Locuri de muncă blocate în Bretea Română

 

Acest lucru se întâmplă din cauza intrării în insolvenţă a Hidroelectrica

MAIN bretea iun 13

Locuitorii din comuna hunedoreană Bretea Română aşteaptă, cu mare speranţă, data de 30 iunie, când se speră ca societatea Hidroelectrica să primească o decizie definitivă de ieşire din insolvenţă.

 

Bani pentru bugetul local

 

Ieşirea din insolvenţă a celor de la Hidroelectrica ar duce la deblocarea unor posturi ocupate de locuitori din comuna Bretea Română, oameni care lucrau la construirea microhidrocentralelor de pe râul Strei. „La microhidrocentrala de la Plopi, care este funcţională, fiind legată la sistemul energetic naţional, în prezent lucrează mai mulţi locuitori din comună. Până la intrarea în insolvenţă a celor de la Hidroelectrica, lucrau concetăţeni de-ai noştri şi la construirea microhidrocentralei din Bretea Strei, aflată acum în conservare. Aşteptăm cu nerăbdare o decizie de ieşire din insolvenţă, nu doar pentru locuri de muncă, ci şi pentru colectare de sume la bugetul local, aşa cum vin de la Plopi. De asemenea, în cazul ieşirii din insolvenţă se va da startul la lucrări şi la microhidrocentrala de la Strei – Călan, care se va întinde şi pe raza comunei noastre, în satul Ruşi, cu lacul de acumulare şi barajul aferent. Astfel, se vor crea alte locuri de muncă pentru cei din localitatea noastră”, a declarat Ioan Jurj, primarul comunei Bretea Română. Pentru locuitorii comunei, dar şi pentru bugetul local, a mai apărut, însă, o nouă sursă de venituri, prin mutarea sediului social al unui depozit de produse alimentare, realizat prin fonduri europene, din municipiul Hunedoara în satul aparţinător Bretea Strei.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare