Luptă inegală. Şi autorităţile din Vorţa pierd bătălia cu birocraţia

Hârţogăria şi alte „tălpi” întârzie deschiderea Centrului de Informare Turistică din comună

Comuna Vorţa este una dintre localităţile rurale hunedorene cu o populaţie mică, de sub 1.000 de locuitori.

Cine s-a fript cu ciorbă…

În ciuda acestui lucru, autorităţile publice locale din comună, care este aşezată pe un drum secundar, la ieşirea din Ilia către Brănişca, au făcut multe eforturi pentru atragerea de fonduri europene şi chiar au reuşit acest lucru. Dar, ca de multe ori, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Astfel, deşi au finalizat aproape în totalitate un proiect cu finanţare europeană, administraţia din Vorţa pierde, şi ea, lupta cu birocraţia românească, „domeniu de activitate” ridicat la rang de artă în ţara noastră. „S-au finalizat, într-o proporţie covârşitoare, lucările de la Centrul de Informare Turistică din Vorţa, amenajat în sediul fostei şcoli din centrul de comună, valoarea acestuia fiind de 170.000 de euro. În comună avem câteva obiective interesante de vizitat, dar de aici se poate ajunge şi în alte localităţi apropiate. Astfel, prin realizarea acestui centru ne-am propus nu doar promovarea comunei noastre, unde, printre punctele de atracţie sunt cele patru biserici din lemn, cu o vechime considerabilă, fiind vorba despre cele din satele Visca, Luncşoara, Vorţa şi Valea Poienii, ci şi a localităţilor din jur. Nu suntem departe de Ţebea, calea de acces fiind modernizată anul trecut şi, în plus, se lucrează la modernizarea a încă unui drum, care va facilita legătura cu comuna Luncoiu de Jos, noi fiind aproape şi de Ilia, de Brănişca sau de Vaţa de Jos, localităţi unde sunt obiective turistice interesante. Din păcate, însă, aşa cum au păţit şi alţii, ne-an lovit de unele hăţişuri birocratice, prin care ne este greu să răzbim. Aşa că, nedorind să mă mai hazardez în alte declaraţii optimiste, sper ca acest Centru să fiedeschis, în mod oficial, în această vară. Totodată, la sfârşitul anului trecut s-au făcut primii paşi în ceea ce priveşte implementarea unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind vorba despe amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în Vorţa, amplasată în curtea fostei şcoli, acolo unde va funcţuiona, aşa cum am mai menţionat, Centrul de Informare Turistică. Trecând prin neplăcuta experienţă cu Centrul, nu doresc să avansez o dată la care vor fi terminate lucrările la baza sportivă”, a declarat Radu Emil Bureană, primarul comunei Vorţa.

Fără semnal

Din păcate, cei din Vorţa nu au reuşit să rezolve problema semnalului de telefonie mobilă, şi nici nu par a se întrezări speranţe ca această doleanţă să se îndeplinească, dar au şi o veste bună pentru locuitorii comunei. „Am tot purtat discuţii cu operatorii de telefonie mobilă, dar mai mult de promisiuni şi vorbe dulci nu am primit. Aşa că nu prea văd o rezolvare favorabilă a problemei şi vom continua, ca şi până acum, să voprbim pe telefoanele mobile numai dacă avem antene proprii. Din păcate, nici operatorul de telefonie fixă nu prea pare a dori să extindă firul mai în sus de primărie, iar posturile de la noi vor rămâne, în continuare, telefoane publice. Cu toate acestea, eu sper ca, până la urmă, să găsim o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme. În schimb, însă, pot să spun că am promisiunea fermă a medicului de familie că va activa, în continuare, în comună. Acesta vine la cabinet o dată pe săptămână, ceea ce este un progres, dacă ţinem cont că, până nu demult, nu aveam medic deloc, şi răspunde şi la solicitări în alte zile”, a mai spus Radu Emil Bureană, primarul comunei hunedorene Vorţa. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian