Din propriul buget: La Băcia se investeşte în căminele culturale

 

Pe lângă acest aspect, reprezentanţii administraţiei publice locale din comună derulează şi alte proiecte

MAIN bacia iunie 11 (5)

Situată între două oraşe mici, Simeria şi Călan, dar şi foarte aproape de cele mai mari localităţi din judeţul nostru, Hunedoara şi Deva, comuna Băcia oferă condiţii de trai foarte apropiate de cele din mediul urban.

 

Din fonduri proprii

 

În prezent, în comună se derulează mai multe proiecte ce vizează dezvoltarea aşezării, din toate punctele de vedere. Astfel, chiar în cursul zilei de luni a început construirea unei capele în satul de reşedinţă. „Pe lângă această investiţie, avem şi alte proiecte în plină derulare. Bunăoară, în prezent se modernizează grupurile sociale de la căminul cultural din satul Băcia, iar parcul din faţa acestei instituţii se reamenajează. Legat de căminul cultural din Băcia doresc să mai precizez că pentru acesta mai există un proiect amplu de modernizare. La această oră se apropie de finalizare documentaţia tehnică, proiectul urmând a fi depus, pe măsura 322, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sargeţia, din care face parte şi comuna noastră. De asemenea, tot pe măsura 322, şi prin acelaşi GAL, va fi depus încă un proiect, care vizează, de această dată, amenajarea unui teren de sport multifuncţional, cu gazon sintetic, în satul aparţinător Tâmpa. Revenind la căminele culturale, precizez că pe data de 21 iunie va fi stabilit câştigătorul licitaţiei pentru executarea de reparaţii la instituţia de profil din Tâmpa. Această investiţie este în valoare de 1,1 milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul propriu, durata efectivă a lucrărilor fiind estimată la trei luni. Mai subliniez şi faptul că au fost finalizate şi proiectele începute de fosta administraţie a comunei. Astfel, a fost finalizată asfaltarea întregii reţele de drumuri interioare din comună şi a fost rezolvată problema presiunii de la reţeaua de apă. Acest lucru s-a făcut, pentru început, în satele Petreni şi Totia, prin racordarea acestor localităţi la conducta cu diametrul de 1.000 mm, urmând ca operaţiuni similare să se desfăşoare, în curând, şi în celelalte aşezări componente ale comunei noastre, respectiv Băcia şi Tâmpa. Finanţările pentru aceste investiţii au fost asigurate conform prevederilor Hotărârii de Guvern 577”, a declarat primarul comunei Băcia, Nicolae Panţa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”