiligenţele necesare pentru ca aşezarea pe care o administrează să se dezvolte. „Dezvoltarea reţelei de infrastructură, una destul de precară, reprezintă o prioritate pentru noi. Cu paşi mici, ţinând cont de situaţia economico-financiară actuală, reuşim acest lucru. De exemplu, în prezent continuă asfaltarea drumului comunal ce face legătura între Reţ şi Dragu Brad, investiţia fiind finanţată în baza fostei Hotărâri de Guvern 577. De asemenea, în această lună vom depune, pe Sistemul Electronic de Achiziţi Publice (SEAP), caietul de sarcini în vederea achiziţionării unui tractor multifuncţional, ce ne va fi extrem de util la lucrările edilitar gospodăreşti din comună. Valoarea utilajului este de 100.000 de euro, banii provenind de la Grupul de Acţiune Locală „Ţara Zarandului”, entitate prin care am derulat un proiect în vederea achiziţionării utilajului”, a declarat Horia Flavius Jurca, primarul comunei Blăjeni.

Posibile locuri de muncă

Nici componenta socială nu lipseşte de pe agenda de lucru a edililor din Blăjeni, care dau şi câteva veşti bune concetăţenilor lor. „Am reuşit să mărim bursele sociale pentru elevii care provin din famili cu venituri mici şi asuntem la zi cu plata acestora, spre deosebire de anii trecuţi, când erau întârzieri mari sau lipseau cu desăvârşire. Tot pentru şcoli s-a asigurat deja materialul lemnos necesar încălziri din sezonul rece. Având avizul ministerului de resort, am trecut în administrarea Consiliului Local Blăjeni clădirea fostei şcoli primare din satul Criş. Acest imobil intenţionăm să-l închiriem unui investitor, care va fi dispus să deschidă o afacere şi să creeze, astfel, câteva locurti de muncă în comuna noastră. În acest sens, purtăm deja discuţi cu mai mulţi oameni de afaceri, care şi-au arătat interesul de a deschide o întreprindere la Criş. Nu în  ultimul rând doresc să mai fac câteva precizări şi despre stema comunei noastre. Aşa cum se ştie, aceasta va cuprinde, printre altele, elementele de tradiţie ale comunei Blăjeni, respectiv tulnicul, cireşul şi calul alb. Practic, stema este gata, urmând ca în aceste zile să o depunem, în vederea obţinerii avizului favorabil, la Comisia de Haraldică din minister. Sper ca până la sfârşitul anului acest aviz să ne sosească şi să ne putem mândri cu noua noastră stemă, precum şi cu steagul, element care este prins tot în cadrul acestui proiect”, a mai spus primarul comunei Blăjeni, Horia Flavius Jurca.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara