Dezvoltarea rețelei de infrastructură, prioritară la Crișcior

 

Și în acest an, administrația din comuna zărăndeană pune un accent deosebit pe creșterea gradului de confort al locuitorilor prin diferite modernizări

primar-criscior

 

Administrația publică locală din comuna hunedoreană Crișcior este recunoscută pentru abilitatea cu care reușește să implementeze proiecte de dezvoltare a așezării, care sunt finanțate din fonduri europene sau guvernamentale.

Drumuri asfaltate

Și în acest an cei care diriguiesc destinele acestei pitorești localități din Țara Zarandului nu și-au uitat bunul obicei de a accesa fonduri externe și își propun să dezvolte, cu acești bani, rețeaua de infrastructură din comună. “O bună parte a drumurilor este reabilitată, și mi se pare normal acest lucru. Am încercat să explic cetățenilor că ponderea drumurilor neasfaltate, în timp, este din ce în ce mai mică, iar aceștia cunosc acest aspect. Cu siguranță că pe noul Plan Național pentru Dezvoltarea Rurală (PNDR) vom depune un nou proiect, pe care vă asigur, din experiența acumulată până acum în domeniul accesării de fonduri, îl vom și câștiga, iar comuna Crișcior se va putea mândri că va fi una dintre puținele localități rurale din țară ce va avea toate drumurile asfaltate. Rămân perserverent, alături de colegii mei, în ceea ce privește accesarea de finanțări europene sau guvernamentale și mă voi bate pentru orice leu pe care îl pot aduce în localitatea noastră, pentru dezvoltarea ei, inclusiv la capitolul drumuri, și mă bucur că și concetățenii mei au înțeles acest lucru, confirmarea celor spuse văzându-se la vot ”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Apă și canalizare

Din păcate, și în Crișcior, ca în mai multe localități rurale, nu doar din județul Hunedoara, ci din întreaga țară, sunt probleme cu rețele de alimentare cu apă și de canalizare. Primarul Ovidiu Ilie Furdui este conștient de acest lucru, dar rămâne optimist în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea acestei importante componente a rețelei de infrastructură din localitatea pe care o administrează. “Există o deficiență la aceste rețele, deși acolo unde am asfaltat străzile, am reușit, de această dată din fonduri proprii, să refacem canalizarea. Această rețea, pe Masterplanul de Mediu, va fi reabilitată, în toată comuna, în acest an, într-o proporție de 70%. Pe viitor, tot pe acest, va fi inclus, pentru modernizare, și satul Zdrapți, Aici o parte a așezării are apă curentă, dar canalizare nu există. Vreau ca fiecare cetățean al comunei Crișcior să beneficieze de aceste utilități, adică apă curentă în gospodărie și racordarea la rețeaua de canalizare. Repet, personal simt aprecierea concetățenilor mei pentru ceea ce fac, împreună cu echipa din Primărie, și am și o mare mulțumire sufletească pentru aceste realizări. Iar aceste stări te fac să încerci să faci mai mult pentru comunitatea din care faci parte, iar eu voi continua tot pe această linie ”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendii pe fosta platformă industrială a Hunedoarei. Fumul a acoperit municipiul         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate