Din propriul buget: La Băcia se investeşte în căminele culturale

 

Pe lângă acest aspect, reprezentanţii administraţiei publice locale din comună derulează şi alte proiecte

MAIN bacia iunie 11 (5)

Situată între două oraşe mici, Simeria şi Călan, dar şi foarte aproape de cele mai mari localităţi din judeţul nostru, Hunedoara şi Deva, comuna Băcia oferă condiţii de trai foarte apropiate de cele din mediul urban.

 

Din fonduri proprii

 

În prezent, în comună se derulează mai multe proiecte ce vizează dezvoltarea aşezării, din toate punctele de vedere. Astfel, chiar în cursul zilei de luni a început construirea unei capele în satul de reşedinţă. „Pe lângă această investiţie, avem şi alte proiecte în plină derulare. Bunăoară, în prezent se modernizează grupurile sociale de la căminul cultural din satul Băcia, iar parcul din faţa acestei instituţii se reamenajează. Legat de căminul cultural din Băcia doresc să mai precizez că pentru acesta mai există un proiect amplu de modernizare. La această oră se apropie de finalizare documentaţia tehnică, proiectul urmând a fi depus, pe măsura 322, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sargeţia, din care face parte şi comuna noastră. De asemenea, tot pe măsura 322, şi prin acelaşi GAL, va fi depus încă un proiect, care vizează, de această dată, amenajarea unui teren de sport multifuncţional, cu gazon sintetic, în satul aparţinător Tâmpa. Revenind la căminele culturale, precizez că pe data de 21 iunie va fi stabilit câştigătorul licitaţiei pentru executarea de reparaţii la instituţia de profil din Tâmpa. Această investiţie este în valoare de 1,1 milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul propriu, durata efectivă a lucrărilor fiind estimată la trei luni. Mai subliniez şi faptul că au fost finalizate şi proiectele începute de fosta administraţie a comunei. Astfel, a fost finalizată asfaltarea întregii reţele de drumuri interioare din comună şi a fost rezolvată problema presiunii de la reţeaua de apă. Acest lucru s-a făcut, pentru început, în satele Petreni şi Totia, prin racordarea acestor localităţi la conducta cu diametrul de 1.000 mm, urmând ca operaţiuni similare să se desfăşoare, în curând, şi în celelalte aşezări componente ale comunei noastre, respectiv Băcia şi Tâmpa. Finanţările pentru aceste investiţii au fost asigurate conform prevederilor Hotărârii de Guvern 577”, a declarat primarul comunei Băcia, Nicolae Panţa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru