Drumurile rămân o prioritate pentru administrația din Blăjeni

148

În comuna zărăndeană se derulează au fost finalizate investiții în acest domeniu, sunt lucrări în derulare și există și proiecte de viitor

Situată în nord-estul județului nostru, înspre Alba, în Țara Moților, comuna Blăjeni este una dintre localitățile rurale hunedorene mici ca număr de locuitori, dar cu o întindere destul de mare.

Față nouă pentru intrarea în comună

Comuna Blăjeni, care este situată pe ambele maluri ale Crișului Alb, pe lângă așezarea de reședință omonimă, mai are în componență încă șapte sate, acestea fiind Blăjeni-Vulcan, Criș, Dragu-Brad, Groșuri, Plai, Reț, Sălătruc. Aceste sate, care se întind de o suprafață de 88 de kilometri pătrați, sunt așezări răsfirate, de munte, aidoma și altor localități rurale din Ținutul Zarandului. Una dintre preocupările principale ale administrației publice locale din Blăjeni este cea legată de întreținerea și modernizarea drumurilor care străbat comuna. „Din păcate, și noi ne confruntăm cu probleme financiare, lucru care împiedică realizarea unor proiecte, inclusiv cele legate de starea drumurilor. Din fericire, însă, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, instituție căreia îi mulțumim pentru ajutorul pe care ni-l acordă, am reușit să modernizăm porțiunea de drum de la intrarea în comună. Astfel, nu se mai străbate o parte din satul Mihăileni, care aparține de comuna învecinată Buceș, iar drumul către Bșăjeni a devenit și mai scurt cu câțiva kilometri. Știm cu toții că intrarea într-o localitate, ca și cea dintr-o casă, dealtfel, este ca o carte de vizită, și ne bucurăm că am reușit să îmbunătățim acest aspect”, a declarat Horia Flavius Jurca, primarul comunei hunedorene Blăjeni, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul de televiziune HUNEDOARA TV.

blajeni-6-primar

Noi legături rutiere cu județul Alba

În afară de drumul județean mai sus amintit, în comuna Blăjeni se derulează și alte acțiuni în ce privește modernizarea infrastructurii rutiere și, în plus, există și proiecte de viitor în acest domeniu. „În mod firesc, ne preocupă și starea drumurilor comunale, pe care le avem în administrare. Astfel, continuă lucrările la asfaltarea drumului către satul Reț și sper ca aceste operațiuni să se finalizeze într-un termen cât mai scurt. De asemenea, am întocmit și un studiu de fezabiltate pentru modernizarea unui drum care să facă legătura cu județul vecin Alba, fiind vorba despre cel din Blăjeni – Vulcan. Acest proiect este o dorință de-a mea și a colegilor din Consiliul Local, iar drumul va trece pe sub Muntele Vulcan, prin rezervația naturală, printr-un cadru deosebit. Pentru acest proiect urmează să identificăm sursa de finanțare, dar am speranța că acest lucru se va realiza cât mai curând. Pentru un viitor relativ mai îndepărtat, sper că vom putea moderniza și drumul către izvoarele Crișului Alb. Până atunci, însă, doresc tuturor multă sănătate, sărbători fericite și mulți ani fericiți”, a mai spus primarul din Blăjeni, Horia Flavius Jurca, în cadrul emisiunii mai sus menționate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *