Investiţii utile la Hărău

Primarul comunei, Ioan Dorin Jibetean, face o trecere în vedere a realizărilor din primele nouă luni ale anului în curs

Au trecut, iată, primele trei trimestre ale lui 2014, şi se poate face un bilanţ al activităţilor depuse în acest timp.

harau primar

Ce a fost…

Printre cei care fac un astfel de bilanţ este şi primarul comunei Hărău, Ioan Dorin Jibetean. “În aceste nouă luni am executat câteva lucrări importante pentru comunitatea locală. Astfel, a fost finalizată execuţia branşamentelor la reţeaua de apă a  satelor comunei Hărău, în prezent numărul acestora apropiindu-se de 1.000, acestea fiind realizate cu finanţare de la bugetul local. Ultimul tronson, care a cuprins extinderea reţelei cu 900 de metri şi un număr de 24 branşamente de apă, a fost finalizat în cursul lunii august. În cadrul lucrării de branşare a locuinţelor a fost cuprins şi blocul din satul Chimindia, unde s-au montat contoare şi a fost adusă reţeaua de apă în casa scării, până la uşa fiecărui apartament, urmând ca proprietarii să se racordeze individual. De asemenea, în cursul primăverii am deschis un drum de acces auto la Biserica Ortodoxă veche din Chimindia, care a rămas izolată şi a avut de suferit în ultimii ani din cauza degradării acoperişului, noi căutând soluţii de finanţare pentru rezolvarea acestei probleme. În satul Banpotoc am realizat lucrările de decolmatare la “Valea Mică”, operaţiuni care nu au mai fost făcute de peste 20 de ani. În satul Bârsău se zideşte noua Biserică Ortodoxă, cu un sprijin economic important din partea primăriei, la propunerea mea şi cu acordul Consiliului Local al comunei Hărău. O altă lucrare importantă în Bârsău a fost decolmatarea şi curăţarea Văii Certejului. În localitatea de reşedinţă au fost finalizate lucrările la baza sportivă a comunei, care a fost inaugurată şi dată în folosinţă în 29 iunie anul curent. Totodată, a fost modernizat sistemul de iluminat public în Hărău şi Chimindia, unde s-au făcut extinderi de reţea şi au fost montate becuri pe toţi stâlpii de energie electrică, lucrarea fiind executată până în prezent şi într-o parte a satului Banpotoc,  urmând ca diferenţa rămasă de aici şi în întreg satul Bârsău să fie reabilitate integral în prima parte a anului 2015“, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei hunedorene Hărău.

harau teren

…şi ce urmează

Normal că şi în această frumoasă aşezare de pe Valea Mureşului se fac planuri de investiţii viitoare. “Urmează ca în perioada imediat următoare să executăm şi alte lucrări, una dintre acestea fiind modernizarea unei porţiuni din drumul comunal 129C din Chimindia. Pentru acest an ne mai propunem montarea unui sistem de supraveghere video în toate satele, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, continuarea amenajării parcului din Hărău, lucrări la drumurile interioare şi la cele de exploataţie agricolă, reparaţii capital la şcoala din central de comună, care va fi finalizată în cursul anului viitor, precum şi amplasarea de semne şi de indicatoare de circulaţie. Cu excepţia modernizării drumului comunal 129C, pentru care am obţinut finanţare europeană, celelalte investiţii si lucrări de reparaţii au fost şi vor fi executate prin folosirea cât mai performantă a resurselor modeste, de altfel, ale bugetului comunei noastre. Şi, bineînţeles, pentru anul viitor avem în plan realizarea şi a altor investiţii”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

harau

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României