Dezvoltarea rețelei de infrastructură, prioritară la Crișcior

 

Și în acest an, administrația din comuna zărăndeană pune un accent deosebit pe creșterea gradului de confort al locuitorilor prin diferite modernizări

primar-criscior

 

Administrația publică locală din comuna hunedoreană Crișcior este recunoscută pentru abilitatea cu care reușește să implementeze proiecte de dezvoltare a așezării, care sunt finanțate din fonduri europene sau guvernamentale.

Drumuri asfaltate

Și în acest an cei care diriguiesc destinele acestei pitorești localități din Țara Zarandului nu și-au uitat bunul obicei de a accesa fonduri externe și își propun să dezvolte, cu acești bani, rețeaua de infrastructură din comună. “O bună parte a drumurilor este reabilitată, și mi se pare normal acest lucru. Am încercat să explic cetățenilor că ponderea drumurilor neasfaltate, în timp, este din ce în ce mai mică, iar aceștia cunosc acest aspect. Cu siguranță că pe noul Plan Național pentru Dezvoltarea Rurală (PNDR) vom depune un nou proiect, pe care vă asigur, din experiența acumulată până acum în domeniul accesării de fonduri, îl vom și câștiga, iar comuna Crișcior se va putea mândri că va fi una dintre puținele localități rurale din țară ce va avea toate drumurile asfaltate. Rămân perserverent, alături de colegii mei, în ceea ce privește accesarea de finanțări europene sau guvernamentale și mă voi bate pentru orice leu pe care îl pot aduce în localitatea noastră, pentru dezvoltarea ei, inclusiv la capitolul drumuri, și mă bucur că și concetățenii mei au înțeles acest lucru, confirmarea celor spuse văzându-se la vot ”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Apă și canalizare

Din păcate, și în Crișcior, ca în mai multe localități rurale, nu doar din județul Hunedoara, ci din întreaga țară, sunt probleme cu rețele de alimentare cu apă și de canalizare. Primarul Ovidiu Ilie Furdui este conștient de acest lucru, dar rămâne optimist în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea acestei importante componente a rețelei de infrastructură din localitatea pe care o administrează. “Există o deficiență la aceste rețele, deși acolo unde am asfaltat străzile, am reușit, de această dată din fonduri proprii, să refacem canalizarea. Această rețea, pe Masterplanul de Mediu, va fi reabilitată, în toată comuna, în acest an, într-o proporție de 70%. Pe viitor, tot pe acest, va fi inclus, pentru modernizare, și satul Zdrapți, Aici o parte a așezării are apă curentă, dar canalizare nu există. Vreau ca fiecare cetățean al comunei Crișcior să beneficieze de aceste utilități, adică apă curentă în gospodărie și racordarea la rețeaua de canalizare. Repet, personal simt aprecierea concetățenilor mei pentru ceea ce fac, împreună cu echipa din Primărie, și am și o mare mulțumire sufletească pentru aceste realizări. Iar aceste stări te fac să încerci să faci mai mult pentru comunitatea din care faci parte, iar eu voi continua tot pe această linie ”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!