Locuri de muncă blocate în Bretea Română

 

Acest lucru se întâmplă din cauza intrării în insolvenţă a Hidroelectrica

MAIN bretea iun 13

Locuitorii din comuna hunedoreană Bretea Română aşteaptă, cu mare speranţă, data de 30 iunie, când se speră ca societatea Hidroelectrica să primească o decizie definitivă de ieşire din insolvenţă.

 

Bani pentru bugetul local

 

Ieşirea din insolvenţă a celor de la Hidroelectrica ar duce la deblocarea unor posturi ocupate de locuitori din comuna Bretea Română, oameni care lucrau la construirea microhidrocentralelor de pe râul Strei. „La microhidrocentrala de la Plopi, care este funcţională, fiind legată la sistemul energetic naţional, în prezent lucrează mai mulţi locuitori din comună. Până la intrarea în insolvenţă a celor de la Hidroelectrica, lucrau concetăţeni de-ai noştri şi la construirea microhidrocentralei din Bretea Strei, aflată acum în conservare. Aşteptăm cu nerăbdare o decizie de ieşire din insolvenţă, nu doar pentru locuri de muncă, ci şi pentru colectare de sume la bugetul local, aşa cum vin de la Plopi. De asemenea, în cazul ieşirii din insolvenţă se va da startul la lucrări şi la microhidrocentrala de la Strei – Călan, care se va întinde şi pe raza comunei noastre, în satul Ruşi, cu lacul de acumulare şi barajul aferent. Astfel, se vor crea alte locuri de muncă pentru cei din localitatea noastră”, a declarat Ioan Jurj, primarul comunei Bretea Română. Pentru locuitorii comunei, dar şi pentru bugetul local, a mai apărut, însă, o nouă sursă de venituri, prin mutarea sediului social al unui depozit de produse alimentare, realizat prin fonduri europene, din municipiul Hunedoara în satul aparţinător Bretea Strei.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva