La Răchitova continuă proiectele începute anul trecut

Deşi 2014 a început de puţin timp, în comuna din Ţara Haţegului s-au făcut deja primele demersuri în vederea derulării, pe mai departe, a investiţiilor începute

 

 

primar-rachitova

 

În comuna hunedoreană Răchitova, ca şi în alte aşezări rurale hunedorene, în ultima perioadsă s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene.

 

Modernizarea primăriei

 

În urma demersurilor făcute de reprezentanţii administraţiei publice locale din această pitorească aşezare situată în Ţara Haţegului, primele rezultate în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene nerambursabile au şi apărut, încă din a nii ttecuţi. În prezent, ăn comună se continuă derularea unui astfel de proiect, a cărui implementare a început de anul trecut. „Chiar din primele zilele anului în curs am început să ne mişcăm, pentru a trece cât mai repede la realizarea proiectului respectiv, semnând deja unj act important. Este vorba despre notificarea în vederii semnării contractului pe proiectul care vizează modernizarea sediului primăriei, acesta se va realiza prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor”, din care face parte şi localitatea noastră”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Modernizarea reţelei de infrastructură

 

Bineînţeles că şi în Răchitova se doreşte creşterea gradului de confort al locuitorilor din comună. În acest sens, reprezentanţii administraţiei publice de aici au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte implementarea unui proiect ce vizează dezvoltarea reţelei de infrastructură din localitatea pe care o administrează. „A avut loc vizita în teren a celor de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Bucureşti pentru realizarea unei modificări din studiul de fezabilitate al proiectului depus. A fost vorba despre relocarea unei staţii de pompare, iar acordul a fost dat. În aceste zile aşteptăm să primim, din partea APDRP, avizul care să ne permită să dăm ordinul de începere al lucrărilor. Proiectul la care fac referire este unul integrat, depus pe măsura 322, şi prevede introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălioara, modernizarea căminelor culturale din Răchitova şi Ciula Mică şi realizarea unui centru „After School”, tot în localitatea de reşedinţă”, a mai spus primarul din Răchitova.

 

Gânduri de viitor

 

Cum este şi firesc, fiecare dintre noi, la început de an, îşi face unele planuri de viitor. Aşa a făcut şi primarul din Răchitova. „Normal că ne dorim să facem cât mai multe lucruri bune pentru comună. În primul rând vreau să finalizăm proiectele începute. În acest sens, în prima şedinţă de Consiliu Local va fi supus spre aprobare bugetul, care este relativ similar cu cel de anul trecut, lucru ce ne dă speranţe că vom reuşi să ducem lucrurile începute la bun sfârşit. Veau să-i lşiniştesc şi pe miocrobişti şi să-i anunţ că nu renunţăm la câştigarea seriei din Liga a V-a de fotbal Hunedoara din care facem parte, aşa cum am făcut şi anul trecut. Am pornit mai greu, dar acum suntem la trei puncte de lider, iar primele două clasate vin să joace la noi, aşa că şanse sunt”, a mai afirmat Eugen Dorel Băiconi, care este şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Sportive „Cetate” Răchitova.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spere o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara