Luptă inegală. Şi autorităţile din Vorţa pierd bătălia cu birocraţia

Hârţogăria şi alte „tălpi” întârzie deschiderea Centrului de Informare Turistică din comună

Comuna Vorţa este una dintre localităţile rurale hunedorene cu o populaţie mică, de sub 1.000 de locuitori.

Cine s-a fript cu ciorbă…

În ciuda acestui lucru, autorităţile publice locale din comună, care este aşezată pe un drum secundar, la ieşirea din Ilia către Brănişca, au făcut multe eforturi pentru atragerea de fonduri europene şi chiar au reuşit acest lucru. Dar, ca de multe ori, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Astfel, deşi au finalizat aproape în totalitate un proiect cu finanţare europeană, administraţia din Vorţa pierde, şi ea, lupta cu birocraţia românească, „domeniu de activitate” ridicat la rang de artă în ţara noastră. „S-au finalizat, într-o proporţie covârşitoare, lucările de la Centrul de Informare Turistică din Vorţa, amenajat în sediul fostei şcoli din centrul de comună, valoarea acestuia fiind de 170.000 de euro. În comună avem câteva obiective interesante de vizitat, dar de aici se poate ajunge şi în alte localităţi apropiate. Astfel, prin realizarea acestui centru ne-am propus nu doar promovarea comunei noastre, unde, printre punctele de atracţie sunt cele patru biserici din lemn, cu o vechime considerabilă, fiind vorba despre cele din satele Visca, Luncşoara, Vorţa şi Valea Poienii, ci şi a localităţilor din jur. Nu suntem departe de Ţebea, calea de acces fiind modernizată anul trecut şi, în plus, se lucrează la modernizarea a încă unui drum, care va facilita legătura cu comuna Luncoiu de Jos, noi fiind aproape şi de Ilia, de Brănişca sau de Vaţa de Jos, localităţi unde sunt obiective turistice interesante. Din păcate, însă, aşa cum au păţit şi alţii, ne-an lovit de unele hăţişuri birocratice, prin care ne este greu să răzbim. Aşa că, nedorind să mă mai hazardez în alte declaraţii optimiste, sper ca acest Centru să fiedeschis, în mod oficial, în această vară. Totodată, la sfârşitul anului trecut s-au făcut primii paşi în ceea ce priveşte implementarea unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind vorba despe amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în Vorţa, amplasată în curtea fostei şcoli, acolo unde va funcţuiona, aşa cum am mai menţionat, Centrul de Informare Turistică. Trecând prin neplăcuta experienţă cu Centrul, nu doresc să avansez o dată la care vor fi terminate lucrările la baza sportivă”, a declarat Radu Emil Bureană, primarul comunei Vorţa.

Fără semnal

Din păcate, cei din Vorţa nu au reuşit să rezolve problema semnalului de telefonie mobilă, şi nici nu par a se întrezări speranţe ca această doleanţă să se îndeplinească, dar au şi o veste bună pentru locuitorii comunei. „Am tot purtat discuţii cu operatorii de telefonie mobilă, dar mai mult de promisiuni şi vorbe dulci nu am primit. Aşa că nu prea văd o rezolvare favorabilă a problemei şi vom continua, ca şi până acum, să voprbim pe telefoanele mobile numai dacă avem antene proprii. Din păcate, nici operatorul de telefonie fixă nu prea pare a dori să extindă firul mai în sus de primărie, iar posturile de la noi vor rămâne, în continuare, telefoane publice. Cu toate acestea, eu sper ca, până la urmă, să găsim o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme. În schimb, însă, pot să spun că am promisiunea fermă a medicului de familie că va activa, în continuare, în comună. Acesta vine la cabinet o dată pe săptămână, ceea ce este un progres, dacă ţinem cont că, până nu demult, nu aveam medic deloc, şi răspunde şi la solicitări în alte zile”, a mai spus Radu Emil Bureană, primarul comunei hunedorene Vorţa. (Amarildo Szekely)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare