Criză: Lipsa banilor blochează unele investiţii în Toteşti

Primarul comunei, Tiberiu Pasconi, spune că este în aşteptarea aprobării unor finanţări pentru derularea unor lucrări importante

primar totesti

Trecem printr-o perioadă de criză financiară ce pare a nu se mai termina. Afectaţi de această criză nu sunt doar oamenii, ci şi administraţiile publice locale, nu doar din judeţul Hunedoara, ci din întreaga ţară.

Proiecte în aşteptare

Un astfel de caz, nu tocmai plăcut, îl găsim şi în comuna hunedoreană Toteşti. „În baza Hotărârii de Guvern 577, s-a executat licitaţia şi s-a şi desemnat firma câştigătoare pentru proiectul ce vizează introducerea reţelei de apă potabilă în comună, noi fiind, acum, în aşteptarea acordului de finanţare din partea Executivului. Tot în aceeaşi fază, şi tot în baza aceluiaşi act normativ mai sus menţionat, se aflăşi proiectul privind reţeaua de canalizare. Într-o situaţie similară, de aşteptare a finanţării, ne aflăm şi cu un alt proiect, depus prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor”, acesta prevăzând înfiinţarea unei baze sportive multifuncţionale. La căminul cultural din satul Cârneşti, un proiect de mare anvergurăşi la care ţin foarte mult, aşteptăm rectificarea bugetară pentru continuarea lucrărilor, în prezent acestea fiind finalizate în proporţie de circa 80%. Practic, aici lucrările interioare au fost finalizate, urmând a se finisa exteriorul clădirii. Tot în aşteptarea unui răspuns ne aflăm şi în ceea ce priveşte înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în comună, proiectul, depus pe măsura 313, fiind declarat eligibil”, a declarat primarul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi.

Sunt şi veşti bune

Totuşi, pentru locuitorii comunei Toteşti, o aşezare pitorească, situată în mirifica Ţară a Haţegului, vin şi veşti bune. „Din fonduri proprii, continuă lucrările de construcţie la două case parohiale în comună. Este vorba despre cea din Cârneşti, care este aproape în întregime finalizată, şi de cea din reea, executată într-un procent de aproximativ 60%. De asemenea, am finalizat acţiunea de aprovizionare cu lemne, pentru sezonul rece ce va urma, la toate instituţiile publice care funcţionează în comună. Totodată, în luna septembrie a acestui an vor fi terminate şi ultimele operaţiuni de asfaltare din comună, fiind vorba de doar câteva uliţe, lungimea acestora fiind de circa 200 de metri. În fine, în octombrie vor fi organizate Zilele comunei. Data va fi stabilită în curând, după ce vom discuta cu cei de la Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Ţara Haţegului”, care doresc, cu această ocazie, să organizeze şi un târg – expoziţie cu vânzare”, a mai spus Tiberiu Pasconi.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute