Investiții în comuna Crișcior

În localitatea zărăndeană se derulează mai multe proiecte de dezvoltare

Fondurile europene, mai ales pe această perioadă de criză ce pare a nu se mai termina vreodată, reprezintă una dintre puținele modalități prin care așezările rurale pot accesa fonduri în vederea modernizării și dezvoltării lor.

MAIN-16-primar-criscior

Achiziții utile

Nici comunele din județul Hunedoara, în marea lor majoritate, nu fac excepție de la acest principiu. O veritabilă campioană în ce privește atragerea fondurilor europene este comuna Crișcior, din Țara Zarandului. “Pot spune că, în ultima perioadă, de un și jumătate, am reușit să atragem în comună fonduri europene importante, în valoare de circa trei milioane de euro, pe diferite axe. Așa cum se știe, am inplementat un proiect integrat, pe măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Prin acest proiect am reușit să asfaltăm 15 kilometri de drumuri interioare, a fost înființat un Centru After School și s-a dotat, cu materiale specifice, căminul cultural din Zdrapți. Legat de acest cămin, după dotarea lui, am accesat un alt proiect cu finanțare europeană, de această dată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, din care face parte și comuna noastră, în valoare de 100.000 de euro, pentru modernizarea clădirii și sperăm ca această investiție să se finalizeze în cel mai scurt timp posibil, poate chiar până la finele anului în curs. În plus, tot prin GAL Țara Zarandului s-au achiziționat și două utilaje multifuncționale, valoarea lor fiind de 200.000 de euro. Acestea ne sunt extrem de utile pe perioada întregului an, în sezonul cald folosindu-le, de exemplu, la toaletarea spațiilor verzi, iar acum, iarna, suntem pregătiți să intervenim la deszăpezirea drumurilor, când va ninge. Și să nu uităm de deschiderea Centrului de Informare Turistică din Gurabarza, pe măsura 313, a cărui valoare a fost de 200.000 de euro”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Cu gândul la viitor

Și, chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Crișcior au și câteva proiecte de viitor foarte apropiat. “Sunt convins că vom simți la plata consumului la căldură eficiența noii centrale termice de la Grupul Școlar “Crișan” din localitate. De asemenea, trotuarele din comună, reabilitate cu cea a rămas de la asfaltarea drumurilor din proiectul integrat, cresc gradul de confort al locuitorilor, iar acțiunea de modernizare a acestora va continua și în viitor. Noi sperăm să modernizăm, cât de curînd, și drumul Gurabarza – Ruda Brad, și mai avem și alte planuri. Până atunci, însă, doresc tuturor sărbători fericite și la mulți ani”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crișcior.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”