Investiţii utile la Hărău

Primarul comunei, Ioan Dorin Jibetean, face o trecere în vedere a realizărilor din primele nouă luni ale anului în curs

Au trecut, iată, primele trei trimestre ale lui 2014, şi se poate face un bilanţ al activităţilor depuse în acest timp.

harau primar

Ce a fost…

Printre cei care fac un astfel de bilanţ este şi primarul comunei Hărău, Ioan Dorin Jibetean. “În aceste nouă luni am executat câteva lucrări importante pentru comunitatea locală. Astfel, a fost finalizată execuţia branşamentelor la reţeaua de apă a  satelor comunei Hărău, în prezent numărul acestora apropiindu-se de 1.000, acestea fiind realizate cu finanţare de la bugetul local. Ultimul tronson, care a cuprins extinderea reţelei cu 900 de metri şi un număr de 24 branşamente de apă, a fost finalizat în cursul lunii august. În cadrul lucrării de branşare a locuinţelor a fost cuprins şi blocul din satul Chimindia, unde s-au montat contoare şi a fost adusă reţeaua de apă în casa scării, până la uşa fiecărui apartament, urmând ca proprietarii să se racordeze individual. De asemenea, în cursul primăverii am deschis un drum de acces auto la Biserica Ortodoxă veche din Chimindia, care a rămas izolată şi a avut de suferit în ultimii ani din cauza degradării acoperişului, noi căutând soluţii de finanţare pentru rezolvarea acestei probleme. În satul Banpotoc am realizat lucrările de decolmatare la “Valea Mică”, operaţiuni care nu au mai fost făcute de peste 20 de ani. În satul Bârsău se zideşte noua Biserică Ortodoxă, cu un sprijin economic important din partea primăriei, la propunerea mea şi cu acordul Consiliului Local al comunei Hărău. O altă lucrare importantă în Bârsău a fost decolmatarea şi curăţarea Văii Certejului. În localitatea de reşedinţă au fost finalizate lucrările la baza sportivă a comunei, care a fost inaugurată şi dată în folosinţă în 29 iunie anul curent. Totodată, a fost modernizat sistemul de iluminat public în Hărău şi Chimindia, unde s-au făcut extinderi de reţea şi au fost montate becuri pe toţi stâlpii de energie electrică, lucrarea fiind executată până în prezent şi într-o parte a satului Banpotoc,  urmând ca diferenţa rămasă de aici şi în întreg satul Bârsău să fie reabilitate integral în prima parte a anului 2015“, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei hunedorene Hărău.

harau teren

…şi ce urmează

Normal că şi în această frumoasă aşezare de pe Valea Mureşului se fac planuri de investiţii viitoare. “Urmează ca în perioada imediat următoare să executăm şi alte lucrări, una dintre acestea fiind modernizarea unei porţiuni din drumul comunal 129C din Chimindia. Pentru acest an ne mai propunem montarea unui sistem de supraveghere video în toate satele, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, continuarea amenajării parcului din Hărău, lucrări la drumurile interioare şi la cele de exploataţie agricolă, reparaţii capital la şcoala din central de comună, care va fi finalizată în cursul anului viitor, precum şi amplasarea de semne şi de indicatoare de circulaţie. Cu excepţia modernizării drumului comunal 129C, pentru care am obţinut finanţare europeană, celelalte investiţii si lucrări de reparaţii au fost şi vor fi executate prin folosirea cât mai performantă a resurselor modeste, de altfel, ale bugetului comunei noastre. Şi, bineînţeles, pentru anul viitor avem în plan realizarea şi a altor investiţii”, a mai spus Ioan Dorin Jibetean, primarul din Hărău.

harau

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție