La Totești s-a decis: Breaza de Hațeg este “regina țurcanelor”

În comună s-a desfășurat, ieri, o nouă ediție a unei expoziții de animale, prezența la manifestare fiind extreme de numeroasă

oi

Ieri, în comuna hunedoreană Totești, din superba Țară a Hațegului, s-a desfășurat o nouă ediție a unei interesante expoziții de ovine.

molot

Zeci de participanți

La manifestare au participat zeci de fermieri, organizatorii evenimentului fiind Asociația Crescătorilor de Ovine Retezat – Hunedoara, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Totești. De asemenea, la manifestare au participat și personalități ale vieții publice din județul Hunedoara. “Sunt de față aici, la Totești, ca un vechi crescător de animale, nu ca om politic. De altfel, niciodată nu am ascuns pasiunea mea pentru creșterea animalelor. Mă bucură faptul că aici, la Totești, dar și în întreaga Țară a Hațegului, sunt un număr mare de crescători de animale, și, în special, de ovine”, a declarat Mircea Ioan Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara.  “Cu siguranță, vedeta, fără ghilimele, a acestei manifestări este varietatea de rasă “țurcană brează”. Aceasta este cel mai biner adaptată condițiillor din Țara Hațegului și, așa cum țurcana este regina munților, breaza este regina țurcanelor”, a spus Pavel Iovăneasă, președintele Asociației Crecătorilor de Ovine Retezat – Hațeg.

pensionari

Premieri deosebite

oier

Cu această ocazie s-au premiat și crescătorii de ovine prezenți la manifestarea de la Totești. “Nu este prima oară când particip. Ca și anii trecuți, toți participanții au fost premiați. Mă bucură acest lucru, pentru că munca cu animalele este foarte grea și un premiu, ca și acesta, ne ambiționează să continuăm”, a specificat Tavi Sălășan, crescător de ovine din Baru. De asemenea, pe lângă expoziție,  la Totești s-a mai desfășurat și un program artistic, pe placul tuturor, pe scenă urcând îndrăgiți interpreți de muzică populară, iar edilii locali au acordat premii cuplurilor care au aniversat 50 de ani de căsătorie. “Ne încearcă emoțiile, dar suntem și fericiți că am putut sărbători “Nunta de aur”. Administrația publică locală din comună ne-a făcut o plăcută surpriză, oferindu-ne un frumos premiu”, au spus, la unison, Letiția și Pompiliu Ștefoni, o familie din Totești care are peste 50 de ani de căsnicie. Și, în mod firesc, și organizatorii evenimentului au fost mulțumiți de cum s-au desfășurat lucrurile. „Dumnezeu a ținut cu noi și am avut parte de vreme frumoasă. Am speranța că, până la ediția viitoare a manifestării, vom putea omologa varietatea de rasă „țurcana brează” și îmi doresc să premiem, din nou, cuplurile cu longevitate în căsnicie și, de ce nu, să diversificăm programul manifestării”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Totești.

spectacol

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte