Moş Crăciun ajunge mai repede la copiii din Pui

66

De marţi şi până joi reprezentanţii administraţiei publice din comună vor oferi pachete elevilor şi preşcolarilor din localitate

Comuna Pui este cea mai mare localitate rurală din judeţul Hunedoara, ca număr de locuitori, aici trăind în jur de 4.500 de oameni.

Victor-Tiberiu-Stoica

Tradiţie

În mod firesc, în comună sunt şi mulţi copii, peste 450 dintre aceştia fiind preşcolariu şi elevi, care se pregătesc la unităţile de învîţământ care funcţionează în Pui şi în celelalte sate aparţinătoare. Reprezentanţii administraţiei publice locale le pregătesc micuţilor o surpriză de sezon. “Începând de marţi, şi până joi, voi merge, împreună cu colegii mei din Consiliul Local şi din Primărie, la tote şcolile din comună, pentru a împărţi cadouri copiilor, acum, în preajma Crăciunului, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Practic, 470 de copii vor primi aceste cadouri. Şi, chiar dacă nu trecem prin cea mai fericită perioadă din punct de vedere financiar, un astfel de efort material, în valoare de 20.000 de lei, merită să fie făcut. Crăciunul este ceva deosebit pentru toţi, indiferent de vârstă, dar copiii sunt cei care se bucură cel mai mult de această sărbătoare. Pot spune, cu mândrie, şi fără să fiu acuzat de lipsă de modestie, că împărţirea cadourilor pentru copiii a devenit, deja, o tradiţie, acest gen de acţiune organizându-se în fiecare an de când sunt primar, acum fiind la cea de-a cincisprezecea ediţie a acestei activităţi”, a declarat Victor Tiberiu Stoica, primarul comunei hunedorene Pui.

scoala_pui

Locuri minunate

Comuna Pui, în afara faptului că este cea mai populate localitate rurală hunedoreană, mai iese în evidenţă şi cu alte lucruri. Bunăoară, aici a fost construită prima sală de sport din mediul rural din România şi, în plus, Pui a fost întâia comună din ţară care a beneficiat de două microbuze şcolare. În plus, pe raza comunei sunt şi numeroase obiective turistice interesante. “Suntem înconjuraţi de munţi şi păduri de o frumuseţe inegalabilă. Parcul Naţional Retezat, Geoparcul dinozaurilor Ţara Haţegului, Parcul Cioclovina – Grădiştea Muncelului şi-au dat întâlnire pe teritoriul comunei noastre, întregind cu peşteri, râuri, peisaje şi arii protejate, o zonă care merită să fie vizitată. Astfel, pot fi văzute rezervaţiile naturale Fânaţele Pui, Locul fosilifer Ohaba-Ponor şi Peştera Şura Mare, situl arheologic Peştera Bordu Mare, moara de apă de la Şerel, castrul roman de la Râu Bărbat, biseirca din lemn monument istoric de la Ponor şi cea de la Şerel, din 1896, sau casele ţărăneşti din secolul al XIX-lea. Vă aşteptăm să le vizitaţi, nu doar acum, în preajma Crăciunului, ci în orice perioadă a anului, pentru a cunoaşte frumuseţea acestor locuri. De asemenea, vă invităm să ne fiţi alături la tradiţionalul concert de colinde, care se va desfăşura pe 21 decembrie, în cadrul căruia vor evolua nume cunoscute şi vor fi şi invitaţi-surpriză. La mulţi ani şi sărbători fericite”, a mai spus Victor Tiberiu Stoica, primarul din Pui.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *