La Răchitova continuă proiectele începute anul trecut

Deşi 2014 a început de puţin timp, în comuna din Ţara Haţegului s-au făcut deja primele demersuri în vederea derulării, pe mai departe, a investiţiilor începute

 

 

primar-rachitova

 

În comuna hunedoreană Răchitova, ca şi în alte aşezări rurale hunedorene, în ultima perioadsă s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene.

 

Modernizarea primăriei

 

În urma demersurilor făcute de reprezentanţii administraţiei publice locale din această pitorească aşezare situată în Ţara Haţegului, primele rezultate în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene nerambursabile au şi apărut, încă din a nii ttecuţi. În prezent, ăn comună se continuă derularea unui astfel de proiect, a cărui implementare a început de anul trecut. „Chiar din primele zilele anului în curs am început să ne mişcăm, pentru a trece cât mai repede la realizarea proiectului respectiv, semnând deja unj act important. Este vorba despre notificarea în vederii semnării contractului pe proiectul care vizează modernizarea sediului primăriei, acesta se va realiza prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor”, din care face parte şi localitatea noastră”, a declarat Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei Răchitova.

Modernizarea reţelei de infrastructură

 

Bineînţeles că şi în Răchitova se doreşte creşterea gradului de confort al locuitorilor din comună. În acest sens, reprezentanţii administraţiei publice de aici au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte implementarea unui proiect ce vizează dezvoltarea reţelei de infrastructură din localitatea pe care o administrează. „A avut loc vizita în teren a celor de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Bucureşti pentru realizarea unei modificări din studiul de fezabilitate al proiectului depus. A fost vorba despre relocarea unei staţii de pompare, iar acordul a fost dat. În aceste zile aşteptăm să primim, din partea APDRP, avizul care să ne permită să dăm ordinul de începere al lucrărilor. Proiectul la care fac referire este unul integrat, depus pe măsura 322, şi prevede introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălioara, modernizarea căminelor culturale din Răchitova şi Ciula Mică şi realizarea unui centru „After School”, tot în localitatea de reşedinţă”, a mai spus primarul din Răchitova.

 

Gânduri de viitor

 

Cum este şi firesc, fiecare dintre noi, la început de an, îşi face unele planuri de viitor. Aşa a făcut şi primarul din Răchitova. „Normal că ne dorim să facem cât mai multe lucruri bune pentru comună. În primul rând vreau să finalizăm proiectele începute. În acest sens, în prima şedinţă de Consiliu Local va fi supus spre aprobare bugetul, care este relativ similar cu cel de anul trecut, lucru ce ne dă speranţe că vom reuşi să ducem lucrurile începute la bun sfârşit. Veau să-i lşiniştesc şi pe miocrobişti şi să-i anunţ că nu renunţăm la câştigarea seriei din Liga a V-a de fotbal Hunedoara din care facem parte, aşa cum am făcut şi anul trecut. Am pornit mai greu, dar acum suntem la trei puncte de lider, iar primele două clasate vin să joace la noi, aşa că şanse sunt”, a mai afirmat Eugen Dorel Băiconi, care este şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Sportive „Cetate” Răchitova.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani