Investiții în comuna Crișcior

În localitatea zărăndeană se derulează mai multe proiecte de dezvoltare

Fondurile europene, mai ales pe această perioadă de criză ce pare a nu se mai termina vreodată, reprezintă una dintre puținele modalități prin care așezările rurale pot accesa fonduri în vederea modernizării și dezvoltării lor.

MAIN-16-primar-criscior

Achiziții utile

Nici comunele din județul Hunedoara, în marea lor majoritate, nu fac excepție de la acest principiu. O veritabilă campioană în ce privește atragerea fondurilor europene este comuna Crișcior, din Țara Zarandului. “Pot spune că, în ultima perioadă, de un și jumătate, am reușit să atragem în comună fonduri europene importante, în valoare de circa trei milioane de euro, pe diferite axe. Așa cum se știe, am inplementat un proiect integrat, pe măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Prin acest proiect am reușit să asfaltăm 15 kilometri de drumuri interioare, a fost înființat un Centru After School și s-a dotat, cu materiale specifice, căminul cultural din Zdrapți. Legat de acest cămin, după dotarea lui, am accesat un alt proiect cu finanțare europeană, de această dată prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului, din care face parte și comuna noastră, în valoare de 100.000 de euro, pentru modernizarea clădirii și sperăm ca această investiție să se finalizeze în cel mai scurt timp posibil, poate chiar până la finele anului în curs. În plus, tot prin GAL Țara Zarandului s-au achiziționat și două utilaje multifuncționale, valoarea lor fiind de 200.000 de euro. Acestea ne sunt extrem de utile pe perioada întregului an, în sezonul cald folosindu-le, de exemplu, la toaletarea spațiilor verzi, iar acum, iarna, suntem pregătiți să intervenim la deszăpezirea drumurilor, când va ninge. Și să nu uităm de deschiderea Centrului de Informare Turistică din Gurabarza, pe măsura 313, a cărui valoare a fost de 200.000 de euro”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Cu gândul la viitor

Și, chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape, reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Crișcior au și câteva proiecte de viitor foarte apropiat. “Sunt convins că vom simți la plata consumului la căldură eficiența noii centrale termice de la Grupul Școlar “Crișan” din localitate. De asemenea, trotuarele din comună, reabilitate cu cea a rămas de la asfaltarea drumurilor din proiectul integrat, cresc gradul de confort al locuitorilor, iar acțiunea de modernizare a acestora va continua și în viitor. Noi sperăm să modernizăm, cât de curînd, și drumul Gurabarza – Ruda Brad, și mai avem și alte planuri. Până atunci, însă, doresc tuturor sărbători fericite și la mulți ani”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul din Crișcior.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic