Criză: Lipsa banilor blochează unele investiţii în Toteşti

Primarul comunei, Tiberiu Pasconi, spune că este în aşteptarea aprobării unor finanţări pentru derularea unor lucrări importante

primar totesti

Trecem printr-o perioadă de criză financiară ce pare a nu se mai termina. Afectaţi de această criză nu sunt doar oamenii, ci şi administraţiile publice locale, nu doar din judeţul Hunedoara, ci din întreaga ţară.

Proiecte în aşteptare

Un astfel de caz, nu tocmai plăcut, îl găsim şi în comuna hunedoreană Toteşti. „În baza Hotărârii de Guvern 577, s-a executat licitaţia şi s-a şi desemnat firma câştigătoare pentru proiectul ce vizează introducerea reţelei de apă potabilă în comună, noi fiind, acum, în aşteptarea acordului de finanţare din partea Executivului. Tot în aceeaşi fază, şi tot în baza aceluiaşi act normativ mai sus menţionat, se aflăşi proiectul privind reţeaua de canalizare. Într-o situaţie similară, de aşteptare a finanţării, ne aflăm şi cu un alt proiect, depus prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor”, acesta prevăzând înfiinţarea unei baze sportive multifuncţionale. La căminul cultural din satul Cârneşti, un proiect de mare anvergurăşi la care ţin foarte mult, aşteptăm rectificarea bugetară pentru continuarea lucrărilor, în prezent acestea fiind finalizate în proporţie de circa 80%. Practic, aici lucrările interioare au fost finalizate, urmând a se finisa exteriorul clădirii. Tot în aşteptarea unui răspuns ne aflăm şi în ceea ce priveşte înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în comună, proiectul, depus pe măsura 313, fiind declarat eligibil”, a declarat primarul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi.

Sunt şi veşti bune

Totuşi, pentru locuitorii comunei Toteşti, o aşezare pitorească, situată în mirifica Ţară a Haţegului, vin şi veşti bune. „Din fonduri proprii, continuă lucrările de construcţie la două case parohiale în comună. Este vorba despre cea din Cârneşti, care este aproape în întregime finalizată, şi de cea din reea, executată într-un procent de aproximativ 60%. De asemenea, am finalizat acţiunea de aprovizionare cu lemne, pentru sezonul rece ce va urma, la toate instituţiile publice care funcţionează în comună. Totodată, în luna septembrie a acestui an vor fi terminate şi ultimele operaţiuni de asfaltare din comună, fiind vorba de doar câteva uliţe, lungimea acestora fiind de circa 200 de metri. În fine, în octombrie vor fi organizate Zilele comunei. Data va fi stabilită în curând, după ce vom discuta cu cei de la Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Ţara Haţegului”, care doresc, cu această ocazie, să organizeze şi un târg – expoziţie cu vânzare”, a mai spus Tiberiu Pasconi.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători