Iepuraşul vine cu un cadou frumos pentru administraţia din Densuş

În cursul lunii aprilie, în preajma Paştelui, în comuna din Ţara Haţegului va fi dat în folosinţă Centrul de Informare Turistică

primar densus

Turismul este, fără doar şi poate, principala axă de dezvoltare a judeţului Hunedoara. În acest sens, reprezentanţii administraţiilor publice locale din comunele hunedorene depun numeroase diligenţe.

Aproape de finalizare

Una dintre comunele unde se pune o mare bază pe dezvoltarea turismului este Densuşul. Frumoasa aşezare din Ţara Haţegului adăposteşte numeroase obiective turisatice, dintre acestea putând să amintim, succint, biserica de piatră cu hramul Sfântul Nicolae, Tăul fără fund sau muzeul din Peşteana. Administraţia locală, dar şi locuitorii comunei Densuş, vor primi un frumos cadou în preajma Paştelui. „În aceste zile am depus, la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Timişoara, documentaţia necesară cerută pentru acordarea primei tranşe de bani, proveniţi din fonduri europene, pentru Centrul de Informare Turistică din centrul de comună. Nu sunt probleme cu acest proiect, depus pe măsura 313, acest lucru fiind confirmat după vizita în teren efectuată de către reprezentanţii APDRP Timişoara. Construcţia, aflată în imediata apropiere a primăriei, este finalizată în proporţie de peste 90% şi, cu siguranţă, va fi inaugurată în preajma Sărbătorilor de Paşte, în luna aprilie. Avem deja şi cererea pentru depunerea actelor necesare în vederea acordării celei de-a doua tranşe de finaţare, prevăzută tot pentru luna aprilie. Pentru a primi şi această ultimă tranşă de fonduri europene, noi am îndeplinit toate condiţiile necesare, inclusiv aceea de a şcolariza cele două persoane ce vor lucra în Centru, noi având obligativitatea de a le angaja pe acestea până în luna aprilie, lucru care, cu siguranţă, se va şi întâmpla”, a declarat Traian Bugari, primarul comunei Densuş.

Alţi bani europeni

Administraţia publică locală din Densuş, pe lângă proiectul privind Centrul de Informare Turistică din localitatea de reşedinţă, au mai accesat şi alte fonduri europene. Prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor”, din care face parte şi comuna noastră, am reuşit să câştigăm un proiect, în valoare de 60.000 de euro, prin care vom achiziţiona un buldo-excavator, acest utilaj urmând a-l folosi la diferite acţiuni edilitar-gospodăreşti. Lucrurile merg buine şi în acest sens, noi depunând, tot în aceste zile, documentaţia necesară în vederea publicării, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a intenţiei noastre de a cumpăra acest utilaj”, a mai spus Traian Bugari, primarul din Densuş. Legat de lucrări edilitar-gospodăreşti, mai trebuie spus că, în zilele următoare, va demara, în Densuş, o amplă acţiune de curăţenie, la care vor participa persoanele beneficiare de ajutor social, cadrele didactice de la unităţile de învăţământ din comună şi angajaţii Primăriei. Astel de acţiuni se organizează periodic în comuna Densuş, localitatea având un aspect foarte îngrijit.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”