Iarna nu i-a prins nepregătiţi pe edilii din Hărău

39

Administraţia din aşezarea de pe Valea Mureşului a asigurat încălzirea instituţiilor publice care funcţionează pe raza comunei

Venirea iernii, în multe părţi ale României, îi ia, anual, prin surprindere pe unii reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, de parcă ţara noastră s-ar afla la tropice iar căderea zăpezii şi temperaturile sub limita îngheţului ar fi fenomene meteorologice extrem de rare, care apar, cel mult, o dată la un secol.

harau-2

Fără probleme

În judeţul Hunedoara, însă, astfel de probleme, cel puţin în ultimii ani, nu au fost întâlnite. Mai mult, reprezentanţii administraţiilor publice din judeţul nostru încep, conform proverbului că omul gospodar îşi ce iarna car şi vara sanie, încă din perioada călduroasă a fiecărui an pregătirile pentru sezonul rece, pentru a evita surprizele neplăcute ce pot fi cauzate de căderile masive de ninsoare ori de geruri puternice, fenomene ce pot apărea, în România, într-o perioadă de circa şase luni. Venirea iernii nu i-a prins pe picior greşit nici acum, în 2014, pe edilii unei frumoase aşezări hunedorene de pe Valea Mureşului, comuna Hărău. “Am asigurat, în timp util, asigurarea căldurii pentru instituţiile publice care funcţionează pe raza comunei noastre. De asemenea, acordăm ajutoarele pentru încălzire, conform legii, pentru cei cu câştiguri mici sau fără venituri şi înregistrăm ori întocmim, îmn funcţie de caz, dosarele în astfel de cazuri sociale. Legat de instituţiile publice care funcţionează în comuna noastră, doresc să menţionez că vom asigura fondurile necesare, conform angajamentelor luate, pentru lucrările de ridicare a noului lăcaş de cult ortodox din satul aparţinător Bârsău”, a declarat Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei hunedorene Hărău.

Bani pentru profesori

Şi chiar dacă suntem foarte aproape de sfârşitul anului în curs şi sărbătorile de iarnă bat la uşă, cum se spune, reprezentanţii administraţiei publice locale din Hărău continua lucrările de investiţii. “În curând vom finaliza modernizarea unei porţinui a drumului communal 127, care traversează satul Chimindia. De asemenea, la casele care se află în construcţie se realizează branşările individuale la reţeaua centralizată de alimentare cu apă şi sperăm, în continuare, că Ministerul Mediului va debloca fonduri pentru comuna noastră în ce priveşte canalizarea. Totodată, fac apel şi la cei care mai au de plătit taxe şi impozite pentru a se achita de aceste obligaţii fiscal, nu doar pentru a nu se împovăra cu penalităţi, ci şi pentru a contribui, prin achitarea dărilor, la creşterea bugetului local care, din păcate, este unul destul de redus. În ce priveşte bugetul, doresc să precizez că, în ciuda tuituror dificultăţilor financiare cu care ne confruntăm, suntem cu plata la zi a drepturilor salariale care se cuvin cadrelor didactice din comună, chiar dacă, la începutul anului, nu aveam asigurată decât două treimi din suma necesară. Doresc tuturor “La mulţi ani” şi sărbători fericite”, a conchis Ioan Dorin Jibetean, primarul comunei Hărău.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *