La Răchitova continuă investiţiile şi la sfârşit de an

Lucrările la reţeaua de apă şi canalizare sunt în grafic, iar la cele de la modernizarea primăriei au fost depuse, în această săptămână, ultimele acte necesare

Accesarea de fonduri europene, mai ales în această perioadă de criză, reprezintă o prioritate pentru mulţi dintre reprezentanţii administraţiilor publice locale din aşezările rurale ale judeţului Hunedoara.

Merge bine

Una dintre comunele din judeţul nostru în care au fost atrase fonduri europene importante este şi Răchitova. “Noi derulăm un proiect integrat, depus pe măsura 322, cea intitulată “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, care beneficiază de finanţare europeană. Este un proiect complex, pe mai multe paliere, care are în alcătuirea sa şi componenta socială, pentru a fi valid. În ceea ce priveşte investiţia în reţele de apă şi canalizare, pot spune că introducerea conductelor s-a realizat în toate cele patru sate prevăzute în proiect, respectiv Boiţa, Vălioara, Ciula Mică și Ciula Mare. Lucrările merg conform graficelor de execuție, și s-au finalizat și cele de la amenajarea celui de-al doilea puț de alimentare cu apă. Mai urmează amenajarea staţiei de epurare şi racordările individuale, care vor fi făcute anul viitor. În cadrul proiectului integrat, așa cum arătam și mai sus, este cuprinsă și componenta socială. Astfel, aceasta cuprinde lucrările de extindere şi modernizare a căminelor culturale din satele Ciula Mică şi Răchitova, operațiunile fiind începute. De asemenea, această investiţie cu fonduri de la Uniunea Europeană mai cuprinde şi implementarea unui program After School, în Răchitova. Totodată, noi am mai depus un proiect, tot pe fonduri europene, care a fost și aprobat, în valoare de 45.000 de euro, obţinut prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Haţegului– Ţinutul Pădurenilor”, din care face parte şi comuna noastră. Acest proiect vizează modernizarea sediului primăriei şi cuprinde înlocuirea acoperişului, montare de tâmplărie PVC la toate uşile şi ferestrele instituţiei, modernizarea interiorului, izolarea exterioară a clădirii şi montarea unei centrale termice pe lemne. În această săptămână am depus ultimele acte necesare şi suntem în grafic şi cu acest proiect”, a declarant Eugen Dorel Băiconi, primarul comunei hunedorene Răchitova.

rachitova-primar

Invincibilii

Un alt motiv de bucurie pentru primarul din Răchitova esate şi evoluţia echipei locale de fotbal. “Cetate Răchitova evoluează, pentru al cincilea sezon, în Liga a V-a de fotbal Hunedoara. Am ocupat, în ordine, locurile trei, doi şi unu, iar sezonul trecut am ratat, de puţin, clasarea pe podium. Practic, înaintea ultimei etape erau patru echipe cu şanse de a termina pe primul loc şi, spre ghinionul nostru, am terminat pe locul patru. În acest sezon, însă, vrem să recâştigăm titlul şi suntem pe drumul cel bun, în turul de campionat neavând nicio înfrângere. Vreau să îi felicit pe jucători şi conducerea tehnică pentru acest parcurs şi sper că vor continua tot aşa şi anul viitor. De asemenea, profit de această ocazie pentru a ura tuturor “La mulţi ani” şi sărbători fericite”, a conchis Eugen Dorel Băiconi, primarul din Răchitova.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției