În urma anchetelor DNA. Primăria Luncoiu de Jos nu se mai bazează pe proiectele depuse la CNI

Fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu este cercetată în mai multe dosare

luncoi vale reincadrata

Inevitabil, scandalurile de la nivel înalt au efecte şi în teritoriu. De multe ori aceste efecte au consecinţe neplăcute pentru unele terţe persoane, fie ele fizice sau juridice.

Pe fonduri proprii

Un astfel de exemplu este şi cel al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), instituţie a cărei fostă şefă, Ana Maria Topoliceanu, este cercetată în mai multe dosare, alături de prietena ei, Elena Udrea. Prin CNI se derulau, în întreaga ţară, mai multe programe de dezvoltare în zonele rurale, acestea având o durată variabilă. În plus, în unele cazuri, alocările de fonduri se făceau, mai pe faţă, mai pe şest, pe crtiterii nu tocmai ortodoxe, de foarte multe ori primând apartetenţa politică a primarilor la un partid sau altul. Şi, cum la CNI situaţia este destul de tulbure, unii primari au decis să depună eforturi pentru continuarea investiţiilor din fonduri proprii.

luncoi primar“La CNI am avut depuse, de mai mulţi ani, proiecte pentru modernizara căminelor cultural din comună. La Luncoiu de Jos am terminat lucrările, iar la Luncoiu de Sus se apropie de finalizare. În schimb, însă, din varii motive, nu ne-au fost allocate sumele cerute pentru modernizarea căminului cultural din Stejărel, deşi proiectul a fost declarat eligibil. În condiţiile actuale, având în vedere problemele apărute la CNI, am decis să facem această investiţie din fonduri proprii, mai ales că la instituţia de cultură din Stejărel nu s-a mai făcut nimic de zeci de ani”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei hunedorene Luncoiu de Jos.

Alte planuri de dezvoltare

luncoi primariaPentru anul în curs, reprezentanţii administraţiei publice locale din Luncoiu de Jos îşi mai propun să realizeze şi alte investiţii în comună. “Bugetul alocat pentru 2025 este unul similar cu cel de anul trecut. Nu pot spune că bugetul din 2014 a fost unul mare dar, spre deosebire de alţi colegi de-ai mei primari, nu am fost foarte afectaţi de noua calculare a alocărilor financiare. Pentru acest an ne-am propus să lucrăm, în special, la drumuri. În acest sens, am început deja măsurarea unor drumuri, pentru a le pietrui şi a amenaja rigole. În present suntem în căutarea unei surse de piatră, pentru ca lucrarea să înceapă din primăvară. Pentru alte drumuri din comună căutăm soluţii pentru ca acestea să fie acopertite cu mixture asfaltice uşoare. Totodată, avem speranţa că vor continua finanţările pe Ordonanţa de Urgenţă 28 pentru asfaltări de drumuri. Pe aceste fonduri noi am reuşit să asfaltăm cam doi kilometri de drumuri în satele Luncoiu de Jos şi Luncoiu de Sus. Acum aşteptăm alocarea de sume pentru continuarea investiţiei, mai fiind de asfaltat circa trei kilometric. De asemenea, am luat legătura cu cei de la Apele Române pentru continuarea lucrărilor de îndiguire la pârâul Luncoi, deoarece acesta mai iese din matcă şi produce pagube celor care locuiesc sau au terenuri în zonă”, a mai spus Călin Dorin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos. (Amarildo Szekely)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara