Investiţii utile la Hărău

Primarul comunei, Ioan Dorin Jibetean, face o trecere în vedere a realizărilor din primele nouă luni ale anului în curs

Au trecut, iată, primele trei trimestre ale lui 2014, şi se poate face un bilanţ al activităţilor depuse în acest timp.

harau primar

Ce a fost…

Printre cei care fac un astfel de bilanţ este şi primarul comunei Hărău, Ioan Dorin Jibetean. “În aceste nouă luni am executat câteva lucrări importante pentru comunitatea locală. Astfel, a fost finalizată execuţia branşamentelor la reţeaua de apă a  satelor comunei Hărău, în prezent numărul acestora apropiindu-se de 1.000, acestea fiind realizate cu finanţare de la bugetul local. Ultimul tronson, care a cuprins extinderea reţelei cu 900 de metri şi un număr de 24 branşamente de apă, a fost finalizat în cursul lunii august. În cadrul lucrării de branşare a locuinţelor a fost cuprins şi blocul din satul Chimindia, unde s-au montat contoare şi a fost adusă reţeaua de apă în casa scării, până la uşa fiecărui apartament, urmând ca proprietarii să se racordeze individual. De asemenea, în cursul primăverii am deschis un drum de acces auto la Biserica Ortodoxă veche din Chimindia, care a rămas izolată şi a avut de suferit în ultimii ani din cauza degradării acoperişului, noi căutând soluţii de finanţare pentru rezolvarea acestei probleme. În satul Banpotoc am realizat lucrările de decolmatare la “Valea Mică”, operaţiuni care nu au mai fost făcute de peste 20 de ani. În satul Bârsău se zideşte noua Biserică Ortodoxă, cu un sprijin economic important din partea primăriei, la propunerea mea şi cu acordul Consiliului Local al comunei Hărău. O altă lucrare importantă în Bârsău a fost decolmatarea şi curăţarea Văii Certejului. În localitatea de reşedinţă au fost finalizate lucrările la baza sportivă a comunei, care a fost inaugurată şi dată în folosinţă în 29 iunie anul curent. Totodată, a fost modernizat sistemul de iluminat public în Hărău şi Chimindia, unde s-au făcut extinderi de reţea şi au fost montate becuri pe toţi stâlpii de energie electrică, lucrarea fiind executată până în prezent şi într-o parte a satului Banpotoc,  urmând ca diferenţa rămasă de aici şi în întreg satul Bârsău să fie reabilitate integral în prima parte a anului 2015“, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei hunedorene Hărău.

harau teren

…şi ce urmează

Normal că şi în această frumoasă aşezare de pe Valea Mureşului se fac planuri de investiţii viitoare. “Urmează ca în perioada imediat următoare să executăm şi alte lucrări, una dintre acestea fiind modernizarea unei porţiuni din drumul comunal 129C din Chimindia. Pentru acest an ne mai propunem montarea unui sistem de supraveghere video în toate satele, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, continuarea amenajării parcului din Hărău, lucrări la drumurile interioare şi la cele de exploataţie agricolă, reparaţii capital la şcoala din central de comună, care va fi finalizată în cursul anului viitor, precum şi amplasarea de semne şi de indicatoare de circulaţie. Cu excepţia modernizării drumului comunal 129C, pentru care am obţinut finanţare europeană, celelalte investiţii si lucrări de reparaţii au fost şi vor fi executate prin folosirea cât mai performantă a resurselor modeste, de altfel, ale bugetului comunei noastre. Şi, bineînţeles, pentru anul viitor avem în plan realizarea şi a altor investiţii”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

harau

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă