Iunie, lună importantă pentru administraţia publică din Sântămăria Orlea

67

În comuna din Ţara Haţegului sunt în derulare mai multe proiecte, care vizează dezvoltarea şi promovarea localităţii

Ţara Haţegului este, fără îndoială, unul dintre principalii poli turistici ai judeţului Hunedoara. Practic, toate localităţile din zonă au, pe suprafaţa lor, o sumedenie de obiective istorice, extrem de atrăgătoare pentru numeroşii vizitatori ai acestui ţinut din judeţul nostru, la care se adaugă şi peisajul mirific al Ţării Haţegului.

Dinozaurii, la loc de cinste

Acest lucru nu face decât să impulsioneze activitatea administraţiilor publice locale din aşezăriule rurale ale zonei, iar comuna Sântămăria Orlea nu face excepţie. Comuna adfăposteşte mai jmulte obiective istorice, precum biserrica reformată şi castelul medieval din Sântămăria Orlea, dar şi situl din Sânpetru, loc în care s-au descoperit fosile de dinozauri pitici, unice în lume. “La Sânpetru funcţionează  “Casa dinozaurilor pitici” şi un punct local de informare turistică. Pentru promovarea zonei, suntem parteneri într-un proiect, numit “Voluntari pentru Geoparc”, un traseu rezervat alpiniştilor plecând din satul aparţinător Subcetate. De asemenea, s-a depus, prin Grupul de Acţiune Locală Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, din care face parte şi comuna noastră,  un proiect, intitulat “Promovarea turistică a Văii Dinozaurilor”, titlul acestuia spunând totul, pe un traseu care face legătura între localitatea de reşedinţă şi satul Sânpetru. Respectivul proiect ca primit o finanţare europeană de 10.000 de euro, pe lângă marcarea traseului urmând a reabilita şi faţadele bisericilor din cele două sate”, a declarat Dumitru Ioan Oprean, primarul comunei Sântămăria Orlea.

primar smo medalion

Lucrări pe perioada vacanţei

Chiar dacă vacanţa de vară bate la uşă, edilii din Sântămăria Orlea nu se vor odihni în lunile viitoare. Pe lângă cele prezentate mai sus, în comună se mai derulează şi alte proiecte. “Se află în plină derulare proiectul vizând modernizarea căminului cultural din Sântămăria Orlea, tot cu finanţare europeană, în valoare de 60.000 de euro, existând toate premisele ca lucrările să fie încheiate în luna septembrie. De asemenea, odată cu începerea vacanţei şcolare, vor debuta lucrările la bazei sportive de lângă şcoala din centrul de comună. Şi acest proiect are finanţare europeană, valoarea acestuia fiind de 45.000 de euro. De asemenea, şi acest obiectiv va fi finalizat în luna septembrie, până la reînceperea anului şcolar, noi nedorind, prin aceste lucrări, să deranjăm activitatea didactică. Principalii beneficiari ai acestei baze vor locuitorii comunei, inclusive fotbaliştii de la AS Sântămăria Orlea, de la care aşteptăm, sezonul viitor, o comportare mai bună decât cea din actualul campionat al Ligii a V-a Hunedoara. Bineînţeles că şi elevii vor folosi această bază sportivă, dar pentru ei am o menţiune special de făcut. Astfel, şi cu această ocazie, îi felicit pe elevii de la şcoala din satul de reşedinţă pentru foarte buna performanţă obţinută la sfârşitul lunii trecute, în cadrul concursului “Prietenii pompierilor“, când s-au clasat pe podiumul de premiere, prin rezultatul obţinut promovând, şi ei, localitatea noastră”, a mai spus Dumitru Ioan Oprean, primarul comunei hunedorene Sântămăria Orlea.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.