La Răchitova continuă investiţiile şi la sfârşit de an

Lucrările la reţeaua de apă şi canalizare sunt în grafic, iar la cele de la modernizarea primăriei au fost depuse, în această săptămână, ultimele acte necesare

Accesarea de fonduri europene, mai ales în această perioadă de criză, reprezintă o prioritate pentru mulţi dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din aşezările rurale ale judeţului Hunedoara.

Merge bine

Una dintre comunele din judeţul nostru în care au fost atrase fonduri europene importante este şi Răchitova. “Noi derulăm un proiect integrat, depus pe măsura 322, cea intitulată “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, care beneficiază de finanţare europeană. Este un proiect complex, pe mai multe paliere, care are în alcătuirea sa şi componenta socială, pentru a fi valid. În ceea ce priveşte investiţia în reţele de apă şi canalizare, pot spune că introducerea conductelor s-a realizat în toate cele patru sate prevăzute în proiect, respectiv Boiţa, Vălioara, Ciula Mică și Ciula Mare. Lucrările merg conform graficelor de execuție, și s-au finalizat și cele de la amenajarea celui de-al doilea puț de alimentare cu apă. Mai urmează amenajarea staţiei de epurare şi racordările individuale, care vor fi făcute anul viitor. În cadrul proiectului integrat, așa cum arătam și mai sus, este cuprinsă și componenta socială. Astfel, aceasta cuprinde lucrările de extindere şi modernizare a căminelor culturale din satele Ciula Mică şi Răchitova, operațiunile fiind începute. De asemenea, această investiţie cu fonduri de la Uniunea Europeană mai cuprinde şi implementarea unui program After School, în Răchitova. Totodată, noi am mai depus un proiect, tot pe fonduri europene, care a fost și aprobat, în valoare de 45.000 de euro, obţinut prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Haţegului– Ţinutul Pădurenilor”, din care face parte şi comuna noastră. Acest proiect vizează modernizarea sediului primăriei şi cuprinde înlocuirea acoperişului, montare de tâmplărie PVC la toate uşile şi ferestrele instituţiei, modernizarea interiorului, izolarea exterioară a clădirii şi montarea unei centrale termice pe lemne. În această săptămână am depus ultimele acte necesare şi suntem în grafic şi cu acest proiect”, a declarant Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei hunedorene Răchitova.

rachitova-primar

Invincibilii

Un alt motiv de bucurie pentru primarul din Răchitova esate şi evoluţia echipei locale de fotbal. “Cetate Răchitova evoluează, pentru al cincilea sezon, în Liga a V-a de fotbal Hunedoara. Am ocupat, în ordine, locurile trei, doi şi unu, iar sezonul trecut am ratat, de puţin, clasarea pe podium. Practic, înaintea ultimei etape erau patru echipe cu şanse de a termina pe primul loc şi, spre ghinionul nostru, am terminat pe locul patru. În acest sezon, însă, vrem să recâştigăm titlul şi suntem pe drumul cel bun, în turul de campionat neavând nicio înfrângere. Vreau să îi felicit pe jucători şi conducerea tehnică pentru acest parcurs şi sper că vor continua tot aşa şi anul viitor. De asemenea, profit de această ocazie pentru a ura tuturor “La mulţi ani” şi sărbători fericite”, a conchis Eugen Dorel Băiconi, primarul din Răchitova.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!