Educaţia şi cultura, la loc de cinste în Vălişoara

86

Administraţia publică locală din comuna de la intrarea în Ţara Zarandului acordă o atenţie deosebită acestor domenii de activitate

În ultima vreme, în comunele hunedorene se pune un accent deosebit pe sprijinirea activităţilor cultural- educative.

Bună colaborare între autorităţi şi şcoală

Comuna Vălişoara, poarta de intrare dinspre Deva în legendara Ţară a Zarandului, poate fi considerată campioană la acest capitol, administraţia publică locală de aici implicându-se serios în acest domeniu. “În ultima perioadă am sprijinit organizarea mai multor acţiuni cultural-educative, fiind alături de conducerea Şcolii Gimnaziale din Vălişoara. Bunăoară, pe 25 mai, de Ziua Eroilor, copii de la instituţia de învăţământ din Vălişoara, dar şi cei de la Şcoala Primară din satul aparţinător Dealu Mare, au prezentat un spectacol solemn, dedicat celor care şi-au jerfit viaţa pentru apărarea patriei. Cu această ocazie, aşa cum facem de mulţi ani încoace, s-a săvârşit slujba de pomenire a martirilor neamului şi ai aşezării noastre, după ce  au fost depuse coroane de flori, la obeliscul din localitatea de reşedinţă, declarat monument istoric, din partea Primăriei, Consiliului Local şi al Bisericii Ortodoxe din Vălişoara. Apoi acţiunile organizate în colaborare cu şcoala au continuat, în preajma datei de 1 Iunie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului. Cu această ocazie s-au organizat concursuri cu tematică diversă, din domeniul cultural-artistic, dar şi întreceri sportive, de biciclete şi de alergare, în care fetele şi băieţii s-au întrecut pe grupe separate, iar Primăria şi Consiliul Local al comunei Vălişoara au acordat diplomede participare şi dulciuri tuturor elevilor, precum şi medalii şi alte premii celor care au fost printre primii în întrecerile mai sus menţionate. Totodată, la sfârşitul anului şcolar, în urmă cu puţine zile, s-a organizat tradiţionala serbare, în cursul căreia au fost  premiaţi  elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, dar şi  cei care au participat la olimpiade şi alte acţiuni extracuriculare. Din aceste acţiuni organizate împreună reiese nu doar buna colaborare dintre administraţia publică locală şi conducerea şcolii, dar şi preocuparea noastră comună de a sprijini tineretul şi de a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a activităţii didactice în localitate”, a declarat Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălişoara.

valiosoara primar

Promovarea localităţii

De asemenea, edilii din Vălişoara fac acţiuni şi pentru promovarea localităţii. “Am reprezentat, alături de alţi trei concetăţeni de-ai mei, respectiv Raul Dimitri Rovinar, Mariana Cornelia Huh şi Dorel Huh, comuna noastră la cel de-al VI-lea Congres Naţional de Insigniografie, care s-a desfăşurat la Petroşani, între 27 şi 29 iunie, noi fiind membri ai Asociaţiei Colecţionarilor de Insigne din România, reuşind, prin această participare, să facem o bună propagandă localităţii noastre. De asemenea, tot în vederea promovării comunei, lucrăm, în aceste zile, la editarea unei broşuri, care va cuprinde lucrările şi obiectivele de investiţii realizate în comuna Vălişoara, în toate domeniile de activiate, în perioada 2008-2014, de când ocup funcţia de primar. Lansarea oficială a acesteia va avea loc cu ocazia ”Zilelor comunei Vălişoara”, manifestare ajunsă la cea de-a IX-a ediţie şi care se va desfăşura în perioada 9-10 august. Cu această ocazie se vor desfăşura mai multe evenimente, cum ar fi tradiţionalul meci de fotbal între tineri şi vârstnici, premierea cuplurilor cu 50 de ani de căsătorie sau concerte folclorice, invitat special fiind Liliana Laichici. Vă aşteptăm cu drag”, a lansat o invitaţie de nerefuzat Mircea Ion Rovinar, primarul comunei Vălişoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.