În 2014 administraţia din Toteşti a început lucrările la reţeaua de apă şi canalizare

În aşezarea din Ţara Haţegului, în decursul anului trecut, s-au derulat şi alte proiecte importante pentru comunitatea locală

În mod firesc, în fiecare localitate dintr-o ţară care este membră a Uniunii Europene cetăţenii au dorinţa de a avea condiţii de trai cât mai bune.

primar totesti (3) totesti

Europeni şi faptic, nu doar scriptic

Acest lucru este valabil şi pentru România, în general, şi pentru judeţele ţării, în particular. Printre judeţele în care s-au făcut progrese importante în acest sens, în special în zonele rurale, este şi Hunedoara. Iar o localitate rurală în care, anul trecut, lucrurile au început să o ia pe un făgaş bun este comuna Toteşti, o frumoasă aşezare din Ţara Haţegului. „În 2014, după peripeţii pe care nu le doresc nimănui, am reuşit să începem lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în regim centralizatr a comunei, precum şi pe cea de canalizare. Practic, mi-am respectat o promisiune electorală pe care am făcut-o concetăţenilor mei. Eu sunt primar al comunei din vara lui 2008. Imediat după ce am preluat funcţia, una dintre priorităţile mele, aşa cum promisesem şi în campania electorală, a fost introducerea reţelelor de apă şi canalizare în comună. România era, şi atunci, stat membru al Uniunii Europene, iar această dorinţă de creştere a gradului de confort era, şi este şi acum, una mai mult decât firească. Adică mi se pare normal să fim cetăţeni europeni nu doar scriptic, ci şi faptic”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei hunedorene Totești.

Alte realizări

În Toteşti, în 2014, s-au mai făcut şi alte lucruri importante pentru comunitatea locală. „În primăvară, chiar mai repede decât era prevăzut, am finalizat renovarea căminului cultural din Cârneşti. Legat de cămine culturale, pot să mai spun că au fost declarate eligibile, pe finanţări europene, proiectele privind dotarea celor din Cârneşti şi Toteşti. Totodată, au început şi lucrările de modernizare a stadionului şi de amenajare a unei baze sportive multifuncţionale, ambele fiind situate în Păclişa. De asemenea, tot anul trecut, am făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte proiectul de introducere a gazului metan în comună, pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor, mai ales că suntem ca şi lipiţi de oraşul Haţeg, având speranţe că lucrurile nu vor trena. Şi, fiind într-o zonă rurală, nu am putut neglija starea drumurilor de exploataţie agricolă din toate satele comunei, noi făcând mai multe lucrări de întreţinere pe acestea. În plus, am sprijinit şi bisericile. În acest sens, s-a lucrat la renovarea bisericii ortodoxe din Toteşti, lucrările urmând a continua şi în acest an, precum şi la casele parohiale de acelaşi rit din Reea şi Cârneşti, dar şi la lăcaşul de cult baptist din acest din urmă sat. Nu în ultimul rând doresc să reamintesc că am organizat o nouă ediţiei a zilelor comunei, concomitent cu târgul-expoziţie de animale, la acesta făcând, iarăşi, paşi importanţi, pentru omologarea rasei de ovine „ţurcană brează”, una care s-a adaptat foarte bine la condiţiile din Ţara Haţegului”, a mai spus Tiberiu Pasconi, primarul din Toteşti.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”