Locuri de muncă blocate în Bretea Română

 

Acest lucru se întâmplă din cauza intrării în insolvenţă a Hidroelectrica

MAIN bretea iun 13

Locuitorii din comuna hunedoreană Bretea Română aşteaptă, cu mare speranţă, data de 30 iunie, când se speră ca societatea Hidroelectrica să primească o decizie definitivă de ieşire din insolvenţă.

 

Bani pentru bugetul local

 

Ieşirea din insolvenţă a celor de la Hidroelectrica ar duce la deblocarea unor posturi ocupate de locuitori din comuna Bretea Română, oameni care lucrau la construirea microhidrocentralelor de pe râul Strei. „La microhidrocentrala de la Plopi, care este funcţională, fiind legată la sistemul energetic naţional, în prezent lucrează mai mulţi locuitori din comună. Până la intrarea în insolvenţă a celor de la Hidroelectrica, lucrau concetăţeni de-ai noştri şi la construirea microhidrocentralei din Bretea Strei, aflată acum în conservare. Aşteptăm cu nerăbdare o decizie de ieşire din insolvenţă, nu doar pentru locuri de muncă, ci şi pentru colectare de sume la bugetul local, aşa cum vin de la Plopi. De asemenea, în cazul ieşirii din insolvenţă se va da startul la lucrări şi la microhidrocentrala de la Strei – Călan, care se va întinde şi pe raza comunei noastre, în satul Ruşi, cu lacul de acumulare şi barajul aferent. Astfel, se vor crea alte locuri de muncă pentru cei din localitatea noastră”, a declarat Ioan Jurj, primarul comunei Bretea Română. Pentru locuitorii comunei, dar şi pentru bugetul local, a mai apărut, însă, o nouă sursă de venituri, prin mutarea sediului social al unui depozit de produse alimentare, realizat prin fonduri europene, din municipiul Hunedoara în satul aparţinător Bretea Strei.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie