Comuna Vorţa, cu plusuri şi minusuri

70

Această localitate hunedoreană are locuri deosebite, ce merită a fi vizitate, administraţia are în derulare unele proiecte pentru dezvoltarea aşezării, dar sunt şi unele aspecte ce pot fi îmbunătăţite

Comuna Vorţa, una care nu este situată la “drumul mare”, aşa cum se mai spune, este una dintre cele mai mici localităţi rurale din judeţul Hunedoara, ca număr de populaţie, sub 1.000 de suflete trăind aici, dar are o întindere apreciabilă, de peste 107 kilometri pătraţi.

Investiţii în derulare

Cum este şi firesc, şi aici se doreşte modernizarea aşezării, în acest sens administraţia publică locală din Vorţa depunând eforturi considerabile. „Luna trecută am organizat o nouă ediţie a festivalului folcloric „Primăvara vorţană”, manifestare de tradiţie, pe care am relansat-o anul trecut, făcându-ne, astfel, o bună propagandă pentru promovarea comunei. Tot în acest sens, pentru promovarea comunei, ne apropiem de finalizarea lucrărilor la Centrul de Informare Turistică, obiectiv ce-şi va avea sediul în apropierea căminului cultural din satul de reşedinţă. În comuna noastră sunt locuri superbe, pe care vrem să le facem cunoscute, la loc de cinste stând cele patru biserici monument-istoric. De asemenea, sunt în derulare alte două proiecte, ce beneficiază de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, ca şi cel prezentat mai sus, fiind vorba despre modernizarea unor drumuri de exploataţie forestieră şi amenajarea unei baze sportive multifuncţionale”, a declarat Radu Emil Bureană, primarul comunei Vorţa.

primar-vorta

Planuri de viitor

Aşa cum este şi firesc, toate lucrurile pot suferi îmbunătăţiri, lucru valabil şi pentru comuna hunedoreană Vorţa. „Am reuşit să rezolvăm, măcar parţial, problema medicului de familie, reuşind, într-o primă fază, ca acesta să vină o dată pe săptămână în comună, dar sunt speranţe ca acesta să fie prezent aici în mai multe zile. De asemenea, pe viitor sper să rezolvăm şi problema electrificării satului Dumeşti, un cătun dispersat, practic, în care mai locuiesc mai puţin de zece oameni. Am făcut, în trecut, două cereri de obţinere a unor finanţări guvernamentale pentru introducerea curentului electric în Dumeşti, dar nu au fost aprobate, costurile fiind prea mari. Cei de aici nu au puterea financiară de a achita contravaloarea acestor lucrări, dar nici bugetul comunei, unul destul de mic, nu permite acest lucru. În acest sens, pentru rezolvarea acestei probleme, am luat legătura cu cei care au asigurat electrificarea gratuită, prin panouri fotovoltaice, a satului Ursici, aparţinător de o altă comună hunedoreană, Boşorod, şi sper ca acest demers să aibă succes. În schimb, însă, cu finanţare de la Consiliul Judeţean Hunedoara, se lucrează la modernizarea a două artere rutiere ce străbat comuna noastră, respectiv drumurile judeţene 706, dintre Ţebea (comuna Baia de Criş), Visca, sat care aparţine de noi, şi Vorţa, şi, respectiv, 706 B, din Luncoiu de Jos şi Stejărel spre Luncşoara şi Dumeşti, acestea două sate fiind din comuna noastră, şi Sârbi, care este arondat la Ilia”, mai spus Radu Emil Bureană, primarul din Vorţa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.